Θεσσαλονίκη , 08 Ιουλίου 2013

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς :

1. Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, ΤΚ: 10191, Παπάγος Αθήνα

2. Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο

Χαρ. Τρικούπη 182, Τ.Κ.: 101 78, Αθήνα

3. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα Βας. Όλγας 198 – Τ.Κ. 54110 Θεσσαλονίκη

4. Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιο Τσαμασλή Βας. Όλγας 198 – Τ.Κ. 54110 Θεσσαλονίκη

Θέμα : «Ολοκλήρωση ανακατασκευής της Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης- Καλοχωρίου»

Το Καλοχώρι είναι κωμόπολη της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, του Δήμου Δέλτα, και βρίσκεται δυτικά της Θεσσαλονίκης σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων.

Βόρεια της κωμόπολης, σε μικρή απόσταση, βρίσκεται η Βιομηχανική Περιοχή Καλοχωρίου.

Πριν από τρία χρόνια ξεκίνησε η ανακατασκευή της Επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης- Καλοχωρίου, δηλαδή της Κεντρικής εισόδου του Καλοχωρίου μήκους σχεδόν ενός χιλιομέτρου.

Δυστυχώς η αποπεράτωση του έργου έχει διακοπεί εδώ και δύο περίπου χρόνια, ενώ απέμειναν μόλις 300 μέτρα για την ολοκλήρωσή του.

Κάτοικοι , εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές και επισκέπτες δεν έχουν πρόσβαση στο Καλοχώρι και αναγκάζονται να μετακινούνται μέσω παρακαμπτήριων οδών, εκ των οποίων ο ένας οδηγεί σε ιδιωτική είσοδο πετρελαϊκής εταιρείας ενώ ο δεύτερος μέσα από την Βιομηχανική ζώνη.

Οι επαγγελματίες βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να σβήνουν μέρα με τη μέρα και τον τζίρο τους να μειώνεται, καθώς υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης και διακίνησης των εμπορευμάτων τους.

Πυροσβεστικά οχήματα πριν από ένα μήνα που έσπευδαν σε πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε επιχείρηση έχασαν την παράκαμψη και χρειάστηκε η επέμβαση των κατοίκων για να βρουν το σημείο ενώ ασθενοφόρο που κλήθηκε να παραλάβει ασθενή διέσχισε την βιομηχανική ζώνη για να μπει στο χωριό.

Κύριε Υπουργέ,

Μεταφέρω την επιθυμία όλων των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής και την επείγουσα ανάγκη να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η ανακατασκευή του εναπομείναντος τμήματος της Επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Καλοχωρίου, που θα διευκολύνει την εύκολη μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Προσδοκώντας στην άμεση παρέμβαση σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Σάββας Αναστασιάδης

Σ. Αναστασιάδης: Απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης για τα πλευρικά διόδια-Συνέντευξη ThessToday.gr...
16 Ιουλ 2018 12:52

Σ. Αναστασιάδης: Απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης για τα πλευρικά διόδια.Απαράδεκτη, με εισπρακτικό χαρακτήρα και που εξυπηρετεί συμφέροντα, χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν πλευρικά διόδια στους κόμβους Νέων Μαλγάρων και Χαλάστρας, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης.Συνέντευξη στη Χριστίνα Μισιρλή-Κ. Αναστασιάδη η κυβέρνηση αποφάσισε να τοποθετήσει πλευρικά διόδια στην Εγνατία Οδ [ ... ]

Περισσότερα...
Ερώτηση με θέμα:Μετωπικοί και Πλευρικοί σταθμοί διοδίων – ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, 05.07.2018...
13 Ιουλ 2018 06:46

Θέμα: Μετωπικοί και Πλευρικοί σταθμοί διοδίων – ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ-Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Η κυβέρνηση αποφάσισε στα όρια του νομού Θεσσαλονίκης τη δημιουργία τεσσάρων νέων πλευρικών διοδίων, δύο στον κόμβο Μαλγάρων και δύο στην Χαλάστρα. Προσθέτοντας σε αυτούς, τους μετωπικούς σε Μάλγαρα και Ανάληψη που ήδη λειτουργούν, τους νέους σε Ωραιόκαστρο και Ασπροβάλτα και τους πλευρικούς σε Λαγκαδά, Προφήτη, Βαγιοχώρι και Βρασνά, που προγραμματ [ ... ]

Περισσότερα...
Για το πρόγραμμα Κλεισθένης, που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για την ψήφο των Αποδήμων μ...
13 Ιουλ 2018 06:38

Κύριε Πρόεδρε,Ο απερχόμενος κύριος συνάδελφος, ο κ. Ριζούλης, είπε ότι η απλή αναλογική, ήταν ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς. Μάλιστα. Το υπόλοιπο 90% που διαφωνεί με αυτό το αίτημα, το υπολογίζετε καθόλου, το λογαριάζετε καθόλου;Το νομοσχέδιο, όπως το φέρνετε σήμερα στη Βουλή, δείχνει ξεκάθαρα την αντίληψή σας και τον τρόπο με τον οποίον νομοθετείτε, με μικροκομματική αντίληψη και κομματικές σκοπιμότητες. Αυτό, όσο και να προσπαθείτε, δε [ ... ]

Περισσότερα...
Σάββας Αναστασιάδης: Η χώρα που κατάγεστε, είναι η χώρα που δίδαξε και διέδωσε τον πολιτισμό στον σύ...
13 Ιουλ 2018 06:36

Ομιλία του Αν. Τομεάρχη Εξωτερικών ΝΔ για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς την οποία παρακολούθησαν ομογενείς φοιτητές από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, 11.07.2018.« Αισθάνθηκα υπερηφάνεια, γιατί όλοι σας μιλήσατε πάρα πολύ καλά ελληνικά και να μην έχετε ενοχές, ακόμα και εσείς που δεν ξέρατε αν πρέπει να μιλήσετε αγγλικά ή ελληνικά» τόνισε ο Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών  [ ... ]

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Ιούλιος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

4983292
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
327
3576
18682
4983292