ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Πρόεδρε, πριν αρχίσουμε τη συζήτηση, ήθελα να αναφερθώ σε ένα πολύ επίκαιρο θέμα, που αγγίζει τουλάχιστον εμένα και πολλούς από τους συναδέλφους και συμπατριώτες μου Ποντίους, αλλά πιστεύω και το σύνολο του ελληνικού λαού. Αναφέρομαι στις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού, κ. Φίλη, περί γενοκτονίας, οι οποίες, πέρα από το γεγονός ότι είναι ανιστόρητες, πέρα από το γεγονός ότι προκαλούν και τα θύματα και τους απογόνους των προσφύγων, αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού, προκαλούν και απαξιώνουν και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, που το 1994 ομόφωνα αποφάσισε και δέχθηκε ότι η συγκεκριμένη πράξη αποτελούσε και αποτελεί γενοκτονία, η οποία μάλιστα έχει αναγνωριστεί, όπως γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά, από αρκετά κοινοβούλια του εξωτερικού. 
Βάζω το θέμα πριν την έναρξη της συζήτησης για να πάρει θέση η Επιτροπή. Εμείς καταδικάζουμε, φυσικά, τις δηλώσεις του κ. Φίλη και όχι μόνο και επιφυλασσόμαστε και για περαιτέρω ενέργειες, αλλά πρέπει να βάλουμε το θέμα και στην Επιτροπή για να δούμε την άποψη της Επιτροπής. Η Επιτροπή αυτή, κύριε Πρόεδρε, στην οποία προεδρεύετε, πρέπει να ξέρετε ότι ομονοούσε και συμφωνούσε σε μείζονος σημασίας θέματα και ζητήματα και πιστεύω και ελπίζω ότι και τώρα σε αυτό το σημαντικό θέμα θα πράξει το ίδιο, διότι με τις θέσεις του ο κ. Φίλης υπηρετεί τις απόψεις των απέναντι, των Τούρκων κεμαλιστών συγκεκριμένα, στους οποίους δίνει επιχειρήματα για να υποστηρίξουν τις δικές τους θέσεις. Αν η Κυβέρνηση δεν πάρει θέση ανοιχτά σε αυτό το θέμα – όχι μεσοβέζικες θέσεις – θα θεωρηθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος ως γενοκτόνος Κυβέρνηση.
Αφού κλείσω και ζητήσω να γίνει αυτή η συζήτηση, θέλω να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Θα τα πούμε και στη συνέχεια, βέβαια, στην τοποθέτησή μου και έχω και μια απορία και θέλω να κάνω και μια παρατήρηση. Κύριε Κόκκινε, σας καλωσορίζω στην Επιτροπή και σας εύχομαι καλή επιτυχία. Δεν έτυχε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, με Πρόεδρο τον κ. Αμανατίδη, να συναντηθούμε, όμως έχω μια απορία την οποία θα διευκρινίσω. Είθισται, όπως ήξερα μέχρι τώρα, ο Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού να είναι διπλωμάτης. Εσείς απ' ό,τι ξέρω, δεν είστε διπλωμάτης. Είστε διορισμένος από την Κυβέρνηση, από έξω. 
Δεν ξέρω εάν αυτό μπορεί να γίνει, σας το βάζω ανοιχτά και ξεκάθαρα εδώ, θα το διερευνήσουμε αυτό το θέμα και θα δούμε εάν μπορείτε να είστε Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού. Σας ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε.
Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπήθηκε στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, 09.11.2018...
09 Νοε 2018 11:55

Στους Βουλιαράτες βρέθηκε χθες  8 Νοεμβρίου ο Αν. Τομεάρχης  Εξωτερικών ΝΔ, υπεύθυνος  για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης  Σάββας Αναστασιάδης όπου  παρέστη ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στη νεκρώσιμη ακολουθία του  Κωνσταντίνου  Κατσίφα.  Ο κ. Αναστασιάδης ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος κόμματος της Ελληνικής Βουλής που μετέβη στους Βουλιαράτες, κάτι που σχολιάστηκε θετικά από την Ελλη [ ... ]

Περισσότερα...
Αναστασιάδης: Πολύ «σοβαρό» και «θλιβερό» το συμβάν στους Βουλιαράτες 30.10.2018...
31 Οκτ 2018 19:28

Ο Αν. τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Απόδημου Ελληνισμού  Σάββας  Αναστασιάδης, χαρακτηρίζει ως πολύ « σοβαρό» και « θλιβερό» το  συμβάν στους Βουλιαράτες, και τονίζει  πως  είναι υποχρέωση της κυβέρνησης  να πιέσει  και να απαιτήσει από την Αλβανική κυβέρνηση  πλήρη ενημέρωση και διερεύνηση των γεγονότων, μιλώντας στον focus 103,6 fm σήμερα το πρωί (30.10.2018) « Αρχικά πρέπει να πούμε ότι είναι «πολύ σοβαρό» και  [ ... ]

Περισσότερα...
Αναστασιάδης: Μικροπολιτική σκοπιμότητα η πρωτοβουλία του Τσίπρα για συνταγματική αναθεώρηση...
31 Οκτ 2018 19:24

Αναστασιάδης: Μικροπολιτική σκοπιμότητα η πρωτοβουλία του Τσίπρα για συνταγματική αναθεώρηση.« Είναι απροκάλυπτη και δεν μπορεί να συγκαλυφθεί  η μικροπολιτική σκοπιμότητα με την οποία προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να ανοίξει το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης» είπε μεταξύ άλλων ο Σάββας Αναστασιάδης στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι (31.10.2018)στον REAL FM  107,1 και στον Λάζαρο Θεοδωρακίδη.«Είναι πασιφανές  ότι ο κ. Τσί [ ... ]

Περισσότερα...
Δήλωσή μου κατά την επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στον άτυπο καταυλισμό μεταναστ...
28 Οκτ 2018 17:53

Είναι αδιανόητο, η κυβέρνηση, από τη μία να αφήνει ανοιχτά τα σύνορα και να υποδέχεται τους πρόσφυγες και από την άλλη να δηλώνει αδυναμία διαχείρισης. Η ανευθυνότητα και η ανικανότητα της κυβέρνησης δεν έχουν όρια.

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 44 1 2 3
week 45 4 5 6 7 8 9 10
week 46 11 12 13 14 15 16 17
week 47 18 19 20 21 22 23 24
week 48 25 26 27 28 29 30

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

5064366
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
240
2518
10198
5064366