Σάββας Αναστασιάδης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ από προχθές που έγιναν οι δηλώσεις σας κ. Υπουργέ είναι αγκαλιά με τους γενοκτόνους. 
 
   Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε-Η συζήτηση κ. συνάδελφε του σημερινού νομοσχεδίου γίνεται κάτω από τη σκιά των δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας  του κ φίλη περί γενοκτονίας των ελλήνων του πόντου. Και προφανώς δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο θέμα αυτό , διότι δεν το επιτρέπει ούτε η καταγωγή μου ούτε η πατριωτική μου συνείδηση.
    Γιατί κ. Υπουργέ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι αυτά που εσείς  διαβάζετε από την Ιστορία και προσπαθείτε να  τα αναλύσετε, ο ομιλών τα άκουσε από ζωντανές αφηγήσεις από τους παππούδες του. Έχουμε θύματα στην οικογένεια και έχουμε μεγάλη ευαισθησία για το θέμα αυτό της  θηριωδίας  των τούρκων. 
    Δεν θα μπορούσα ούτε στην μνήμη τους  αλλά ούτε στη μνήμη των εκατοντάδων , χιλιάδων αδικοχαμένων άλλων συμπατριωτών μας να σιωπήσω σήμερα. Έχω μεγάλη ευαισθησία και  θα αναφερθώ μόνο σε αυτό το θέμα, γιατί το θέμα του νομοσχεδίου έχει νομίζω αναλυθεί αρκούντος και θα αναλυθεί. Και δεν είναι κ. Σκουρλέτη η έκφραση της δικής μας αντίδρασης αλλά και χιλιάδων άλλων συμπατριωτών μας  Ελλήνων. 
    Ούτε λαϊκισμός, ούτε πατριδοκαπηλία , ούτε στημένη υπόθεση όπως  χθες αναφέρατε στην τοποθέτησή σας . Ρωτήστε τους πόντιους Βουλευτές του κόμματός σας , ρωτήστε τον κ. Τριαντάφυλλίδη αν είναι εδώ, τον κ. Μιχελογιαννάκη που έκανε και δήλωση, την κ. Σταματάκη που τοποθετήθηκε στην επιτροπή των ελλήνων της διασποράς. Ρωτήστε τον κ. Λαζαρίδη της συγκυβέρνησής σας της  ΑΝΕΛ.
     Εμείς κ. Υπουργέ  κυρίες και κύριοι συνάδελφοι την πατρίδα μας την αγαπάμε , την  υπηρετούμε , υπερασπιζόμαστε τα δίκια μας  και δεν ντρεπόμαστε να το πούμε. Να τα αφήσετε αυτά, όταν στριμώχνεστε να φτιάχνετε φανταστικούς  εχθρούς και στημένα παιχνίδια. Ποια είναι η θέση 
 
των Βουλευτών σας, είναι λαϊκίστικη η θέση που εκφράζουν οι  πόντιοι Βουλευτές  που ανέφερα;
     Είναι και αυτοί στο στημένο παιχνίδι; Είναι πατριδοκάπηλοι;  Η μήπως δεν είναι προοδευτικοί όπως εσείς και πως τους δεχόσαστε τότε; Σείστηκε το πανελλήνιο κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και κύριε Υπουργέ  από τις δηλώσεις σας. Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το καταλάβατε. Θα το καταλάβετε σε λίγο όταν στην πλατεία συντάγματος  συγκεντρωθούν δεκάδες  χιλιάδες  ποντίων και μη,  Ελλήνων , για να διαδηλώσουν την οργή τους  και την αγανάκτησή τους απέναντι στις δηλώσεις σας κ. Υπουργέ.
    Και εμείς θα είμαστε εκεί , και σας καλούμε και εσάς. Θα σας υποδεχτούμε με χαρά. Όμως κυρίες και κύριοι συνάδελφοι η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση τους και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός  δεν υπερασπίζεται τις δηλώσεις του κ. Φίλη. Τις ίδιες τις θέσεις τους υπερασπίζονται. Αυτές είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα
     Αυτές ήταν και πέρσι . Αυτή ήταν και η στάση τους απέναντι στην ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
    Αυτές τις θέσεις εκφράζουν οι δηλώσεις του κ. Φίλη, γι αυτό δεν τις καταδικάζει  και δεν παίρνει θέση ο Πρωθυπουργός. Και κάτω από την γενική κατακραυγή κρύβεται πίσω από διάφορα ευφυολογήματα περί ελευθερίας  έκφρασης επιστημονικών απόψεων και άλλων τέτοιων ελαφροτήτων. 
    Δεν έχετε το θάρρος να πείτε την άποψή σας ξεκάθαρα και τη θέση σας. Τρομάξατε κάτω από τη γενική κατακραυγή και μιλάτε για επιστημονικές απόψεις . Ακούστε κύριε Υπουργέ και κύριοι της κυβέρνησης , εμείς δεν είδαμε τις απόψεις σας ως επιστημονικές, ούτε εσάς ως επιστήμονα. Αυτό θα ήτανε και αστείο και ανέκδοτο . 
    Κρίνουμε τις απόψεις σας ως πολιτικές και εσάς ως Υπουργό. Δεν θα το αποφύγει όμως ο κ. Τσίπρας όσο και αν το προσπαθεί, θα αναγκαστεί να πάρει θέση.
     Και μέχρι  να το κάνει δεν θα τον αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Το θέμα της γενοκτονίας των Ελλήνων του πόντου από τους Τούρκους , είναι Ιστορικά αποδεδειγμένο ότι δεν χωρά καμία αμφισβήτηση . Εδώ δεν βρισκόμαστε σε ένα επιστημονικό συνέδριο για να συζητήσουμε το θέμα από την αρχή. Εδώ βρισκόμαστε στη Βουλή όπου παράγεται πολιτική. Και αφού πρώτα έγινε η Ιστορική τεκμηρίωση της γενοκτονίας , έγινε αποδεκτή και ψηφίστηκε και  από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ομόφωνα το 1994. Άρα το θέμα έχει λυθεί και πολιτικά.
     Έκτοτε αποτελεί Εθνική πολιτική και Εθνική στρατηγική. Δεν αμφισβητήθηκε  ποτέ μέχρι σήμερα και από κανέναν.
     Και μάλιστα αναγνωρίσθηκε  και από πάρα πολλά κοινοβούλια  ξένων Χωρών. Όπως είναι της Σαρδηνίας , της Σουηδίας , της Κάτω Ουαλίας , της κάτω Αυστραλίας, της Ολλανδίας  και περίπου δέκα πολιτειών των ΗΠΑ. 
 
Μπορείτε να μου πείτε τι θα έκανε η πολιτεία αν σε μία παρουσία της , σε ένα ξένο κοινοβούλιο για να αποδεχθεί την γενοκτονία , οι αντίπαλοί μας αντέτειναν απέναντι σε αυτό τις δηλώσεις σας κ. Υπουργέ;
    Πως μπορούμε να περάσουμε, και πως θα μπορούσαμε να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας. Οι δηλώσεις σας κ. Υπουργέ κάνουν μεγάλη ζημιά στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της Χώρας.
    Με τις δηλώσεις σας γίνατε ο καλύτερος σύμμαχος των Τούρκων Κεμαλιστών. Αναμασάτε τις ίδιες θέσεις με αυτούς, γίνατε ο καλύτερος πρεσβευτής  των γκρίζων λύκων.
    Πανηγυρίζουν τα τούρκικα μέσα ενημέρωσης. Ενδεικτικά  AJANS  34 «Δήλωση του Υπουργού  Φίλη ότι δεν έγινε γενοκτονία» , εφημερίδα sabax «Γενναία δήλωση Έλληνα Υπουργού», NATIONAL TURK «Έλληνας Υπουργός Παιδείας .Αυτό που έκαναν οι τούρκοι δεν ήταν γενοκτονία» ,Tr. SPUTNIK  Ιστοσελίδα «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία του πόντου», πρωτοσέλιδο εφημερίδας «Milliyet» « Επιχείρηση  λυντσαρίσματος του Υπουργού Φίλη που είπε ότι δεν έγινε γενοκτονία» πρωτοσέλιδο,   HABERLER εφημερίδα     « Ο Έλληνας Υπουργός Φίλης είπε ότι δεν έγινε γενοκτονία στους  Έλληνες του Πόντου».   Τα καταθέτω στα πρακτικά αυτά κυρίες και κύριοι.
    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι , η τελευταία πράξη μιας γενοκτονίας είναι η άρνησή της, Και αυτό γιατί όσοι εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση είναι σαν να τοποθετούν ταφόπλακα λήθης πάνω στα πτώματα των αδικοχαμένων.
  Απενοχοποιώντας έτσι και τους πρωταγωνιστές και τους δράστες . Και από τη στιγμή που αυτό είναι γνωστό και οι αρνητές της είναι και αυτοί στην ουσία γενοκτόνοι. 
   Υπ΄ αυτή την έννοια μπορούμε να πούμε  ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ από προχθές που έγιναν οι δηλώσεις σας κ. Υπουργέ είναι αγκαλιά με τους γενοκτόνους. 
   Είναι πραγματικά λυπηρό και  τραγικό το γεγονός ένας Υπουργός της κυβέρνησης να είναι δημοσίως  αρνητής  της γενοκτονίας των Ελλήνων από τους Τούρκους. 
Ζητάμε,  απαιτούμε,  από την Πρωθυπουργό να πάρει δημόσια θέση. Η να αποδεχθεί  τις θέσεις του κ. Φίλη που είναι ξεκάθαρη θέση , ή να τον αποπέμψει από Υπουργό.            Μόνο τότε θα εξιλεωθεί.
Αναστασιάδης: Απαισιόδοξες οι προοπτικές για την πορεία της Χώρας…, 17.08.2018...
17 Αυγ 2018 17:22

Απάντηση στους  πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την έξοδο  από τα μνημόνια, έδωσε ο  βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωϊ (17.08.2018) στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»« Πρέπει να σας παραπέμψω  σε σημερινό ρεπορτάζ του έγκυρου οικονομικού περιοδικού Economist , στον τίτλο του οποίου αναφέρεται ότι στην Ελλάδα κανείς δεν μπορεί να μιλήσει πλ [ ... ]

Περισσότερα...
Σάββας Αναστασιάδης: Πανικός στην Κυβέρνηση, Στον ΣΚΑΪ , στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτι...
23 Ιουλ 2018 12:21

• Η θέση η δική μου προσωπικά και του κόμματός μου είναι ξεκάθαρη. Αυτά που άκουσα από τον κ. Ζουράρι εκδηλώνουν με καθαρό τρόπο τον πανικό στον οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση.• Η ζημιά έχει γίνει!• Οι γείτονές μας χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία σκέτο, προκλητικά μάλιστα μπροστά σε Έλληνες αξιωματούχους και στον Πρωθυπουργό.• Έχουν προσκληθεί από το ΝΑΤΟ, δημιουργούνται τετελεσμένα.• Το ότι λένε οι ΑΝΕΛ ότι θα καταψηφίσουν τη συμφων [ ... ]

Περισσότερα...
Ο απόδημος ελληνισμός και το μέλλον της πατρίδας μας, άρθρο μου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Blogs,19.07.2018...
19 Ιουλ 2018 08:47

Περισσότεροι από 30 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2017 καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ. Καθώς οι απεργίες, οι πορείες με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας από τους «αγανακτισμένους» και από τους μπαχαλάκηδες μειώθηκαν έως εκμηδενίστηκαν για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε αλλά δεν είναι της παρούσης, οι προβλέψεις για τον τουρισμό είναι ανάλογες και για φέτος, όπως φαίνεται μάλιστα θα έχουμε νέο ρεκόρ. Οικονομολόγοι και αν [ ... ]

Περισσότερα...
Άρθρο μου στο Thestival.gr "ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ 4% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" 12.07.2018...
17 Ιουλ 2018 09:15

«Πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει, αλλιώς δεν έχει διακοπές». Η δήλωση αυτή του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά αμέσως μετά την υπογραφή της απαράδεκτης συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, με την οποία τελικά εκχωρήθηκε erga omnes η ταυτότητα της Μακεδονίας (όπως δήλωσε προχθές ο Ζάεφ) αλλά και το όνομα (όπως είναι προφανές από την ανάγνωση της συμφωνίας), μας έβαλε σε μεγάλες ανησυχίες λόγω ακριβώς της συμφωνίας με τα Σκόπια.Και δικαίως, όπως φ [ ... ]

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Αύγουστος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 31 1 2 3 4
week 32 5 6 7 8 9 10 11
week 33 12 13 14 15 16 17 18
week 34 19 20 21 22 23 24 25
week 35 26 27 28 29 30 31

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

5007039
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
90
288
7039
5007039