Σάββας Αναστασιάδης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ από προχθές που έγιναν οι δηλώσεις σας κ. Υπουργέ είναι αγκαλιά με τους γενοκτόνους. 
 
   Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε-Η συζήτηση κ. συνάδελφε του σημερινού νομοσχεδίου γίνεται κάτω από τη σκιά των δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας  του κ φίλη περί γενοκτονίας των ελλήνων του πόντου. Και προφανώς δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο θέμα αυτό , διότι δεν το επιτρέπει ούτε η καταγωγή μου ούτε η πατριωτική μου συνείδηση.
    Γιατί κ. Υπουργέ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι αυτά που εσείς  διαβάζετε από την Ιστορία και προσπαθείτε να  τα αναλύσετε, ο ομιλών τα άκουσε από ζωντανές αφηγήσεις από τους παππούδες του. Έχουμε θύματα στην οικογένεια και έχουμε μεγάλη ευαισθησία για το θέμα αυτό της  θηριωδίας  των τούρκων. 
    Δεν θα μπορούσα ούτε στην μνήμη τους  αλλά ούτε στη μνήμη των εκατοντάδων , χιλιάδων αδικοχαμένων άλλων συμπατριωτών μας να σιωπήσω σήμερα. Έχω μεγάλη ευαισθησία και  θα αναφερθώ μόνο σε αυτό το θέμα, γιατί το θέμα του νομοσχεδίου έχει νομίζω αναλυθεί αρκούντος και θα αναλυθεί. Και δεν είναι κ. Σκουρλέτη η έκφραση της δικής μας αντίδρασης αλλά και χιλιάδων άλλων συμπατριωτών μας  Ελλήνων. 
    Ούτε λαϊκισμός, ούτε πατριδοκαπηλία , ούτε στημένη υπόθεση όπως  χθες αναφέρατε στην τοποθέτησή σας . Ρωτήστε τους πόντιους Βουλευτές του κόμματός σας , ρωτήστε τον κ. Τριαντάφυλλίδη αν είναι εδώ, τον κ. Μιχελογιαννάκη που έκανε και δήλωση, την κ. Σταματάκη που τοποθετήθηκε στην επιτροπή των ελλήνων της διασποράς. Ρωτήστε τον κ. Λαζαρίδη της συγκυβέρνησής σας της  ΑΝΕΛ.
     Εμείς κ. Υπουργέ  κυρίες και κύριοι συνάδελφοι την πατρίδα μας την αγαπάμε , την  υπηρετούμε , υπερασπιζόμαστε τα δίκια μας  και δεν ντρεπόμαστε να το πούμε. Να τα αφήσετε αυτά, όταν στριμώχνεστε να φτιάχνετε φανταστικούς  εχθρούς και στημένα παιχνίδια. Ποια είναι η θέση 
 
των Βουλευτών σας, είναι λαϊκίστικη η θέση που εκφράζουν οι  πόντιοι Βουλευτές  που ανέφερα;
     Είναι και αυτοί στο στημένο παιχνίδι; Είναι πατριδοκάπηλοι;  Η μήπως δεν είναι προοδευτικοί όπως εσείς και πως τους δεχόσαστε τότε; Σείστηκε το πανελλήνιο κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και κύριε Υπουργέ  από τις δηλώσεις σας. Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το καταλάβατε. Θα το καταλάβετε σε λίγο όταν στην πλατεία συντάγματος  συγκεντρωθούν δεκάδες  χιλιάδες  ποντίων και μη,  Ελλήνων , για να διαδηλώσουν την οργή τους  και την αγανάκτησή τους απέναντι στις δηλώσεις σας κ. Υπουργέ.
    Και εμείς θα είμαστε εκεί , και σας καλούμε και εσάς. Θα σας υποδεχτούμε με χαρά. Όμως κυρίες και κύριοι συνάδελφοι η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση τους και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός  δεν υπερασπίζεται τις δηλώσεις του κ. Φίλη. Τις ίδιες τις θέσεις τους υπερασπίζονται. Αυτές είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα
     Αυτές ήταν και πέρσι . Αυτή ήταν και η στάση τους απέναντι στην ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
    Αυτές τις θέσεις εκφράζουν οι δηλώσεις του κ. Φίλη, γι αυτό δεν τις καταδικάζει  και δεν παίρνει θέση ο Πρωθυπουργός. Και κάτω από την γενική κατακραυγή κρύβεται πίσω από διάφορα ευφυολογήματα περί ελευθερίας  έκφρασης επιστημονικών απόψεων και άλλων τέτοιων ελαφροτήτων. 
    Δεν έχετε το θάρρος να πείτε την άποψή σας ξεκάθαρα και τη θέση σας. Τρομάξατε κάτω από τη γενική κατακραυγή και μιλάτε για επιστημονικές απόψεις . Ακούστε κύριε Υπουργέ και κύριοι της κυβέρνησης , εμείς δεν είδαμε τις απόψεις σας ως επιστημονικές, ούτε εσάς ως επιστήμονα. Αυτό θα ήτανε και αστείο και ανέκδοτο . 
    Κρίνουμε τις απόψεις σας ως πολιτικές και εσάς ως Υπουργό. Δεν θα το αποφύγει όμως ο κ. Τσίπρας όσο και αν το προσπαθεί, θα αναγκαστεί να πάρει θέση.
     Και μέχρι  να το κάνει δεν θα τον αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Το θέμα της γενοκτονίας των Ελλήνων του πόντου από τους Τούρκους , είναι Ιστορικά αποδεδειγμένο ότι δεν χωρά καμία αμφισβήτηση . Εδώ δεν βρισκόμαστε σε ένα επιστημονικό συνέδριο για να συζητήσουμε το θέμα από την αρχή. Εδώ βρισκόμαστε στη Βουλή όπου παράγεται πολιτική. Και αφού πρώτα έγινε η Ιστορική τεκμηρίωση της γενοκτονίας , έγινε αποδεκτή και ψηφίστηκε και  από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ομόφωνα το 1994. Άρα το θέμα έχει λυθεί και πολιτικά.
     Έκτοτε αποτελεί Εθνική πολιτική και Εθνική στρατηγική. Δεν αμφισβητήθηκε  ποτέ μέχρι σήμερα και από κανέναν.
     Και μάλιστα αναγνωρίσθηκε  και από πάρα πολλά κοινοβούλια  ξένων Χωρών. Όπως είναι της Σαρδηνίας , της Σουηδίας , της Κάτω Ουαλίας , της κάτω Αυστραλίας, της Ολλανδίας  και περίπου δέκα πολιτειών των ΗΠΑ. 
 
Μπορείτε να μου πείτε τι θα έκανε η πολιτεία αν σε μία παρουσία της , σε ένα ξένο κοινοβούλιο για να αποδεχθεί την γενοκτονία , οι αντίπαλοί μας αντέτειναν απέναντι σε αυτό τις δηλώσεις σας κ. Υπουργέ;
    Πως μπορούμε να περάσουμε, και πως θα μπορούσαμε να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας. Οι δηλώσεις σας κ. Υπουργέ κάνουν μεγάλη ζημιά στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της Χώρας.
    Με τις δηλώσεις σας γίνατε ο καλύτερος σύμμαχος των Τούρκων Κεμαλιστών. Αναμασάτε τις ίδιες θέσεις με αυτούς, γίνατε ο καλύτερος πρεσβευτής  των γκρίζων λύκων.
    Πανηγυρίζουν τα τούρκικα μέσα ενημέρωσης. Ενδεικτικά  AJANS  34 «Δήλωση του Υπουργού  Φίλη ότι δεν έγινε γενοκτονία» , εφημερίδα sabax «Γενναία δήλωση Έλληνα Υπουργού», NATIONAL TURK «Έλληνας Υπουργός Παιδείας .Αυτό που έκαναν οι τούρκοι δεν ήταν γενοκτονία» ,Tr. SPUTNIK  Ιστοσελίδα «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία του πόντου», πρωτοσέλιδο εφημερίδας «Milliyet» « Επιχείρηση  λυντσαρίσματος του Υπουργού Φίλη που είπε ότι δεν έγινε γενοκτονία» πρωτοσέλιδο,   HABERLER εφημερίδα     « Ο Έλληνας Υπουργός Φίλης είπε ότι δεν έγινε γενοκτονία στους  Έλληνες του Πόντου».   Τα καταθέτω στα πρακτικά αυτά κυρίες και κύριοι.
    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι , η τελευταία πράξη μιας γενοκτονίας είναι η άρνησή της, Και αυτό γιατί όσοι εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση είναι σαν να τοποθετούν ταφόπλακα λήθης πάνω στα πτώματα των αδικοχαμένων.
  Απενοχοποιώντας έτσι και τους πρωταγωνιστές και τους δράστες . Και από τη στιγμή που αυτό είναι γνωστό και οι αρνητές της είναι και αυτοί στην ουσία γενοκτόνοι. 
   Υπ΄ αυτή την έννοια μπορούμε να πούμε  ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ από προχθές που έγιναν οι δηλώσεις σας κ. Υπουργέ είναι αγκαλιά με τους γενοκτόνους. 
   Είναι πραγματικά λυπηρό και  τραγικό το γεγονός ένας Υπουργός της κυβέρνησης να είναι δημοσίως  αρνητής  της γενοκτονίας των Ελλήνων από τους Τούρκους. 
Ζητάμε,  απαιτούμε,  από την Πρωθυπουργό να πάρει δημόσια θέση. Η να αποδεχθεί  τις θέσεις του κ. Φίλη που είναι ξεκάθαρη θέση , ή να τον αποπέμψει από Υπουργό.            Μόνο τότε θα εξιλεωθεί.
Συνεδρίαση του Τομέα Εξωτερικών Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, 24.05.2018...
26 Μαϊ 2018 09:27

Συνεδρίασε χθες 24.05.2018, στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, στη Θεσσαλονίκη, Καλού 6, ο Τομέας Εξωτερικών Ν.Δ. για τον Απόδημο Ελληνισμό υπό τον αρμόδιο Αν. Τομεάρχη Σάββα Αναστασιάδη , Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης. Τα μέλη του Τομέα εργασίας ενημερώθηκαν από τον κ. Αναστασιάδη  για ζητήματα που συνεχίζουν να απασχολούν τους Έλληνες του Εξωτερικού, όπως: η καθυστέρηση της συζήτησης για την ψήφο των Αποδήμων, η ψήφιση του νόμ [ ... ]

Περισσότερα...
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, 16.05.2018
22 Μαϊ 2018 06:46

Η τριήμερη επίσημη επίσκεψη της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής αποστολής στην Ουκρανία (16-18 Μαϊου) , αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ομάδας φιλίας Ελλάδας- Ουκρανίας ,βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Αθανασίου και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς , αν. Τομεάρχη  Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού,  Βουλευτή Ν.Δ. Β΄Θεσσαλονίκης  Σάββα Αναστασιάδη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Κατά τη διάρκεια της παραμο [ ... ]

Περισσότερα...
Στη διπλωματική ατζέντα της χώρας η Γενοκτονία των Ποντίων, Μικρασιατών, Θρακιωτών, 16.05.2018...
17 Μαϊ 2018 09:14

Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, στην επέτειο της γενοκτονίας των προγόνων μας, μετράμε χρόνια που περνούν και θυμόμαστε τις αφηγήσεις τους, μικρά ή μεγάλα δράματα, θηριωδίες, ξεριζωμός, προσφυγιά. Δεν είναι σκοπός του παρόντος σημειώματος η αναπαραγωγή τέτοιων ιστοριών. Εξάλλου οι Πόντιοι ερευνητές αλλά και οι νεότεροι μελετητές των συγκλονιστικών και συνάμα τραγικών αυτών σελίδων της ελληνικής ιστορίας, έχουν προσφέρει τα ακατάλυτα τεκ [ ... ]

Περισσότερα...
Φόρος τιμής στον Πόντιο κοσμοναύτη από τον Σάββα Αναστασιάδη, 13.05.2018...
13 Μαϊ 2018 18:12

Σε μία εξαιρετική εκδήλωση- παράσταση με θέμα « ΠΟΝΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ» που πραγματοποιήθηκε  στο  Βασιλικό Θέατρο  Θεσσαλονίκης παρουσία πλήθους κόσμου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας  Αναστασιάδης  τίμησε σήμερα (13.05.2018)  τον πρώτο Έλληνα ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο.Στις πολλές τιμητικές διακρίσεις του Ελληνοπόντιου Κοσμοναύτη προστέθηκε και αυτή του «Οικουμενικού Αργοναύτ [ ... ]

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Μαίος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 18 1 2 3 4 5
week 19 6 7 8 9 10 11 12
week 20 13 14 15 16 17 18 19
week 21 20 21 22 23 24 25 26
week 22 27 28 29 30 31

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

4933670
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
120
2089
8988
4933670