Σάββας Αναστασιάδης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ από προχθές που έγιναν οι δηλώσεις σας κ. Υπουργέ είναι αγκαλιά με τους γενοκτόνους. 
 
   Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε-Η συζήτηση κ. συνάδελφε του σημερινού νομοσχεδίου γίνεται κάτω από τη σκιά των δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας  του κ φίλη περί γενοκτονίας των ελλήνων του πόντου. Και προφανώς δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο θέμα αυτό , διότι δεν το επιτρέπει ούτε η καταγωγή μου ούτε η πατριωτική μου συνείδηση.
    Γιατί κ. Υπουργέ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι αυτά που εσείς  διαβάζετε από την Ιστορία και προσπαθείτε να  τα αναλύσετε, ο ομιλών τα άκουσε από ζωντανές αφηγήσεις από τους παππούδες του. Έχουμε θύματα στην οικογένεια και έχουμε μεγάλη ευαισθησία για το θέμα αυτό της  θηριωδίας  των τούρκων. 
    Δεν θα μπορούσα ούτε στην μνήμη τους  αλλά ούτε στη μνήμη των εκατοντάδων , χιλιάδων αδικοχαμένων άλλων συμπατριωτών μας να σιωπήσω σήμερα. Έχω μεγάλη ευαισθησία και  θα αναφερθώ μόνο σε αυτό το θέμα, γιατί το θέμα του νομοσχεδίου έχει νομίζω αναλυθεί αρκούντος και θα αναλυθεί. Και δεν είναι κ. Σκουρλέτη η έκφραση της δικής μας αντίδρασης αλλά και χιλιάδων άλλων συμπατριωτών μας  Ελλήνων. 
    Ούτε λαϊκισμός, ούτε πατριδοκαπηλία , ούτε στημένη υπόθεση όπως  χθες αναφέρατε στην τοποθέτησή σας . Ρωτήστε τους πόντιους Βουλευτές του κόμματός σας , ρωτήστε τον κ. Τριαντάφυλλίδη αν είναι εδώ, τον κ. Μιχελογιαννάκη που έκανε και δήλωση, την κ. Σταματάκη που τοποθετήθηκε στην επιτροπή των ελλήνων της διασποράς. Ρωτήστε τον κ. Λαζαρίδη της συγκυβέρνησής σας της  ΑΝΕΛ.
     Εμείς κ. Υπουργέ  κυρίες και κύριοι συνάδελφοι την πατρίδα μας την αγαπάμε , την  υπηρετούμε , υπερασπιζόμαστε τα δίκια μας  και δεν ντρεπόμαστε να το πούμε. Να τα αφήσετε αυτά, όταν στριμώχνεστε να φτιάχνετε φανταστικούς  εχθρούς και στημένα παιχνίδια. Ποια είναι η θέση 
 
των Βουλευτών σας, είναι λαϊκίστικη η θέση που εκφράζουν οι  πόντιοι Βουλευτές  που ανέφερα;
     Είναι και αυτοί στο στημένο παιχνίδι; Είναι πατριδοκάπηλοι;  Η μήπως δεν είναι προοδευτικοί όπως εσείς και πως τους δεχόσαστε τότε; Σείστηκε το πανελλήνιο κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και κύριε Υπουργέ  από τις δηλώσεις σας. Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το καταλάβατε. Θα το καταλάβετε σε λίγο όταν στην πλατεία συντάγματος  συγκεντρωθούν δεκάδες  χιλιάδες  ποντίων και μη,  Ελλήνων , για να διαδηλώσουν την οργή τους  και την αγανάκτησή τους απέναντι στις δηλώσεις σας κ. Υπουργέ.
    Και εμείς θα είμαστε εκεί , και σας καλούμε και εσάς. Θα σας υποδεχτούμε με χαρά. Όμως κυρίες και κύριοι συνάδελφοι η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση τους και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός  δεν υπερασπίζεται τις δηλώσεις του κ. Φίλη. Τις ίδιες τις θέσεις τους υπερασπίζονται. Αυτές είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα
     Αυτές ήταν και πέρσι . Αυτή ήταν και η στάση τους απέναντι στην ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
    Αυτές τις θέσεις εκφράζουν οι δηλώσεις του κ. Φίλη, γι αυτό δεν τις καταδικάζει  και δεν παίρνει θέση ο Πρωθυπουργός. Και κάτω από την γενική κατακραυγή κρύβεται πίσω από διάφορα ευφυολογήματα περί ελευθερίας  έκφρασης επιστημονικών απόψεων και άλλων τέτοιων ελαφροτήτων. 
    Δεν έχετε το θάρρος να πείτε την άποψή σας ξεκάθαρα και τη θέση σας. Τρομάξατε κάτω από τη γενική κατακραυγή και μιλάτε για επιστημονικές απόψεις . Ακούστε κύριε Υπουργέ και κύριοι της κυβέρνησης , εμείς δεν είδαμε τις απόψεις σας ως επιστημονικές, ούτε εσάς ως επιστήμονα. Αυτό θα ήτανε και αστείο και ανέκδοτο . 
    Κρίνουμε τις απόψεις σας ως πολιτικές και εσάς ως Υπουργό. Δεν θα το αποφύγει όμως ο κ. Τσίπρας όσο και αν το προσπαθεί, θα αναγκαστεί να πάρει θέση.
     Και μέχρι  να το κάνει δεν θα τον αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Το θέμα της γενοκτονίας των Ελλήνων του πόντου από τους Τούρκους , είναι Ιστορικά αποδεδειγμένο ότι δεν χωρά καμία αμφισβήτηση . Εδώ δεν βρισκόμαστε σε ένα επιστημονικό συνέδριο για να συζητήσουμε το θέμα από την αρχή. Εδώ βρισκόμαστε στη Βουλή όπου παράγεται πολιτική. Και αφού πρώτα έγινε η Ιστορική τεκμηρίωση της γενοκτονίας , έγινε αποδεκτή και ψηφίστηκε και  από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ομόφωνα το 1994. Άρα το θέμα έχει λυθεί και πολιτικά.
     Έκτοτε αποτελεί Εθνική πολιτική και Εθνική στρατηγική. Δεν αμφισβητήθηκε  ποτέ μέχρι σήμερα και από κανέναν.
     Και μάλιστα αναγνωρίσθηκε  και από πάρα πολλά κοινοβούλια  ξένων Χωρών. Όπως είναι της Σαρδηνίας , της Σουηδίας , της Κάτω Ουαλίας , της κάτω Αυστραλίας, της Ολλανδίας  και περίπου δέκα πολιτειών των ΗΠΑ. 
 
Μπορείτε να μου πείτε τι θα έκανε η πολιτεία αν σε μία παρουσία της , σε ένα ξένο κοινοβούλιο για να αποδεχθεί την γενοκτονία , οι αντίπαλοί μας αντέτειναν απέναντι σε αυτό τις δηλώσεις σας κ. Υπουργέ;
    Πως μπορούμε να περάσουμε, και πως θα μπορούσαμε να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας. Οι δηλώσεις σας κ. Υπουργέ κάνουν μεγάλη ζημιά στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της Χώρας.
    Με τις δηλώσεις σας γίνατε ο καλύτερος σύμμαχος των Τούρκων Κεμαλιστών. Αναμασάτε τις ίδιες θέσεις με αυτούς, γίνατε ο καλύτερος πρεσβευτής  των γκρίζων λύκων.
    Πανηγυρίζουν τα τούρκικα μέσα ενημέρωσης. Ενδεικτικά  AJANS  34 «Δήλωση του Υπουργού  Φίλη ότι δεν έγινε γενοκτονία» , εφημερίδα sabax «Γενναία δήλωση Έλληνα Υπουργού», NATIONAL TURK «Έλληνας Υπουργός Παιδείας .Αυτό που έκαναν οι τούρκοι δεν ήταν γενοκτονία» ,Tr. SPUTNIK  Ιστοσελίδα «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία του πόντου», πρωτοσέλιδο εφημερίδας «Milliyet» « Επιχείρηση  λυντσαρίσματος του Υπουργού Φίλη που είπε ότι δεν έγινε γενοκτονία» πρωτοσέλιδο,   HABERLER εφημερίδα     « Ο Έλληνας Υπουργός Φίλης είπε ότι δεν έγινε γενοκτονία στους  Έλληνες του Πόντου».   Τα καταθέτω στα πρακτικά αυτά κυρίες και κύριοι.
    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι , η τελευταία πράξη μιας γενοκτονίας είναι η άρνησή της, Και αυτό γιατί όσοι εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση είναι σαν να τοποθετούν ταφόπλακα λήθης πάνω στα πτώματα των αδικοχαμένων.
  Απενοχοποιώντας έτσι και τους πρωταγωνιστές και τους δράστες . Και από τη στιγμή που αυτό είναι γνωστό και οι αρνητές της είναι και αυτοί στην ουσία γενοκτόνοι. 
   Υπ΄ αυτή την έννοια μπορούμε να πούμε  ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ από προχθές που έγιναν οι δηλώσεις σας κ. Υπουργέ είναι αγκαλιά με τους γενοκτόνους. 
   Είναι πραγματικά λυπηρό και  τραγικό το γεγονός ένας Υπουργός της κυβέρνησης να είναι δημοσίως  αρνητής  της γενοκτονίας των Ελλήνων από τους Τούρκους. 
Ζητάμε,  απαιτούμε,  από την Πρωθυπουργό να πάρει δημόσια θέση. Η να αποδεχθεί  τις θέσεις του κ. Φίλη που είναι ξεκάθαρη θέση , ή να τον αποπέμψει από Υπουργό.            Μόνο τότε θα εξιλεωθεί.
Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπήθηκε στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, 09.11.2018...
09 Νοε 2018 11:55

Στους Βουλιαράτες βρέθηκε χθες  8 Νοεμβρίου ο Αν. Τομεάρχης  Εξωτερικών ΝΔ, υπεύθυνος  για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης  Σάββας Αναστασιάδης όπου  παρέστη ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στη νεκρώσιμη ακολουθία του  Κωνσταντίνου  Κατσίφα.  Ο κ. Αναστασιάδης ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος κόμματος της Ελληνικής Βουλής που μετέβη στους Βουλιαράτες, κάτι που σχολιάστηκε θετικά από την Ελλη [ ... ]

Περισσότερα...
Αναστασιάδης: Πολύ «σοβαρό» και «θλιβερό» το συμβάν στους Βουλιαράτες 30.10.2018...
31 Οκτ 2018 19:28

Ο Αν. τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Απόδημου Ελληνισμού  Σάββας  Αναστασιάδης, χαρακτηρίζει ως πολύ « σοβαρό» και « θλιβερό» το  συμβάν στους Βουλιαράτες, και τονίζει  πως  είναι υποχρέωση της κυβέρνησης  να πιέσει  και να απαιτήσει από την Αλβανική κυβέρνηση  πλήρη ενημέρωση και διερεύνηση των γεγονότων, μιλώντας στον focus 103,6 fm σήμερα το πρωί (30.10.2018) « Αρχικά πρέπει να πούμε ότι είναι «πολύ σοβαρό» και  [ ... ]

Περισσότερα...
Αναστασιάδης: Μικροπολιτική σκοπιμότητα η πρωτοβουλία του Τσίπρα για συνταγματική αναθεώρηση...
31 Οκτ 2018 19:24

Αναστασιάδης: Μικροπολιτική σκοπιμότητα η πρωτοβουλία του Τσίπρα για συνταγματική αναθεώρηση.« Είναι απροκάλυπτη και δεν μπορεί να συγκαλυφθεί  η μικροπολιτική σκοπιμότητα με την οποία προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να ανοίξει το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης» είπε μεταξύ άλλων ο Σάββας Αναστασιάδης στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι (31.10.2018)στον REAL FM  107,1 και στον Λάζαρο Θεοδωρακίδη.«Είναι πασιφανές  ότι ο κ. Τσί [ ... ]

Περισσότερα...
Δήλωσή μου κατά την επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στον άτυπο καταυλισμό μεταναστ...
28 Οκτ 2018 17:53

Είναι αδιανόητο, η κυβέρνηση, από τη μία να αφήνει ανοιχτά τα σύνορα και να υποδέχεται τους πρόσφυγες και από την άλλη να δηλώνει αδυναμία διαχείρισης. Η ανευθυνότητα και η ανικανότητα της κυβέρνησης δεν έχουν όρια.

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 44 1 2 3
week 45 4 5 6 7 8 9 10
week 46 11 12 13 14 15 16 17
week 47 18 19 20 21 22 23 24
week 48 25 26 27 28 29 30

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

5064448
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
322
2600
10280
5064448