Εισήγηση του Βουλευτή της Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, κατά τη συζήτηση για τον  Κρατικό Προϋπολογισμό 2017-ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, σας ακούω τόση ώρα, και μου προκαλεί εντύπωση γιατί μιλάτε σαν να έχετε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας χθες. Καταθέτετε τον δεύτερο προϋπολογισμό, χωνέψτε το, έχετε παρελθόν και μάλιστα πικρό και συμπυκνωμένο μέσα σε αυτόν το χρόνο που κυβερνήσατε. Μην αναφέρεστε πάντα στο απώτερο παρελθόν και στα «Ζάππεια», υπάρχουν και τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης και δεν σας αθωώνει κανένα παρελθόν, Βεβαίως, φαίνεται ξεκάθαρα και με τον προϋπολογισμό του έτους 2017 που καταθέτετε και συζητάμε σήμερα, ότι η χώρα με τη διακυβέρνησή σας έχασε δύο ολόκληρα χρόνια.
Με τον προϋπολογισμό, που καταθέσατε, προσπαθείτε να πιάσετε τα στοιχεία του 2014. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και η πραγματική αλήθεια. Δύο χρόνια χαμένα, δύο χρόνια οπισθοχώρησης. Αυτή είναι η συμβολή σας.
Με το προσχέδιο που καταθέσατε, κύριε Υπουργέ, κάνετε βεβαίως ένα ακόμη βήμα προς την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Επειδή θα βιαστείτε και θα μας πείτε ότι κινδυνολογούμε και θα μας κατηγορήσετε για αυτό θέλω να σας θυμίσω ότι δεν τα λέμε μόνο εμείς αυτά, φαντάζομαι ότι όλοι ακούσατε ή διαβάσατε την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους και φαντάζομαι ότι ακούσατε και τους Υπουργούς σας, τον κ. Χουλιαράκη και τον κ. Τσακαλώτο.
Το μεν Γραφείο Προϋπολογισμού σε όλους τους τόνους επισημαίνει ότι ο προϋπολογισμός αυτός είναι υφεσιακός, ενισχύει την ύφεση, οι δε δύο Υπουργοί εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκαν ότι ο προϋπολογισμός αυτός είναι υφεσιακός, ότι θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία, γιατί αυξάνει τους φόρους, γιατί τα επιπλέον έσοδα που προβλέπονται σε αυτόν τον προϋπολογισμό κατά 97% προέρχονται από την αύξηση της φορολογίας και μόνο 3% από τη συγκράτηση των δαπανών, γιατί η αύξηση της φορολογίας, όπως πολύ καλά το γνωρίζετε, αποθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και επομένως δεν δημιουργεί καμία προοπτική ανάπτυξης.
Εκφράζονται, λοιπόν, αυτά από το Γραφείο Προϋπολογισμού αυτοί οι φόβοι, όπως και από εμάς και η απάντηση βέβαια σε αυτούς τους φόβους βρίσκονται στις σελίδες του προϋπολογισμού, ο οποίος προβλέπει μεν αύξηση 1,8% για το 2017 της κατανάλωσης. Αυτό είναι ένα θέμα για διερεύνηση, διότι προβλέπει αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, τη στιγμή που μειώνει τα εισοδήματα των πολιτών με επιπλέον έμμεσους και άμεσους φόρους, αλλά και μείωση των αποδοχών, μείωση των συντάξεων.
Βεβαίως, είναι και άδικος, κάτι για το οποίο εσείς κόπτεστε, γιατί ο Προϋπολογισμός αυτός στους έμμεσους και τους άμεσους φόρους και στη μείωση των συντάξεων βαραίνει, βεβαίως, περισσότερο τα χαμηλότερα εισοδήματα. Πώς είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι ο στόχος της αύξησης των επενδύσεων κατά 9,1% είναι εφικτός και ρεαλιστικός, όταν οι τράπεζες παραμένουν κλειστές και δημιουργούν πιστωτική ασφυξία, όταν η φορολογία αυξάνεται, όταν η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών και στερεί από ρευστότητα την αγορά;
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 63% την περίοδο της διακυβέρνησής σας. Δεν υπάρχει επενδυτικό περιβάλλον και εξαιτίας της πολιτικής και της αξιοπιστίας και της ιδεοληψίας της Κυβέρνησης, η χώρα παραμένει και το 2016, όπως και το 2015, σε ύφεση, το πραγματικό Α.Ε.Π. μειώνεται, η ιδιωτική κατανάλωση υποχωρεί, η δημόσια κατανάλωση το ίδιο, οι εξαγωγές ακολουθούν πτωτική πορεία και αυτές, το οικονομικό κλίμα κατέρρευσε, τα λουκέτα πολλαπλασιάστηκαν, το βιοτικό επίπεδο των πολιτών συρρικνώθηκε, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών διογκώθηκαν, όπως και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Όλα αυτά αποτυπώνονται καθαρά στον Προϋπολογισμό του 2017.
Η δε πρόβλεψή σας για ανάπτυξη 2,7% το 2017 είναι υπερβολικά αισιόδοξη, για να μην πω εκτός πραγματικότητας και βασίζεται σε στόχους μη ρεαλιστικός. Το αντιλαμβάνεστε και εσείς, αλλά είστε υποχρεωμένοι να τον στηρίξετε και να τον υποστηρίξετε. Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να έλθουν επενδύσεις στη χώρα μας, όταν η ίδια η Κυβέρνηση, εσείς υπονομεύετε κάθε προσπάθεια και κάθε νέα επιχειρηματική κίνηση; Τα στοιχεία της οικονομίας δεν προϊδεάζουν τέτοιες επιδόσεις. Η λογική της επιβολής νέων φόρων και της περικοπής συντάξεων δεν οδηγεί πουθενά. Η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά με αυτήν τη φορομπηχτική λογική. Τα καθαρά έσοδα του Προϋπολογισμού αναμένεται να διαμορφωθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2016. Η όποια ρύθμιση για το χρέος τελεί υπό προϋποθέσεις και είναι και θα είναι μελλοντική. Με λίγα λόγια, στην καλύτερη των περιπτώσεων και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και αν όλα πάνε καλά, θα φτάσουν στα επίπεδα του 2014.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η ανάπτυξη δεν έρχεται με φόρους. Η ανάπτυξη έρχεται με την επιχειρηματικότητα που θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας. Η ανάπτυξη συνδέεται με κίνητρα για νέες επενδύσεις. Εσείς, όμως, κολλημένοι στις ιδεοληψίες σας και πολέμιοι της πραγματικής ελεύθερης οικονομικής δραστηριότητας, αποτελείτε οι ίδιοι ανάχωμα στην επιχειρηματικότητα. Κρατάτε την Ελλάδα σε αιχμαλωσία και η αιχμαλωσία αυτή μόνο με έναν τρόπο θα τελειώσει, μόνον εάν φύγετε. Είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε σε αυτόν τον τόπο. Σας ευχαριστώ.

https://www.youtube.com/watch?v=R7aTKpb4pJY&feature=youtu.be

"Βουλιάζουν στις Πρέσπες" Εφημερίδα " Εστία" 15.12.2018
18 Δεκ 2018 09:46

«Δεν γινόμαστε Βορειομακεδόνες διότι είναι σαφές καθορισμένο ότι είμαστε Μακεδόνες, που μιλάμε μακεδονική γλώσσα. Και είναι πολύ σημαντικό που αυτό δεν πρόκειται κανείς να μας το αμφισβητήσει. Το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Μακεδόνες θεωρείται πλέον λήξαν». Αυτή η δήλωση έγινε πριν λίγες μέρες και ανήκει στον Ζόραν Ζάεφ, σκοπιανό πρωθυπουργό, όμως δεν διαφέρει καθόλου στην ουσία της από όσα διαδίδει ο υπουργός Εξωτερικών τ [ ... ]

Περισσότερα...
Αναστασιάδης: πολιτική απρέπεια του κ. Τσίπρα η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, 14.12.2018...
14 Δεκ 2018 13:31

Την άποψη ότι είναι μία πρωτοφανής πολιτική απρέπεια του κ. Τσίπρα να προγραμματίσει ομιλία στη Θεσσαλονίκη την ίδια ακριβώς ημέρα και ώρα με εκείνη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη του προγραμματισμένου Συνεδρίου Ν.Δ. εδώ και πολλούς μήνες, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Σ. Αναστασιάδης στο ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 fm (14.12.2018) « Η Ν.Δ. δεν έχει καμία σχέ [ ... ]

Περισσότερα...
Αναστασιάδης: Ευτυχώς, είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, 14.12.2018...
14 Δεκ 2018 09:58

Έντονη  κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε ο βουλευτής ΝΔ  Σάββας Αναστασιάδης , μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής (13.12.2018)  για την κύρωση του προϋπολογισμού 2019.« … μετά από τρία χρόνια αριστερής αφαίμαξης της κοινωνίας, ένα αχρείαστο μνημόνιο που κόστισε πολλά δισεκατομμύρια στους έλληνες φορολογούμενους, 29 νέους φόρους που έφεραν την Ελλάδα στην πρώτη θέση σε υπερφορολόγηση μεταξύ των χωρών του ΟΑΣΑ και 17 περικοπές συντάξεων,  [ ... ]

Περισσότερα...
Παράσταση διαμαρτυρίας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης υπερ των καπνοπαραγωγών του Ν. Θεσσαλονίκης ...
13 Δεκ 2018 13:12

Παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπέρ των καπνοπαραγωγών του Ν. Θεσσαλονίκης, οι οποίοι προκλητικά και αδικαιολόγητα εξαιρούνται από το πρόγραμμα αποζημιώσεων De minimis ύψους 8,2 εκατομμυρίων ευρώ, πραγματοποίησαν οι κύριοι Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης. Έχοντας ενημερωθεί σχετικά από τον πρόεδρο της Κεντρικής Κλαδικής Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνού (Καπνική) αλλά και πρόεδρο του Αγρο [ ... ]

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 48 1
week 49 2 3 4 5 6 7 8
week 50 9 10 11 12 13 14 15
week 51 16 17 18 19 20 21 22
week 52 23 24 25 26 27 28 29
week 1 30 31

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

5105841
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
1188
1486
5726
5105841