Εισήγηση του Βουλευτή της Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, κατά τη συζήτηση για τον  Κρατικό Προϋπολογισμό 2017-ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, σας ακούω τόση ώρα, και μου προκαλεί εντύπωση γιατί μιλάτε σαν να έχετε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας χθες. Καταθέτετε τον δεύτερο προϋπολογισμό, χωνέψτε το, έχετε παρελθόν και μάλιστα πικρό και συμπυκνωμένο μέσα σε αυτόν το χρόνο που κυβερνήσατε. Μην αναφέρεστε πάντα στο απώτερο παρελθόν και στα «Ζάππεια», υπάρχουν και τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης και δεν σας αθωώνει κανένα παρελθόν, Βεβαίως, φαίνεται ξεκάθαρα και με τον προϋπολογισμό του έτους 2017 που καταθέτετε και συζητάμε σήμερα, ότι η χώρα με τη διακυβέρνησή σας έχασε δύο ολόκληρα χρόνια.
Με τον προϋπολογισμό, που καταθέσατε, προσπαθείτε να πιάσετε τα στοιχεία του 2014. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και η πραγματική αλήθεια. Δύο χρόνια χαμένα, δύο χρόνια οπισθοχώρησης. Αυτή είναι η συμβολή σας.
Με το προσχέδιο που καταθέσατε, κύριε Υπουργέ, κάνετε βεβαίως ένα ακόμη βήμα προς την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Επειδή θα βιαστείτε και θα μας πείτε ότι κινδυνολογούμε και θα μας κατηγορήσετε για αυτό θέλω να σας θυμίσω ότι δεν τα λέμε μόνο εμείς αυτά, φαντάζομαι ότι όλοι ακούσατε ή διαβάσατε την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους και φαντάζομαι ότι ακούσατε και τους Υπουργούς σας, τον κ. Χουλιαράκη και τον κ. Τσακαλώτο.
Το μεν Γραφείο Προϋπολογισμού σε όλους τους τόνους επισημαίνει ότι ο προϋπολογισμός αυτός είναι υφεσιακός, ενισχύει την ύφεση, οι δε δύο Υπουργοί εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκαν ότι ο προϋπολογισμός αυτός είναι υφεσιακός, ότι θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία, γιατί αυξάνει τους φόρους, γιατί τα επιπλέον έσοδα που προβλέπονται σε αυτόν τον προϋπολογισμό κατά 97% προέρχονται από την αύξηση της φορολογίας και μόνο 3% από τη συγκράτηση των δαπανών, γιατί η αύξηση της φορολογίας, όπως πολύ καλά το γνωρίζετε, αποθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και επομένως δεν δημιουργεί καμία προοπτική ανάπτυξης.
Εκφράζονται, λοιπόν, αυτά από το Γραφείο Προϋπολογισμού αυτοί οι φόβοι, όπως και από εμάς και η απάντηση βέβαια σε αυτούς τους φόβους βρίσκονται στις σελίδες του προϋπολογισμού, ο οποίος προβλέπει μεν αύξηση 1,8% για το 2017 της κατανάλωσης. Αυτό είναι ένα θέμα για διερεύνηση, διότι προβλέπει αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, τη στιγμή που μειώνει τα εισοδήματα των πολιτών με επιπλέον έμμεσους και άμεσους φόρους, αλλά και μείωση των αποδοχών, μείωση των συντάξεων.
Βεβαίως, είναι και άδικος, κάτι για το οποίο εσείς κόπτεστε, γιατί ο Προϋπολογισμός αυτός στους έμμεσους και τους άμεσους φόρους και στη μείωση των συντάξεων βαραίνει, βεβαίως, περισσότερο τα χαμηλότερα εισοδήματα. Πώς είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι ο στόχος της αύξησης των επενδύσεων κατά 9,1% είναι εφικτός και ρεαλιστικός, όταν οι τράπεζες παραμένουν κλειστές και δημιουργούν πιστωτική ασφυξία, όταν η φορολογία αυξάνεται, όταν η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών και στερεί από ρευστότητα την αγορά;
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 63% την περίοδο της διακυβέρνησής σας. Δεν υπάρχει επενδυτικό περιβάλλον και εξαιτίας της πολιτικής και της αξιοπιστίας και της ιδεοληψίας της Κυβέρνησης, η χώρα παραμένει και το 2016, όπως και το 2015, σε ύφεση, το πραγματικό Α.Ε.Π. μειώνεται, η ιδιωτική κατανάλωση υποχωρεί, η δημόσια κατανάλωση το ίδιο, οι εξαγωγές ακολουθούν πτωτική πορεία και αυτές, το οικονομικό κλίμα κατέρρευσε, τα λουκέτα πολλαπλασιάστηκαν, το βιοτικό επίπεδο των πολιτών συρρικνώθηκε, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών διογκώθηκαν, όπως και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Όλα αυτά αποτυπώνονται καθαρά στον Προϋπολογισμό του 2017.
Η δε πρόβλεψή σας για ανάπτυξη 2,7% το 2017 είναι υπερβολικά αισιόδοξη, για να μην πω εκτός πραγματικότητας και βασίζεται σε στόχους μη ρεαλιστικός. Το αντιλαμβάνεστε και εσείς, αλλά είστε υποχρεωμένοι να τον στηρίξετε και να τον υποστηρίξετε. Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να έλθουν επενδύσεις στη χώρα μας, όταν η ίδια η Κυβέρνηση, εσείς υπονομεύετε κάθε προσπάθεια και κάθε νέα επιχειρηματική κίνηση; Τα στοιχεία της οικονομίας δεν προϊδεάζουν τέτοιες επιδόσεις. Η λογική της επιβολής νέων φόρων και της περικοπής συντάξεων δεν οδηγεί πουθενά. Η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά με αυτήν τη φορομπηχτική λογική. Τα καθαρά έσοδα του Προϋπολογισμού αναμένεται να διαμορφωθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2016. Η όποια ρύθμιση για το χρέος τελεί υπό προϋποθέσεις και είναι και θα είναι μελλοντική. Με λίγα λόγια, στην καλύτερη των περιπτώσεων και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και αν όλα πάνε καλά, θα φτάσουν στα επίπεδα του 2014.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η ανάπτυξη δεν έρχεται με φόρους. Η ανάπτυξη έρχεται με την επιχειρηματικότητα που θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας. Η ανάπτυξη συνδέεται με κίνητρα για νέες επενδύσεις. Εσείς, όμως, κολλημένοι στις ιδεοληψίες σας και πολέμιοι της πραγματικής ελεύθερης οικονομικής δραστηριότητας, αποτελείτε οι ίδιοι ανάχωμα στην επιχειρηματικότητα. Κρατάτε την Ελλάδα σε αιχμαλωσία και η αιχμαλωσία αυτή μόνο με έναν τρόπο θα τελειώσει, μόνον εάν φύγετε. Είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε σε αυτόν τον τόπο. Σας ευχαριστώ.

https://www.youtube.com/watch?v=R7aTKpb4pJY&feature=youtu.be

Επικύρωση της πλαστογραφίας των Σκοπίων! Άρθρο μου όπως δημοσιεύθηκε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ blogs, 20.06.201...
21 Ιουν 2018 15:28

Πριν πετεινός λαλήσει τρις το τερατούργημα Κοτζιά – Τσίπρα μπήκε στις σωστές του διαστάσεις με πολύ απλό και καθαρό τρόπο. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός σε άπταιστη «μακεδονική», όπως λέει η συμφωνία, μίλησε μόνο για «Μακεδόνες» και «μακεδονική κοινωνία», χωρίς προσδιορισμούς. Ούτε σεβέρνα, λοιπόν, ούτε βόρεια. Κάθε μέρα άλλαζε ο προσδιορισμός που μας έλεγαν ότι συμφωνήθηκε. Για να καταλήξουμε εν τοις πράγμασι στο σκέτο «Μακεδονία», χάρι [ ... ]

Περισσότερα...
Σάββας Αναστασιάδης: Τσίπρας και Κοτζιάς τους παραχώρησαν τη δυνατότητα να λέγονται «Μακεδόνες», σ...
19 Ιουν 2018 08:32

Σε συνέντευξη  που παραχώρησε  (18.06.2018)  ο Βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 fm και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κανελλάκη, για  την υπογραφή της συμφωνίας, από Τσίπρα και Ζάεφ στις Πρέσπες,  είπε μεταξύ άλλων:- Η δική μου εκτίμηση είναι ότι αυτή  η συμφωνία μέχρι να κυρωθεί  θα δημιουργήσει αλυσίδα προβλημάτων.- Στη Νέα Δημοκρατία ασκήσαμε το έσχατο μέσο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και κατ [ ... ]

Περισσότερα...
Σάββας Αναστασιάδης : Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Η τοποθέτησή μου στη Βουλή, κατά τη ...
18 Ιουν 2018 07:57

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η επιδίωξη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν η επίλυση του Σκοπιανού προβλήματος με έναν τρόπο, όμως, που να μην γεννά νέα προβλήματα, ίσως και μεγαλύτερα, που θα εκδηλωθούν πιθανότατα μετά, όταν οι σημερινές ηγεσίες δεν θα είναι πλέον στην εξουσία. Αυτό που προσπαθούσαν να κάνουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν να πετύχουν μία λύση με όνομα τ [ ... ]

Περισσότερα...
Σκοπιανό: Πείτε μας κ. Τσίπρα τι λέει η συμφωνία με Ζάεφ; Άρθρο μου όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδ...
11 Ιουν 2018 07:19

Οι μέρες που προηγήθηκαν όσον αφορά  την προσπάθεια επίλυσης των διαφορών μας με τα Σκόπια, δικαίωσαν όσους υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης Τσίπρα είναι λανθασμένοι και πρόχειροι.Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός, ότι μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ βγαίνει ο δεύτερος και δηλώνει δημόσια ότι διασφαλίστηκε η “μακεδονική” γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών της χώρας του και ότι “η  [ ... ]

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Ιούνιος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 22 1 2
week 23 3 4 5 6 7 8 9
week 24 10 11 12 13 14 15 16
week 25 17 18 19 20 21 22 23
week 26 24 25 26 27 28 29 30

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

4957096
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
313
15329
22100
4957096