Εισήγηση του Βουλευτή της Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, κατά τη συζήτηση για τον  Κρατικό Προϋπολογισμό 2017-ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, σας ακούω τόση ώρα, και μου προκαλεί εντύπωση γιατί μιλάτε σαν να έχετε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας χθες. Καταθέτετε τον δεύτερο προϋπολογισμό, χωνέψτε το, έχετε παρελθόν και μάλιστα πικρό και συμπυκνωμένο μέσα σε αυτόν το χρόνο που κυβερνήσατε. Μην αναφέρεστε πάντα στο απώτερο παρελθόν και στα «Ζάππεια», υπάρχουν και τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης και δεν σας αθωώνει κανένα παρελθόν, Βεβαίως, φαίνεται ξεκάθαρα και με τον προϋπολογισμό του έτους 2017 που καταθέτετε και συζητάμε σήμερα, ότι η χώρα με τη διακυβέρνησή σας έχασε δύο ολόκληρα χρόνια.
Με τον προϋπολογισμό, που καταθέσατε, προσπαθείτε να πιάσετε τα στοιχεία του 2014. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και η πραγματική αλήθεια. Δύο χρόνια χαμένα, δύο χρόνια οπισθοχώρησης. Αυτή είναι η συμβολή σας.
Με το προσχέδιο που καταθέσατε, κύριε Υπουργέ, κάνετε βεβαίως ένα ακόμη βήμα προς την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Επειδή θα βιαστείτε και θα μας πείτε ότι κινδυνολογούμε και θα μας κατηγορήσετε για αυτό θέλω να σας θυμίσω ότι δεν τα λέμε μόνο εμείς αυτά, φαντάζομαι ότι όλοι ακούσατε ή διαβάσατε την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους και φαντάζομαι ότι ακούσατε και τους Υπουργούς σας, τον κ. Χουλιαράκη και τον κ. Τσακαλώτο.
Το μεν Γραφείο Προϋπολογισμού σε όλους τους τόνους επισημαίνει ότι ο προϋπολογισμός αυτός είναι υφεσιακός, ενισχύει την ύφεση, οι δε δύο Υπουργοί εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκαν ότι ο προϋπολογισμός αυτός είναι υφεσιακός, ότι θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία, γιατί αυξάνει τους φόρους, γιατί τα επιπλέον έσοδα που προβλέπονται σε αυτόν τον προϋπολογισμό κατά 97% προέρχονται από την αύξηση της φορολογίας και μόνο 3% από τη συγκράτηση των δαπανών, γιατί η αύξηση της φορολογίας, όπως πολύ καλά το γνωρίζετε, αποθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και επομένως δεν δημιουργεί καμία προοπτική ανάπτυξης.
Εκφράζονται, λοιπόν, αυτά από το Γραφείο Προϋπολογισμού αυτοί οι φόβοι, όπως και από εμάς και η απάντηση βέβαια σε αυτούς τους φόβους βρίσκονται στις σελίδες του προϋπολογισμού, ο οποίος προβλέπει μεν αύξηση 1,8% για το 2017 της κατανάλωσης. Αυτό είναι ένα θέμα για διερεύνηση, διότι προβλέπει αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, τη στιγμή που μειώνει τα εισοδήματα των πολιτών με επιπλέον έμμεσους και άμεσους φόρους, αλλά και μείωση των αποδοχών, μείωση των συντάξεων.
Βεβαίως, είναι και άδικος, κάτι για το οποίο εσείς κόπτεστε, γιατί ο Προϋπολογισμός αυτός στους έμμεσους και τους άμεσους φόρους και στη μείωση των συντάξεων βαραίνει, βεβαίως, περισσότερο τα χαμηλότερα εισοδήματα. Πώς είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι ο στόχος της αύξησης των επενδύσεων κατά 9,1% είναι εφικτός και ρεαλιστικός, όταν οι τράπεζες παραμένουν κλειστές και δημιουργούν πιστωτική ασφυξία, όταν η φορολογία αυξάνεται, όταν η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών και στερεί από ρευστότητα την αγορά;
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 63% την περίοδο της διακυβέρνησής σας. Δεν υπάρχει επενδυτικό περιβάλλον και εξαιτίας της πολιτικής και της αξιοπιστίας και της ιδεοληψίας της Κυβέρνησης, η χώρα παραμένει και το 2016, όπως και το 2015, σε ύφεση, το πραγματικό Α.Ε.Π. μειώνεται, η ιδιωτική κατανάλωση υποχωρεί, η δημόσια κατανάλωση το ίδιο, οι εξαγωγές ακολουθούν πτωτική πορεία και αυτές, το οικονομικό κλίμα κατέρρευσε, τα λουκέτα πολλαπλασιάστηκαν, το βιοτικό επίπεδο των πολιτών συρρικνώθηκε, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών διογκώθηκαν, όπως και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Όλα αυτά αποτυπώνονται καθαρά στον Προϋπολογισμό του 2017.
Η δε πρόβλεψή σας για ανάπτυξη 2,7% το 2017 είναι υπερβολικά αισιόδοξη, για να μην πω εκτός πραγματικότητας και βασίζεται σε στόχους μη ρεαλιστικός. Το αντιλαμβάνεστε και εσείς, αλλά είστε υποχρεωμένοι να τον στηρίξετε και να τον υποστηρίξετε. Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να έλθουν επενδύσεις στη χώρα μας, όταν η ίδια η Κυβέρνηση, εσείς υπονομεύετε κάθε προσπάθεια και κάθε νέα επιχειρηματική κίνηση; Τα στοιχεία της οικονομίας δεν προϊδεάζουν τέτοιες επιδόσεις. Η λογική της επιβολής νέων φόρων και της περικοπής συντάξεων δεν οδηγεί πουθενά. Η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά με αυτήν τη φορομπηχτική λογική. Τα καθαρά έσοδα του Προϋπολογισμού αναμένεται να διαμορφωθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2016. Η όποια ρύθμιση για το χρέος τελεί υπό προϋποθέσεις και είναι και θα είναι μελλοντική. Με λίγα λόγια, στην καλύτερη των περιπτώσεων και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και αν όλα πάνε καλά, θα φτάσουν στα επίπεδα του 2014.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η ανάπτυξη δεν έρχεται με φόρους. Η ανάπτυξη έρχεται με την επιχειρηματικότητα που θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας. Η ανάπτυξη συνδέεται με κίνητρα για νέες επενδύσεις. Εσείς, όμως, κολλημένοι στις ιδεοληψίες σας και πολέμιοι της πραγματικής ελεύθερης οικονομικής δραστηριότητας, αποτελείτε οι ίδιοι ανάχωμα στην επιχειρηματικότητα. Κρατάτε την Ελλάδα σε αιχμαλωσία και η αιχμαλωσία αυτή μόνο με έναν τρόπο θα τελειώσει, μόνον εάν φύγετε. Είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε σε αυτόν τον τόπο. Σας ευχαριστώ.

https://www.youtube.com/watch?v=R7aTKpb4pJY&feature=youtu.be

Το αδιαχώρητο στην εκδήλωση του Σάββα Αναστασιάδη για τη «ΓΥΝΑΙΚΑ» , 16.03.2018...
17 Μαρ 2018 11:36

Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες το βράδυ, Παρασκευή 16 Μαρτίου,  στο ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΙΑ στο Πανόραμα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Βουλευτής της  Νέας Δημοκρατίας Σάββας  Αναστασιάδης, για τη «ΓΥΝΑΙΚΑ», η οποία εξελίχθηκε σε μία υπέροχη βραδιά που διήρκησε μέχρι τα μεσάνυχτα.Το θέμα της εκδήλωση ήταν: «Ο ρόλος της Γυναίκας στα  χρόνια της κρίσης» με  ομιλήτρια την Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  Ελίζα  Βόζεμπεργκ.Χ [ ... ]

Περισσότερα...
ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, 11.03.2018
11 Μαρ 2018 16:52

Ο κόσμος  κατέκλυσε στην κυριολεξία την αίθουσα του  ROSE GARDEN  στο   Ωραιόκαστρο,  για να παρακολουθήσει την  πολιτική ομιλία του Σάββα Αναστασιάδη σήμερα το μεσημέρι , ενώ εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία της νεολαίας (11.03.2018)   Εξορμήσεις στην εκλογική του περιφέρεια πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας, αναπτύσσοντας τις απόψεις του για τις τρέχουσες πολιτικές και γεωπολιτικές εξε [ ... ]

Περισσότερα...
Ο πρωθυπουργός του διχασμού , άρθρο μου όπως δημοσιεύτηκε στο Blogs - Protothema, 03.03.2018 ...
09 Μαρ 2018 07:40

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα ζει μια ιστορική συγκυρία. Η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση και οι συνέπειές της από το 2010, που προκάλεσε μεγάλες δυσκολίες στην ελληνική κοινωνία, θα ήταν αρκετή από μόνη της για να δικαιολογήσει την αρχική διαπίστωση.Η προσπάθεια για την αντιμετώπισή της ένωσε μέχρι και τους δύο κορυφαίους, αντίπαλους  πολιτικούς σχηματισμούς της μεταπολίτευσης, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του πνεύματος εθνική [ ... ]

Περισσότερα...
Εκδήλωση για τη νέα ΚΑΠ μετά το 2020 με πρωτοβουλία Αναστασιάδη, 04.03.2018...
05 Μαρ 2018 07:35

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου από αγρότες, κτηνοτρόφους, συνεταιριστές και πολίτες πραγματοποιήθηκε  το πρωϊ της Κυριακής  4 Μαρτίου στη Σίνδο η εκδήλωση με θέμα:  « Η ΚΑΠ μέχρι σήμερα- Αγροτική πολιτική της Ε.Ε. μετά το 2020» και ομιλητή τον  πρώην Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη  Μελά. Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη και  τη συν [ ... ]

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Μάρτιος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2 3
week 10 4 5 6 7 8 9 10
week 11 11 12 13 14 15 16 17
week 12 18 19 20 21 22 23 24
week 13 25 26 27 28 29 30 31

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

4901613
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
122
3014
13544
4901613