Εισήγηση του Βουλευτή της Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, κατά τη συζήτηση για τον  Κρατικό Προϋπολογισμό 2017-ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, σας ακούω τόση ώρα, και μου προκαλεί εντύπωση γιατί μιλάτε σαν να έχετε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας χθες. Καταθέτετε τον δεύτερο προϋπολογισμό, χωνέψτε το, έχετε παρελθόν και μάλιστα πικρό και συμπυκνωμένο μέσα σε αυτόν το χρόνο που κυβερνήσατε. Μην αναφέρεστε πάντα στο απώτερο παρελθόν και στα «Ζάππεια», υπάρχουν και τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης και δεν σας αθωώνει κανένα παρελθόν, Βεβαίως, φαίνεται ξεκάθαρα και με τον προϋπολογισμό του έτους 2017 που καταθέτετε και συζητάμε σήμερα, ότι η χώρα με τη διακυβέρνησή σας έχασε δύο ολόκληρα χρόνια.
Με τον προϋπολογισμό, που καταθέσατε, προσπαθείτε να πιάσετε τα στοιχεία του 2014. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και η πραγματική αλήθεια. Δύο χρόνια χαμένα, δύο χρόνια οπισθοχώρησης. Αυτή είναι η συμβολή σας.
Με το προσχέδιο που καταθέσατε, κύριε Υπουργέ, κάνετε βεβαίως ένα ακόμη βήμα προς την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Επειδή θα βιαστείτε και θα μας πείτε ότι κινδυνολογούμε και θα μας κατηγορήσετε για αυτό θέλω να σας θυμίσω ότι δεν τα λέμε μόνο εμείς αυτά, φαντάζομαι ότι όλοι ακούσατε ή διαβάσατε την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους και φαντάζομαι ότι ακούσατε και τους Υπουργούς σας, τον κ. Χουλιαράκη και τον κ. Τσακαλώτο.
Το μεν Γραφείο Προϋπολογισμού σε όλους τους τόνους επισημαίνει ότι ο προϋπολογισμός αυτός είναι υφεσιακός, ενισχύει την ύφεση, οι δε δύο Υπουργοί εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκαν ότι ο προϋπολογισμός αυτός είναι υφεσιακός, ότι θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία, γιατί αυξάνει τους φόρους, γιατί τα επιπλέον έσοδα που προβλέπονται σε αυτόν τον προϋπολογισμό κατά 97% προέρχονται από την αύξηση της φορολογίας και μόνο 3% από τη συγκράτηση των δαπανών, γιατί η αύξηση της φορολογίας, όπως πολύ καλά το γνωρίζετε, αποθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και επομένως δεν δημιουργεί καμία προοπτική ανάπτυξης.
Εκφράζονται, λοιπόν, αυτά από το Γραφείο Προϋπολογισμού αυτοί οι φόβοι, όπως και από εμάς και η απάντηση βέβαια σε αυτούς τους φόβους βρίσκονται στις σελίδες του προϋπολογισμού, ο οποίος προβλέπει μεν αύξηση 1,8% για το 2017 της κατανάλωσης. Αυτό είναι ένα θέμα για διερεύνηση, διότι προβλέπει αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, τη στιγμή που μειώνει τα εισοδήματα των πολιτών με επιπλέον έμμεσους και άμεσους φόρους, αλλά και μείωση των αποδοχών, μείωση των συντάξεων.
Βεβαίως, είναι και άδικος, κάτι για το οποίο εσείς κόπτεστε, γιατί ο Προϋπολογισμός αυτός στους έμμεσους και τους άμεσους φόρους και στη μείωση των συντάξεων βαραίνει, βεβαίως, περισσότερο τα χαμηλότερα εισοδήματα. Πώς είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι ο στόχος της αύξησης των επενδύσεων κατά 9,1% είναι εφικτός και ρεαλιστικός, όταν οι τράπεζες παραμένουν κλειστές και δημιουργούν πιστωτική ασφυξία, όταν η φορολογία αυξάνεται, όταν η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών και στερεί από ρευστότητα την αγορά;
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 63% την περίοδο της διακυβέρνησής σας. Δεν υπάρχει επενδυτικό περιβάλλον και εξαιτίας της πολιτικής και της αξιοπιστίας και της ιδεοληψίας της Κυβέρνησης, η χώρα παραμένει και το 2016, όπως και το 2015, σε ύφεση, το πραγματικό Α.Ε.Π. μειώνεται, η ιδιωτική κατανάλωση υποχωρεί, η δημόσια κατανάλωση το ίδιο, οι εξαγωγές ακολουθούν πτωτική πορεία και αυτές, το οικονομικό κλίμα κατέρρευσε, τα λουκέτα πολλαπλασιάστηκαν, το βιοτικό επίπεδο των πολιτών συρρικνώθηκε, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών διογκώθηκαν, όπως και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Όλα αυτά αποτυπώνονται καθαρά στον Προϋπολογισμό του 2017.
Η δε πρόβλεψή σας για ανάπτυξη 2,7% το 2017 είναι υπερβολικά αισιόδοξη, για να μην πω εκτός πραγματικότητας και βασίζεται σε στόχους μη ρεαλιστικός. Το αντιλαμβάνεστε και εσείς, αλλά είστε υποχρεωμένοι να τον στηρίξετε και να τον υποστηρίξετε. Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να έλθουν επενδύσεις στη χώρα μας, όταν η ίδια η Κυβέρνηση, εσείς υπονομεύετε κάθε προσπάθεια και κάθε νέα επιχειρηματική κίνηση; Τα στοιχεία της οικονομίας δεν προϊδεάζουν τέτοιες επιδόσεις. Η λογική της επιβολής νέων φόρων και της περικοπής συντάξεων δεν οδηγεί πουθενά. Η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά με αυτήν τη φορομπηχτική λογική. Τα καθαρά έσοδα του Προϋπολογισμού αναμένεται να διαμορφωθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2016. Η όποια ρύθμιση για το χρέος τελεί υπό προϋποθέσεις και είναι και θα είναι μελλοντική. Με λίγα λόγια, στην καλύτερη των περιπτώσεων και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και αν όλα πάνε καλά, θα φτάσουν στα επίπεδα του 2014.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η ανάπτυξη δεν έρχεται με φόρους. Η ανάπτυξη έρχεται με την επιχειρηματικότητα που θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας. Η ανάπτυξη συνδέεται με κίνητρα για νέες επενδύσεις. Εσείς, όμως, κολλημένοι στις ιδεοληψίες σας και πολέμιοι της πραγματικής ελεύθερης οικονομικής δραστηριότητας, αποτελείτε οι ίδιοι ανάχωμα στην επιχειρηματικότητα. Κρατάτε την Ελλάδα σε αιχμαλωσία και η αιχμαλωσία αυτή μόνο με έναν τρόπο θα τελειώσει, μόνον εάν φύγετε. Είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε σε αυτόν τον τόπο. Σας ευχαριστώ.

https://www.youtube.com/watch?v=R7aTKpb4pJY&feature=youtu.be

Σάββας Αναστασιάδης: Να επιλυθούν τα προβλήματα των Σχολείων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην ...
22 Σεπ 2018 09:50

Να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σχολεία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, σε ότι αφορά τις υποδομές, τη στελέχωση με το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό, τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας κ.α., ζητάει ο Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών ΝΔ, Απόδημου Ελληνισμού, Βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα (21.09.2018) στη Βουλή προς τους κ.κ. Υπουργούς, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γ [ ... ]

Περισσότερα...
Αναφορά για τις Υποτυπώδεις μεταθέσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο Σάββα...
22 Σεπ 2018 09:49

Α Ν Α Φ Ο Ρ Α, προς την κ. Υπουργό: Προστασίας του Πολίτη Θέμα: Υποτυπώδεις μεταθέσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ΚΑΤΑΘΕΤΩ Ως αναφορά το συνημμένο έγγραφο-επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για τις Υποτυπώδεις μεταθέσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Παρακαλώ την αρμόδια κ. Υπουργό να απαντήσει σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής. Παρασκευή 21η Σεπτεμβρίου 2018 O Αναφέρων Βουλευτής [ ... ]

Περισσότερα...
Ο Σ. Αναστασιάδης στην εκπομπή " Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά" : Δεν στηρίζουμε τη συμφωνία των Πρεσ...
20 Σεπ 2018 13:04

* Η δήλωση Ζάεφ ότι οι Έλληνες θα στηρίξουν τη συμφωνία, αναφέρεται σε αυτό που του υποσχέθηκε ο Τσίπρας.* Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα σήμερα οι Έλληνες , οι Μακεδόνες, θα είναι στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να δηλώσουν την διαφωνία τους με τη συμφωνία των Πρεσπών.* Παρακολουθούμε τελευταία όλους τους ξένους αξιωματούχους από τον Γεν. Γραμ. του ΝΑΤΟ μέχρι τον κ. Τράμπ, την κ. Μέρκελ και τον καγκελάρι [ ... ]

Περισσότερα...
Ο Σ. Αναστασιάδης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης: Η Νέα Δημοκρατία άργησε να κάνει εμπάργκο στη...
19 Σεπ 2018 13:09

«Νομίζω ότι άργησε η ΝΔ να πάρει αυτή την απόφαση, διότι οι ειδοποιήσεις για  συμμόρφωση της κρατικής τηλεόρασης , είναι  πάρα πολλές τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά δυστυχώς η ΕΡΤ και οι διοικούντες… δεν τις έλαβαν υπόψη » δήλωσε σήμερα το πρωι (19.09.2018)στο Δημοτικό Ραδιόφωνο  Θεσσαλονίκη και στον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη, ο Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης, για την απόφαση της  Νέας Δημοκ [ ... ]

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 35 1
week 36 2 3 4 5 6 7 8
week 37 9 10 11 12 13 14 15
week 38 16 17 18 19 20 21 22
week 39 23 24 25 26 27 28 29
week 40 30

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

5020035
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
124
1596
8521
5020035