Έντονη επίθεση Αναστασιάδη σε Τσίπρα στην εισήγησή του, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2017, στην Ολομέλεια της Βουλής (09.12.2016)-ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ:Ο Προϋπολογισμός του 2017 και η πορεία της διαπραγμάτευσης αλλά και της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης αποτυπώνουν ξεκάθαρα την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής. Την ώρα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το δημόσιο αγγίζουν τα 94 δισεκατομμύρια ευρώ και του δημοσίου προς τους πολίτες περίπου τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, νέα επέλαση στα εισοδήματα των νοικοκυριών φέρνει ο Προϋπολογισμός του 2017. Φέρνει κούρεμα των αφορολόγητων ποσών, φέρνει υψηλότερους φόρους στα εισοδήματα, μεγαλύτερες εισφορές στους ασφαλισμένους, περισσότερες επιβαρύνσεις στα αγροτικά εισοδήματα την ώρα που τα προϊόντα των αγροτών μένουν στα αζήτητα, αδιάθετα στις αποθήκες, όπου το σιτάρι και το ρύζι έχουν τιμές κάτω του κόστους. Και αυτήν την ώρα επέλεξε η Κυβέρνηση να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους αγρότες με νέα μέτρα.
Βαριές επιβαρύνσεις και άδικους φόρους φέρνουν επίσης και οι έμμεσοι φόροι, οι αυξήσεις στα καύσιμα, στον καφέ που θα είναι πολύ πικρός από το νέο έτος, στα τσιγάρα και την σταθερή τηλεφωνία. Οι προβλέψεις του Προϋπολογισμού για ανάπτυξη 2,7% το 2017, για τις οποίες πανηγυρίζετε, φοβάμαι ότι είναι ανεφάρμοστες, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Αυτήν την εκτίμηση δεν την εκφράζουμε μόνο εμείς.
Τους ίδιους φόβους εκφράζει και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής που θεωρεί τις εκτιμήσεις σας εξαιρετικά υπεραισιόδοξες. Το ΔΝΤ για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα απαιτεί νέα μέτρα ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ εάν παραμείνει στο 3,5% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι για το οποίο έχετε δεσμευτεί για να πάρετε τα μέτρα διευκόλυνσης του χρέους.
Με τις προβλέψεις σας δεν συμφωνεί επίσης ο ΟΟΣΑ και το νεοσύστατο δημοσιονομικό συμβούλιο το οποίο στην πρώτη του έκθεση αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των μέτρων που φέρνει ο νέος προϋπολογισμός. Εσείς, όμως, πανηγυρίζετε και ο κ. Τσίπρας πανικόβλητος από την κατακραυγή και την κατάρρευση, μοιράζει επιδόματα για να τα ξαναπάρει πίσω πολλαπλάσια με τα νέα μέτρα που έρχονται. Αυτό δείχνει να μην αντιλαμβάνεστε την κρισιμότητα της κατάστασης. Δείχνετε να ζείτε σε ένα άλλο σύμπαν. Μήπως πρέπει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να μάθετε να ξαναδιαβάζετε τους αριθμούς που αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό;
Μήπως ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι είναι Πρωθυπουργός σε έναν άλλον πλανήτη; Μήπως δεν κυκλοφορείτε πλέον στην κοινωνία για να δείτε την πραγματική κατάσταση της κοινωνίας;
Εμείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ευχόμαστε να πετύχουν οι προβλέψεις σας. Η πορεία, όμως, του Προϋπολογισμού είναι συνδεδεμένη με μεταρρυθμίσεις.  Κι εσείς φαίνεται να έχετε αλλεργία με τις μεταρρυθμίσεις. Στηρίζετε τις προβλέψεις σας σε αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,8, την ώρα που υπερφορολογείτε τους πολίτες. Και, όπως λέει και η επιστήμη της οικονομίας, όταν υπάρχει υπερφορολόγηση, η ιδιωτική κατανάλωση μειώνεται.
Εκτιμάτε αύξηση 9,1% στις νέες επενδύσεις. Μα, ποιος πιστεύετε ότι θα έρθει να επενδύσει σε μία χώρα με μία Κυβέρνηση που δεν πιστεύει και δεν στηρίζει τις επενδύσεις, σε μία χώρα που δεν υπάρχει σταθερότητα, εμπιστοσύνη, αξιοπιστία και ασφάλεια, σε μία χώρα που ο Υπουργός της Ανάπτυξης προχθές ανέφερε ότι η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την επιχειρηματικότητα;
Ελπίζω, κυρία Υπουργέ των Οικονομικών, που βρίσκεστε στα έδρανα, να μην έχετε κι εσείς την ίδια άποψη.
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του ΣΕΒ έλεγε στην ίδια εκδήλωση ότι με βάση τα στοιχεία του Προϋπολογισμού, το νέο έτος τα λουκέτα θα είναι περισσότερα και η ανεργία ακόμη μεγαλύτερη.
Τώρα, όσον αφορά τις θριαμβολογίες για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους, η εξέλιξη θεωρείται κατ’ αρχήν θετική. Δεν είναι, όμως, αυτή που περιμένατε, κύριε Υπουργέ, και αυτή που διαφημίζατε τόσον καιρό. Και δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τους Έλληνες επιπλέον, γιατί δεν πρόκειται για καμία μείωση του χρέους, αλλά για μια παρέμβαση που θα βελτιώνει την εξυπηρέτηση του χρέους μέχρι το 2060 και θα φέρει και μείωση του χρέους σε βάθος χρόνου.
Το αντιστάθμισμα, όμως, αυτών των μέτρων, όπως το δέχτηκε η Κυβέρνηση, είναι το πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ που θα φέρει νέα επώδυνα νέα μέτρα ύψους περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Για την ολοκλήρωση, δε, της αξιολόγησης, δεν συζητάμε. Αυτήν την παραπέμπετε, όπως και την πρώτη, στο μέλλον. Αυξάνετε την αναξιοπιστία της χώρας και βεβαίως επιβαρύνετε ακόμη περισσότερο τη χώρα.
Είναι προφανές, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι η ανάπτυξη και η λύση μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από επενδύσεις, επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας από νέους επενδυτές, όχι, όμως, αυτούς που αναζητούσατε ανάμεσα στους Σύριους πρόσφυγες, σύμφωνα με τη θεωρία του κ. Μάρδα, γιατί εκεί αποδεικνύεται ότι δεν τους βρήκατε και δεν θα τους βρείτε. Αλλού πρέπει να στραφείτε. Αλλού πρέπει να στραφούμε. Εκεί που υπάρχουν επενδυτές που έχουν στραμμένο το βλέμμα προς τα εμάς, στην Ελλάδα που ακμάζει εκτός των συνόρων μας, στους Έλληνες που μεγαλουργούν στις πέντε ηπείρους, σε αυτούς που βλέπουν με θλίψη και αγωνία την κατρακύλα της χώρας. Σε αυτούς πρέπει να απευθυνθούμε και να τους δώσουμε κίνητρα ώστε να έρθουν να επενδύσουν στην πατρίδα τους, που την αγαπούν ίσως και περισσότερο από μας, σε αυτούς που θέλουν να βλέπουμε την πατρίδα τους να προοδεύει. Να είστε σίγουροι ότι οι Έλληνες της ομογένειας μπορούν να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια που κάνει η χώρα μας για να βγει από την κρίση.
Χρειάζεται, όμως, εθνική στρατηγική, εθνική πολιτική και βούληση για να τους προσελκύσουμε, όχι εμμονές ιδεοληπτικές και όχι πολέμιους της ελεύθερης οικονομίας, όπως είστε εσείς.  
Κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό με υπερβολικές και απραγματοποίητες υποσχέσεις. Θέσατε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, κλείσατε τις τράπεζες και στεγνώσατε την αγορά από ρευστότητα.  
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ (Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής): Στο τέλος της τετραετίας θα δούμε.
ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, μην διαμαρτύρεστε. Καλό είναι να το ακούτε.
Και δύο χρόνια μετά δείχνετε ότι ακόμη δεν έχετε διδαχθεί από τα παθήματά σας και συνεχίζετε να πορεύεστε μέσα σε αυταπάτες.

Είναι σαφές ότι η χώρα χρειάζεται μια άλλη οικονομική πολιτική. Είναι σαφές ότι χρειάζεται αλλαγή δημοσιονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση της σταδιακής μείωσης της φορολογίας με υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Είναι σαφές ότι χρειάζεται μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, αξιόπιστη, αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη, η οποία να εμπεδώσει το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες. Το έχουν ανάγκη και οι πολίτες μας, το έχει ανάγκη και η πατρίδα μας που βάλλεται πανταχόθεν. Αυτά, όμως, προϋποθέτουν πολιτική αλλαγή που θα φέρει και την λύση.
Σαφώς και δεν ψηφίζουμε τον Προϋπολογισμό.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)


https://www.youtube.com/watch?v=BYem4dLhVbo&feature=youtu.be

Σάββας Αναστασιάδης: Να επιλυθούν τα προβλήματα των Σχολείων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην ...
22 Σεπ 2018 09:50

Να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σχολεία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, σε ότι αφορά τις υποδομές, τη στελέχωση με το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό, τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας κ.α., ζητάει ο Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών ΝΔ, Απόδημου Ελληνισμού, Βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα (21.09.2018) στη Βουλή προς τους κ.κ. Υπουργούς, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γ [ ... ]

Περισσότερα...
Αναφορά για τις Υποτυπώδεις μεταθέσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο Σάββα...
22 Σεπ 2018 09:49

Α Ν Α Φ Ο Ρ Α, προς την κ. Υπουργό: Προστασίας του Πολίτη Θέμα: Υποτυπώδεις μεταθέσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ΚΑΤΑΘΕΤΩ Ως αναφορά το συνημμένο έγγραφο-επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για τις Υποτυπώδεις μεταθέσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Παρακαλώ την αρμόδια κ. Υπουργό να απαντήσει σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής. Παρασκευή 21η Σεπτεμβρίου 2018 O Αναφέρων Βουλευτής [ ... ]

Περισσότερα...
Ο Σ. Αναστασιάδης στην εκπομπή " Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά" : Δεν στηρίζουμε τη συμφωνία των Πρεσ...
20 Σεπ 2018 13:04

* Η δήλωση Ζάεφ ότι οι Έλληνες θα στηρίξουν τη συμφωνία, αναφέρεται σε αυτό που του υποσχέθηκε ο Τσίπρας.* Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα σήμερα οι Έλληνες , οι Μακεδόνες, θα είναι στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να δηλώσουν την διαφωνία τους με τη συμφωνία των Πρεσπών.* Παρακολουθούμε τελευταία όλους τους ξένους αξιωματούχους από τον Γεν. Γραμ. του ΝΑΤΟ μέχρι τον κ. Τράμπ, την κ. Μέρκελ και τον καγκελάρι [ ... ]

Περισσότερα...
Ο Σ. Αναστασιάδης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης: Η Νέα Δημοκρατία άργησε να κάνει εμπάργκο στη...
19 Σεπ 2018 13:09

«Νομίζω ότι άργησε η ΝΔ να πάρει αυτή την απόφαση, διότι οι ειδοποιήσεις για  συμμόρφωση της κρατικής τηλεόρασης , είναι  πάρα πολλές τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά δυστυχώς η ΕΡΤ και οι διοικούντες… δεν τις έλαβαν υπόψη » δήλωσε σήμερα το πρωι (19.09.2018)στο Δημοτικό Ραδιόφωνο  Θεσσαλονίκη και στον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη, ο Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης, για την απόφαση της  Νέας Δημοκ [ ... ]

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 35 1
week 36 2 3 4 5 6 7 8
week 37 9 10 11 12 13 14 15
week 38 16 17 18 19 20 21 22
week 39 23 24 25 26 27 28 29
week 40 30

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

5020013
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
102
1574
8499
5020013