Φίλες και φίλοι ,Σας ευχαριστώ θερμά που βρίσκεστε  σήμερα εδώ. Η παρουσία σας μου δίνει δύναμη . Είναι μεγάλη χαρά, που βρίσκομαι κοντά σε φίλους  και αγαπημένα πρόσωπα. Σας ευχαριστώ. Που συμμετέχετε στη μεγάλη προσπάθεια. Να τελειώνουμε με  τους φαύλους.Τους ψεύτες, τους συκοφάντες.Που συμμετέχετε στην προσπάθεια να διώξουμε την χειρότερη.Την πιο καταστροφική  κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Αγαπητοί μου συμπατριώτες, φίλοι μου,Ένιωσα ανάγκη, καθήκον και υποχρέωση, αυτές τις δύσκολες στιγμές  να επικοινωνήσω μαζί σας.Να σας μιλήσω.Να μοιραστώ  μαζί σας τους Προβληματισμούς μου.Διανύουμε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την Πατρίδα μας.Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι.
 
Η επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει ταυτόχρονα όλα τα μεγάλα Εθνικά θέματα ( Σκοπιανό- Ελληνοαλβανικές σχέσεις, Ελληνοτουρκικά), εγκυμονεί σοβαρούς διαπραγματευτικούς κινδύνους.Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη  σε επικίνδυνες συμπληγάδες στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.Το γεγονός ότι όλα τα θέματα έχουν ανοίξει ταυτόχρονα πάνω στο τραπέζι, μέσα σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον, δημιουργεί συνθήκες τέλειας « καταιγίδας» έτοιμης να ξεσπάσει.
Που μπορεί να οδηγήσει σε Εθνικές ήττες.Ο Τσίπρας σπεύδει με βιασύνη να κλείσει ακανθώδη, δύσκολα Εθνικά θέματα.Μετά το ζήτημα του Σκοπιανού, που φαίνεται πως οδεύει σε λύση, ίσως οδυνηρή για η Χώρα μας.Αφού τα Σκόπια που επείγονται να ενταχθούν σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., ένουν σχεδόν αμετακίνητα στις  θέσεις τους, ενώ η Χώρα μας παρουσιάζεται ενδοτική.Η Ελληνική κυβέρνηση φορτσάρει και για το κλείσιμο του Αλβανικού μετώπου, με συζητήσεις που καλύπτονται από πέπλο μυστικότητας.
 
Ήδη διαρρέουν πληροφορίες για συμφωνία που περιέχει γκρίζες ζώνες. Σύμφωνα με αυτές εξαιρούνται τα Διαπόντια νησιά βορείως της Κέρκυρας για την διαμόρφωση της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.Αν αυτό συμβαίνει τότε ανοίγει μεγάλη κερκόπορτα στο Αιγαίο, γιατί και οι δεκάδες νησίδες του Αιγαίου και το Καστελόριζο δεν θα λαμβάνονται υπόψη για τη διαμόρφωση της υφαλοκρηπίδας.Επίσης διαρρέουν πληροφορίες ότι στη συμφωνία – πλαίσιο η Αλβανία θα διαγράψει από το λεξιλόγιό της τον όρο «Τσάμουριά» και εμείς τον όρο « Βόρειος Ήπειρος»Τα συμπεράσματα δικά σας.
 
Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για το περιεχόμενο και των δύο συμφωνιών.Οι συμφωνίες με την Αλβανία και τα Σκόπια δεν πρέπει να είναι ετεροβαρείς και επαχθείς για τα Εθνικά μας συμφέροντα.Γιατί δεν χτυπάμε εμείς την πόρτα της Ε.Ε.Η Αλβανία την χτυπάει.Δεν επειγόμαστε εμείς να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ.Τα Σκόπια έχουν άγχος.Μέσα σε αυτό το ρευστό τοπίο η προσπάθεια της Άγκυρας να εμπεδώσει καθεστώς ιδιοκτησίας στα Ίμια, παράλληλα με την επιχείρηση ακύρωσης των γεωτρήσεων στην Κύπρο, αποκαλύπτουν ότι η Τουρκία έχει σχέδια για κλιμάκωση της έντασης. Δείχνει πως ο σχεδιασμός του Ερντογάν δεν περιλαμβάνει μόνο τα Ίμια και το Αιγαίο ,αλλά και την Κύπρο.
 
Ήδη η Τουρκία δημιουργεί μία de facto κατάσταση στην περιοχή, αφού απαγορεύει στην ουσία την πραγματοποίηση γεωτρήσεων.Δημιουργεί τετελεσμένα.Όλα αυτά, είναι η συνέπεια απρόσεκτων, ερασιτεχνικών κυβερνητικών χειρισμών.Είναι το αποτέλεσμα, ανεύθυνης στάσης της κυβέρνησης.Που ανέχεται μήνες τώρα την κλιμακούμενη προκλητικότητα των γειτόνων μας και εμπεδώνει την πεποίθηση ότι η Χώρα μας διολισθαίνει και  υποχωρεί από τις πάγιες Εθνικές της θέσεις.Της ανικανότητας του Τσίπρα που υποτάχθηκε στον Τράμπ, έδωσε τα πάντα. Σούδα, λεφτά για αεροπλάνα, χωρίς να πάρει τίποτε.Ούτε εγγυήσεις, ασφάλειες.
 
Που κάλεσε τον Ερντογάν στην Αθήνα και έφαγε χαστούκι μέσα στο σπίτι του.Που διχάζει το λαό.Η στρατηγική του Τσίπρα και της κυβέρνησής του γεννά πολλά ερωτήματα.Το κλείσιμο τέτοιων μεγάλων θεμάτων, και μάλιστα σε συνθήκες μυστικής διπλωματίας, συνήθως οδηγεί σε Εθνικές υποχωρήσεις.
Ενίοτε και σε τραγωδίες.Και ενώ αυτά συμβαίνουν, η πολιτική ζωή της Χώρας σπαράσσεται με ευθύνη Τσίπρα.Η έλλειψη κάθε είδους συναίνεσης  ή συζήτησης για τα μεγάλα Εθνικά θέματα είναι χτυπητή όσο ποτέ άλλοτε.Την ώρα που απαιτείται Εθνική συνεννόηση,οι πολιτικές δυνάμεις της Χώρας , λόγω των επικίνδυνων μεθοδεύσεων του Τσίπρα , βρίσκονται σε κατάσταση εμφυλίου.Η Χώρα δεν ήταν ποτέ τόσο διχασμένη.Κάτω από αυτές τις συνθήκες η Ελλάδα αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των γειτόνων.Γι αυτό από το βήμα αυτό θέλω να εκφράσω τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία μου για όσα συμβαίνουν.Αλλά και την αποφασιστικότητά μας να τα αντιμετωπίσουμε.
 
Φίλες και φίλοι,Η ιστορία πρέπει να μας διδάσκει.Πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό.Να δούμε τι έγινε τα τελευταία χρόνια και πήγαν όλα τόσο στραβά.
Τι έγινε πριν από δέκα περίπου χρόνια , το 2009.Όταν ο τότε Πρωθυπουργός  Κ.Κ., ζητούσε πολιτική συναίνεση για να αντιμετωπίσει   την κρίση που άγγιζε επικίνδυνα τη Χώρα μας.Ποια ήταν η στάση  της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Η άρνηση τότε του Γ. Παπανδρέου να συνεργαστεί στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθόρισε τις εξελίξεις για τα επόμενα χρόνια.Έσυρε τη Χώρα σε εκλογές, τον Οκτώβριο του 2009, σε μία  πάρα πολύ δύσκολη στιγμή.
 
Η συνέχεια είναι γνωστή.Απέναντι στην αλήθεια της παράταξής μας, ο Γ. Παπανδρέου αντέταξε τις ψεύτικες υποσχέσεις και το αλήστου μνήμης σύνθημα « λεφτά υπάρχουν»Κέρδισε τις εκλογές.Λίγο μετά, τον Απρίλιο  του 2010, ο ολετήρας Γ. Παπανδρέου  από το Καστελόριζο, ανακοίνωσε την ένταξη της Χώρας στις δαγκάνες του Δ.Ν.Τ.Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε.Η Πατρίδα μας μπήκε  σε μεγάλες και επικίνδυνες περιπέτειες.Ο Γ. Παπανδρέου αφού εξαπάτησε τον λαό, οδήγησε τη Χώρα στην καταστροφή.Ο ίδιος  πολιτικά  το πλήρωσε.Η ζημιά όμως που προκάλεσε στον τόπο είναι ανυπολόγιστη.Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
 
Πέντε χρόνια αργότερα η ίδια Ιστορία επαναλαμβάνεται.Το Καλοκαίρι του 2014, ένας άλλος Πρωθυπουργός  της Νέας Δημοκρατίας ο Α. Σαμαράς, προσπάθησε και αυτός να πετύχει πολιτική συνεννόηση, για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.Η συμπεριφορά της τότε αντιπολίτευσης ήταν ίδια.
Ο αριβίστας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης , ο σημερινός Πρωθυπουργός, Τσίπρας μαζί με τον κυβερνητικό του Εταίρο Καμμένο, αρνήθηκαν να συναινέσουν.Έτσι οδήγησαν τη Χώρα σε πρόωρες  εκλογές.Το έκαναν σε μια επίσης κρίσιμη για τον τόπο στιγμή.Όταν όλα έδειχναν πως μετά από πέντε δύσκολα χρόνια η Χώρα ξεπερνούσε τα προβλήματά της. Έμπαινε στον ίσιο δρόμο.Παρουσίαζε θετικούς ρυθμους ανάπτυξης.Έμπαινε στην κανονικότητα.
 
Ο Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος  ότι θα σκίσει τα μνημόνια.Ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ.Ότι θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις.Εξαπάτησε και αυτός το λαό.Και αυτό επίσης δεν πρέπει να το ξεχνάμε .Και στη συνέχεια, μετά από ένα καταστροφικό εξάμηνο πειραματισμών και αντιφάσεων,  δέχθηκε και υπέγραψε το πιο σκληρό μνημόνιο.Έκλεισε τις τράπεζες, που παραμένουν ακόμα κλειστές.Γύρισε τη Χώρα στην ύφεση.Την πήγε πολλά χρόνια πίσω.
Οι δύο αυτοί σταθμοί, το 2009 και το 2014, καθόρισαν την πορεία της Χώρας μας για τα επόμενα 100 χρόνια.Αν οι τότε ηγεσίες της αξιωματικής  αντιπολίτευσης ήταν σοβαρές και υπεύθυνες.Αν νοιαζόταν για την Πατρίδα, η πορεία της Χώρας θα ήταν διαφορετική.Έθεσαν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το Εθνικό.Αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει ποτέ.Για να μην ξαναγίνει το ίδιο λάθος.
 
Στη συνέχεια , αφού η Χώρα έζησε τον εφιάλτη του πρώτου εξαμήνου του 2015.Αφού  ο Τσίπρας έκανε το όχι των Ελλήνων Ναι.Οδήγησε την Χώρα  πάλι σε εκλογές.Εξαπάτησε και πάλι το λαό με υποσχέσεις για παράλληλα προγράμματα.Για ελάφρυνση των βαρών.Με όρκους και κατηγορηματικές δηλώσεις, πως δεν πρόκειται να δεχθεί κανένα νέο μέτρο αν δε μειωθεί το χρέος.Κέρδισε και αυτές τις εκλογές.Και στη συνέχεια δέχθηκε και υπέγραψε τα πιο σκληρά , τα πιο φορομπηχτικά μέτρα που έζησε ποτέ ο τόπος.Μείωσε μισθούς.Μείωσε συντάξεις.Επέβαλε βαριά φορολογία.Τσάκισε τους επαγγελματίες.Διέλυσε τη μεσαία τάξη.Και τώρα.Μετά από τρία χρόνια απίστευτων πειραματισμών, διαπιστώνουμε ότι η συνταγή της καταστροφής συνεχίζεται.Ζούμε την νέα απάτη.
 
Το νέο αφήγημα του Τσίπρα.Υπόσχεται καθαρή έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018.Χωρίς ντροπή.Όταν έχει ήδη ψηφίσει το 4ο μνημόνιο που περιλαμβάνει δραστική μείωση του αφορολόγητου.Δραστικές μειώσεις των συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2019.Επιπλέον μέτρα 5,2  δις ευρώ.Μιλά για καθαρή έξοδο.Όταν όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι μιλούν για συνέχιση της επιτήρησης.Όταν τα εισοδήματα  του 62,4% των Ελλήνων μειώθηκαν το 2017 σε σχέση με το 2016.Όταν το 25% των Ελλήνων φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις φορολογικές  του  υποχρεώσεις το 2018.Όταν η αγορά παραμένει εγκλωβισμένη σε μία πολιτική που την στραγγαλίζει.Και η αγορά φίλες και φίλοι , δεν είναι μία αφηρημένη έννοια.Η αγορά είναι άνθρωποι. Είστε εσείς.
 
Και έτσι η κατρακύλα συνεχίζεται  προς τα κάτω.Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του αποδείχθηκαν η πιο ανίκανη, η πιο σκληρή , η πιο αυταρχική, η πιο αντιδημοκρατική κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος.Συνθλίβει την κοινωνία.Συντηρεί όμως την ανομία και την αναρχία.
Χαϊδεύει τις συλλογικότητες, τους Ρουβίκωνες.Τους μπαχαλάκηδες και τους Κουφοντίνες.Για να μη ξεχνάμε και την αριστερή του καταγωγή.
Είναι αυτός που αναρριχήθηκε στην εξουσία μπλοκάροντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.Κάνοντας αντάρτικο εναντίων της κυβέρνησης και του κράτους.Καίγοντας , ρημάζοντας και καταστρέφοντας.Είναι αυτός που δίνει αγώνα για να συντηρεί  κάθε τι παλιό  και κατεστημένο.Είναι αυτός που αγωνίζεται να καταργήσει την αριστεία και την αξιοκρατία.Που πολεμά κάθε τι που έχει σχέση με την Πατρίδα και το Έθνος.Θρησκευτική συνείδηση, σύμβολα και Ιστορικά γεγονότα.Είναι ο ίδιος που ψήφισε τον Νόμο Κατρούγκαλου και  μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα των 380 ευρώ.
 
Η Ελλάδα φίλες και φίλο θα είχε ξεπεράσει την κρίση αν ο Τσίπρας  και η παρέα του δεν την είχαν φορτώσει με το φέσι των 100 δις ευρώ το 2015.
Σε 200 δις το ανέβασε πρόσφατα ο πρώην Πρόεδρος του  EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ. Ίσως  και περισσότερα.Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει.Γιατί τα αποτελέσματα της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης του Τσίπρα, του πρώτου εξαμήνου του 2015, ήταν τραγικά για τη Χώρα.Και τότε πάλι εμείς, η Ν.Δ., σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων.Κρατήσαμε τη Χώρα ζωντανή.Στηρίξαμε την παραμονή της στην Ε.Ε.Όμως τραγικά , είναι τα αποτελέσματα κάθε διαπραγμάτευσης που κάνει ο Τσίπρας.Που τώρα με την αμετροέπεια που τον χαρακτηρίζει , πήρε επάνω του και τα Εθνικά θέματα.Διαπραγματεύεται το Σκοπιανό.Και ξεκίνησε μία διαπραγμάτευση χωρίς να ενημερώσει κανέναν.Πήρε πρωτοβουλία για γρήγορη λύση με έναν τρόπο που εξυπηρετούσε μόνο τα πολιτικά του συμφέροντα.Διαπραγματεύθηκε κρυφά.Δεν προσπάθησε να δημιουργήσει στοιχειώδες κλίμα συνεννόησης .Δεν ένιωσε τον λαό.Δεν προσπάθησε και δεν οικοδόμησε Εθνικό μέτωπο.Για να πάει με ισχυρή εντολή στο τραπέζι  των διαπραγματεύσεων.
 
Προσπάθησε ένα Εθνικό θέμα να το χρησιμοποιήσει για  μικροκομματικά οφέλη.Γιατί αδιαφορεί για το Εθνικό συμφέρον.Αδυνατεί να το υπηρετήσει.Προσπάθησε να εγκλωβίσει τη Ν.Δ. Να την παγιδεύσει.Να την διασπάσει.Έπεσε όμως έξω στις προβλέψεις του.Γιατί η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε ενωμένη την πρόκληση.Γιατί εμείς Φίλες κα φίλοι είμαστε η κατ΄ εξοχήν μεγάλη πατριωτική παράταξη, αυτού του τόπου.
Που υπηρετήσαμε πάντα με συνέπεια το Εθνικό συμφέρον.Αυτοί είμαστε.Και είμαστε περήφανοι για την Ιστορία μας.
 
Το 2008 οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Διεθνής κοινότητα πίεζαν ασφυκτικά.Η κυβέρνηση Καραμανλή τότε, απέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.Χωρίς προηγούμενη λύση του ζητήματος του ονόματος.Και έκτοτε μπήκε όρος πως αν η Χώρα αυτή δεν λύσει την διαφορά της με την Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ.Αυτό είναι το κεκτημένο του Βουκουρεστίου.Ο Καραμανλής πήγαινε στο Βουκουρέστι με όλες τις δυνάμεις απέναντί του.Με  πιθανότητες μόνο ήττας.Και γύρισε νικητής.Το αποτέλεσμα του Βουκουρεστίου ήταν μία μεγάλη στρατηγική Εθνική νίκη.Αυτή τη νίκη ο Τσίπρας δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει.Αντί γι αυτό.Προσπαθεί απεγνωσμένα να κρυφτεί πίσω από τη γραμμή Βουκουρεστίου.Και μας κουνά και το δάχτυλο.Μπορεί να μας πει που ήταν τότε ;Όταν η τότε κυβέρνηση έδινε τη μάχη;Ποια ήταν η θέση του;Τότε μας ζητούσε να τα δώσουμε όλα.Μας ζητούσε,  χωρίς όρους , να αναγνωρίσουμε τη Χώρα αυτή με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
 
Γι αυτό δεν τον εμπιστευόμαστε.Γι αυτό δεν τον εμπιστεύεται όλος ο Ελληνισμός σε όλο τον κόσμο που βγήκε στους δρόμους διαδηλώνοντας την αντίθεσή του.Το 2008 οι Έλληνες είχαν εμπιστοσύνη στην τότε κυβέρνηση και δεν βγήκαν στους δρόμους.Ο Ελληνισμός ήταν ενωμένος.Εμείς αγαπητοί συμπατριώτες συνένοχοι σε αυτή την Ιστορία δεν πρόκειται να γίνουμε .Δεν θα τραυματίσουμε την ψυχή του Έθνους μας.Θα αντισταθούμε σε ότι πληγώνει την Πατρίδα.
Δεν θα απεμπολήσουμε τα Εθνικά δίκαια.Ας το βάλει καλά στο μυαλό του,  ο Τσίπρας.Ας το χωνέψει.Δεν θα δεχτούμε καμία αναφορά σε «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ».Δεν θα ψηφίσουμε τίποτε.
 
Εκπτώσεις με τη συνείδησή μας, δεν κάνουμε.Και τώρα πάνω στον πανικό του από τη κατακραυγή του Ελληνικού λαού,  ο Τσίπρας κάνει αυτό που ξέρει να κάνει.Αυτό που έκανε πάντα.Αφού έδειξε απόλυτη περιφρόνηση στις πατριωτικές ανησυχίες των Ελλήνων.χαρακτηρίζοντας όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, ακραίους, ναζιστές και όχλο.Αφού προσπάθησε , χωρίς επιτυχία, να απαξιώσει την αντίδραση του λαού.Άρχισε να συκοφαντεί τους πολιτικούς του αντιπάλους .Προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τη δύσκολη καθημερινότητα.Από τους κάκιστους και επικίνδυνους χειρισμούς του στα Εθνικά θέματα.Προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου .Να διασωθεί.Οδηγεί τη Χώρα σε δύσκολα μονοπάτια.Στήνει επικίνδυνα παιχνίδια.
Προσπαθεί να διαχειρισθεί ένα διεθνές σκάνδαλο με ανορθόδοξο τρόπο, για μικροκομματικά οφέλη.Κάτι που δεν γίνεται σε κανένα κράτος που εμπλέκεται στη υπόθεση αυτή.Με μία σκευωρία που δεν έχει προηγούμενο.Που μόνο νοσηρά μυαλά μπορούν να εμπνευστούν.Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που καταλύουν το κράτος δικαίου.Αντιθεσμικά, ατεκμηρίωτα και πρόχειρα.
 
Δημοσιοποίησε το σκάνδαλο NOVARTIS  για να συκοφαντήσει μία ολόκληρη παράταξη.Και για να είμαστε ξεκάθαροι.Να μην παρεξηγηθούμε.Δεν νιώθω κανένα οίκτο.Δεν θα υπερασπισθώ κανέναν  που αποδεδειγμένα έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα.Όλα στο φως.Όμως ο αδίστακτος Τσίπρας φαίνεται ότι έχει βάλει ήδη σε εφαρμογή την προεκλογική του στρατηγική.Σε μία προσπάθεια να ψαλιδίσει το δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας , επενδύει στη στρατηγική της έντασης.Λάσπη και ψέμα μέχρι τις εκλογές.Λάσπη για να συκοφαντήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.Ψέμα για να ξανακοροϊδέψει τον Ελληνικό λαό.Η πολιτική αντιπαράθεση με ευθύνη τον Τσίπρα, θα κατρακυλά μέσα στο βούρκο και θα κλιμακώνεται όσο θα προχωράμε προς τις εκλογές.
Πριν από δύο περίπου χρόνια , φίλες και φίλοι, από αυτό εδώ το βήμα επεσήμανα τους Εθνικούς κινδύνους που εγκυμονεί η αστάθεια στον περίγυρό μας.
 
Η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει η σημερινή κυβέρνηση τις γεωπολιτικές εξελίξεις, όταν το παγκόσμιο ενδιαφέρον εστιάζεται στην Ανατολική  Μεσόγειο.Ο λόγος προφανής.Η εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων.Δυστυχώς επαληθεύτηκα.Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί παρά να εγείρει σοβαρές ανησυχίες.Ο Τσίπρας έδειξε ότι δεν είναι ικανός για να τη διαχειρισθεί.Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται ηγεσία με ικανότητα ,  σοβαρότητα, ψυχραιμία, φιλοπατρία και αποφασιστικότητα.Χρειάζεται πολιτική και κοινωνική ομοψυχία.Χρειάζεται πολιτική αλλαγή.Και ενώ παρακολουθούμε τους εξ΄ανατολών κυρίως γείτονές μας να μη διστάζουν να κλιμακώνουν τις απειλές και να συντηρούν την ένταση στο Αιγαίο και την Κύπρο.
 
Ο Τσίπρας δεν διστάζει να βυθίζει τη Χώρα στην εσωστρέφεια.Την πόλωση και τον διχασμό.Γίνεται ο πρωθυπουργός του διχασμού.Όμως φίλες και φίλοι να είστε βέβαιοι ότι  δεν θα του περάσει.Δεν θα του κάνουμε το χατήρι.Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε.Ο χρόνος τελειώνει γι αυτόν.Τελειώνουν και τα ψέματα .
Το 2018 θα είναι ο χρόνος που θα ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής αλλαγής.Πλησιάζει η ώρα που θα φέρει τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη στην Πρωθυπουργία.Πλησιάζει η ώρα που θα κληθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στην Πατρίδα.Η ώρα που θα γεμίσει ξανά τις καρδιές των Ελλήνων με ελπίδα και αισιοδοξία.Που θα ενώσει την Ελληνισμό.Που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων.Που θα κάνει πάλι τη Χώρα μας αξιοσέβαστη.
Σε φίλους και εχθρούς.Ικανή να προασπίσει τα Εθνικά μας συμφέροντα.Ο αγώνας ξεκίνησε.Είναι ο αγώνας της ελπίδας και της αλλαγής.Πάμε μαζί, να δημιουργήσουμε το μεγάλο κύμα  ανατροπής.
 
Της πιο ανίκανης , της πιο δημαγωγικής , της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης, που γνώρισε ποτέ ο τόπος.Ελάτε να βάλουμε μαζί τα θεμέλια για την Ελλάδα των ευκαιριών.Για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας.Της Εθνικής αυτοπεποίθησης.Να εξασφαλίζουμε τη σταθερότητα.Την πρόοδο.Την ευημερία.Είμαστε έτοιμοι.Είμαστε αποφασισμένοι.Πάμε μαζί με ψηλά το κεφάλι. Τίποτε δεν μπορεί να μας σταματήσει.Απέναντι στους φαύλους , τους ψεύτες και τους Εθνομηδενιστές.
Αντιπαραθέτουμε την Ιστορία της παράταξής μας.Την ιδεολογία μας που δικαιώθηκε και επικράτησε σε όλο τον κόσμο.Την παράταξή μας που διασφάλισε στη Χώρα μας την δημοκρατία, την ευημερία και την ασφάλεια.Την λαϊκή παράταξη που εκφράζει το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων.Απέναντι στο ψέμα αντιπαραθέτουμε την αλήθεια.Απέναντι στην αυταπάτη.Τον ρεαλισμό.Βγαίνουμε  δυνατά μπροστά.Κόντρα στο λαϊκισμό και το θράσος .Ελάτε να κερδίσουμε όπως ξέρουμε να κερδίζουμε δύσκολες μάχες.Δίκαιους αγώνες.Ο αγώνας αυτός δεν αφορά τη δικαίωση κανενός.Αφορά την Πατρίδα μας, τη ζωή μας , το μέλλον μας .
 
Πάμε να σηκώσουμε όρθια την Ελλάδα.Με Πρωθυπουργό  τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Ο οποίος καθημερινά οργώνει τη Χώρα και ξεδιπλώνει το πρόγραμμά μας.
Για την επιχειρηματικότητα.Για τους νέους.Για την παιδεία.Για την υγεία.Για τους Αγρότες.Για την ασφάλεια .Την άμυνα.Ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο. Χωρίς υπερβολές.Χωρίς ανεφάρμοστες υποσχέσεις.Πρόγραμμα ρεαλιστικό.Που σύντομα θα κληθούμε να εφαρμόσουμε.
Με πράξεις , όχι με λόγια.Η σπίθα άναψε.Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει όσους δεν μπορούν.Πάμε  μαζί, με μπροστάρη τον Κ. Μητσοτάκη.Να γράψουμε την δική μας Ιστορία.Να γράψουμε τη δική μας σελίδα στη νέα Εθνική πορεία.Ελάτε να αλλάξουμε την ΕλλάδαΣας ευχαριστώ
Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπήθηκε στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, 09.11.2018...
09 Νοε 2018 11:55

Στους Βουλιαράτες βρέθηκε χθες  8 Νοεμβρίου ο Αν. Τομεάρχης  Εξωτερικών ΝΔ, υπεύθυνος  για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης  Σάββας Αναστασιάδης όπου  παρέστη ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στη νεκρώσιμη ακολουθία του  Κωνσταντίνου  Κατσίφα.  Ο κ. Αναστασιάδης ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος κόμματος της Ελληνικής Βουλής που μετέβη στους Βουλιαράτες, κάτι που σχολιάστηκε θετικά από την Ελλη [ ... ]

Περισσότερα...
Αναστασιάδης: Πολύ «σοβαρό» και «θλιβερό» το συμβάν στους Βουλιαράτες 30.10.2018...
31 Οκτ 2018 19:28

Ο Αν. τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Απόδημου Ελληνισμού  Σάββας  Αναστασιάδης, χαρακτηρίζει ως πολύ « σοβαρό» και « θλιβερό» το  συμβάν στους Βουλιαράτες, και τονίζει  πως  είναι υποχρέωση της κυβέρνησης  να πιέσει  και να απαιτήσει από την Αλβανική κυβέρνηση  πλήρη ενημέρωση και διερεύνηση των γεγονότων, μιλώντας στον focus 103,6 fm σήμερα το πρωί (30.10.2018) « Αρχικά πρέπει να πούμε ότι είναι «πολύ σοβαρό» και  [ ... ]

Περισσότερα...
Αναστασιάδης: Μικροπολιτική σκοπιμότητα η πρωτοβουλία του Τσίπρα για συνταγματική αναθεώρηση...
31 Οκτ 2018 19:24

Αναστασιάδης: Μικροπολιτική σκοπιμότητα η πρωτοβουλία του Τσίπρα για συνταγματική αναθεώρηση.« Είναι απροκάλυπτη και δεν μπορεί να συγκαλυφθεί  η μικροπολιτική σκοπιμότητα με την οποία προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να ανοίξει το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης» είπε μεταξύ άλλων ο Σάββας Αναστασιάδης στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι (31.10.2018)στον REAL FM  107,1 και στον Λάζαρο Θεοδωρακίδη.«Είναι πασιφανές  ότι ο κ. Τσί [ ... ]

Περισσότερα...
Δήλωσή μου κατά την επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στον άτυπο καταυλισμό μεταναστ...
28 Οκτ 2018 17:53

Είναι αδιανόητο, η κυβέρνηση, από τη μία να αφήνει ανοιχτά τα σύνορα και να υποδέχεται τους πρόσφυγες και από την άλλη να δηλώνει αδυναμία διαχείρισης. Η ανευθυνότητα και η ανικανότητα της κυβέρνησης δεν έχουν όρια.

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 44 1 2 3
week 45 4 5 6 7 8 9 10
week 46 11 12 13 14 15 16 17
week 47 18 19 20 21 22 23 24
week 48 25 26 27 28 29 30

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

5063566
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
193
1718
9398
5063566