Με πρωτοβουλία μου τον περασμένο Μάρτιο, πραγματοποιήθηκε στη Σίνδο εκδήλωση- ημερίδα  με θέμα: «Η ΚΑΠ μέχρι σήμερα- Αγροτική πολιτική της Ε.Ε. μετά το 2020».Η ανταπόκριση των παραγωγών στο κάλεσμα μου, αποτέλεσε αναμφίβολα την μεγαλύτερη, αξιόπιστη απόδειξη για το ενδιαφέρον που υπάρχει σε ότι έχει σχέση με τη  μετάβαση στη νέα ΚΑΠ μετά το 2020. Επιπλέον τα τρία  χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την αντιαγροτική υφεσιακή πολιτική που εφάρμοσαν,  προκάλεσαν  μεγάλη  δυσαρέσκεια στους αγρότες σε όλη την Ελλάδα.Έβαλαν στην ουσία  φρένο στην Ελληνική γεωργία προς τα εμπρός, με την φορολογική επιδρομή και τη σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το αγροτικό εισόδημα από τη μία,  με την καθυστέρηση αξιοποίησης των πόρων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το υψηλό κόστος παραγωγής και την έλλειψη ρευστότητας από την άλλη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ τιμωρεί τον αγρότη δεν τον στηρίζει. Ξεχνούν  πως ο πρωτογενής τομέας είναι ο σημαντικότερος συντελεστής πλούτου στους 52 από τους 54 νομούς της χώρας και  ότι αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα για ανάκαμψη της οικονομίας μας. 
 
Αυτή την περίοδο σε εξέλιξη βρίσκεται ένας μεγάλος κύκλος συζητήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με θέμα το μέλλον των κονδυλίων που προορίζονται για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα κάθε χώρας με τη νέα ΚΑΠ μετά το 2020.
Τα περισσότερα σενάρια είναι αρκετά  δυσοίωνα, αφού το πιθανότερο για τη Χώρα μας είναι , «ψαλίδι» στις αγροτικές επιδοτήσεις έως και 30%.
Οι λόγοι που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο είναι πρώτον η αποχώρηση της Αγγλίας από την Ε.Ε. καθώς είναι από τις χώρες η οποία συνεισφέρει πολλά χρήματα στον ευρωπαϊκό κορβανά, δεύτερον, ότι οι Χώρες  του ανατολικού μπλοκ διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο από την χρηματοδότηση μέσω της ΚΑΠ για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τους τομέα και τρίτον το γεγονός ότι η Ε.Ε. έχει στρέψει την προσοχή της και σε άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως της Ενέργειας , της Ασφάλειας κα.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα χρειαστεί να σχεδιάσει και να συζητήσει ένα μακροχρόνιο σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, το οποίο να στοχεύσει στην ενίσχυσή του και όχι στη συρρίκνωσή του, όπως με ενέργειές της κάνει  η σημερινή κυβέρνηση.
Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όσο γίνεται  καλύτερα τους πόρους που έχουμε στη διάθεση μας από την ΚΑΠ και να επενδύσουμε σε τομείς τέτοιους στην αγροτική μας ανάπτυξη, ώστε στο μέλλον το αγροτικό εισόδημα να βασίζεται περισσότερο  στην αγορά και την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής Οικονομίας και λιγότερο στις επιδοτήσεις.
Αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το κάνει όταν στις επόμενες εκλογές θα γίνει κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Γιατί πιστεύει στον πρωτογενή τομέα και θα υλοποιήσει τη ριζική μεταρρύθμισή του.
Με φορολογικές ελαφρύνσεις και μείωση του κόστους παραγωγής, το πρόγραμμά της εστιάζει στον επιχειρηματία-αγρότη, αυτόν δηλαδή που παίρνει ρίσκο, εφαρμόζει καινοτόμες τεχνικές και επιδιώκει την ολοένα μικρότερη 
Η  ΝΔ πιστεύει ότι δεν είμαστε αντίπαλοι με τους παραγωγούς αλλά σύμμαχοι και έχουμε κοινή επιδίωξη.
 
Η εξωστρέφεια θα πρέπει να είναι ζητούμενο για τα εγχώρια αγροτικά προϊόντα, ώστε τα δυνατά χαρτιά της ελληνικής παραγωγής να κυριαρχήσουν στις διεθνείς αγορές.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, 16.05.2018
22 Μαϊ 2018 06:46

Η τριήμερη επίσημη επίσκεψη της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής αποστολής στην Ουκρανία (16-18 Μαϊου) , αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ομάδας φιλίας Ελλάδας- Ουκρανίας ,βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Αθανασίου και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς , αν. Τομεάρχη  Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού,  Βουλευτή Ν.Δ. Β΄Θεσσαλονίκης  Σάββα Αναστασιάδη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Κατά τη διάρκεια της παραμο [ ... ]

Περισσότερα...
Στη διπλωματική ατζέντα της χώρας η Γενοκτονία των Ποντίων, Μικρασιατών, Θρακιωτών, 16.05.2018...
17 Μαϊ 2018 09:14

Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, στην επέτειο της γενοκτονίας των προγόνων μας, μετράμε χρόνια που περνούν και θυμόμαστε τις αφηγήσεις τους, μικρά ή μεγάλα δράματα, θηριωδίες, ξεριζωμός, προσφυγιά. Δεν είναι σκοπός του παρόντος σημειώματος η αναπαραγωγή τέτοιων ιστοριών. Εξάλλου οι Πόντιοι ερευνητές αλλά και οι νεότεροι μελετητές των συγκλονιστικών και συνάμα τραγικών αυτών σελίδων της ελληνικής ιστορίας, έχουν προσφέρει τα ακατάλυτα τεκ [ ... ]

Περισσότερα...
Φόρος τιμής στον Πόντιο κοσμοναύτη από τον Σάββα Αναστασιάδη, 13.05.2018...
13 Μαϊ 2018 18:12

Σε μία εξαιρετική εκδήλωση- παράσταση με θέμα « ΠΟΝΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ» που πραγματοποιήθηκε  στο  Βασιλικό Θέατρο  Θεσσαλονίκης παρουσία πλήθους κόσμου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας  Αναστασιάδης  τίμησε σήμερα (13.05.2018)  τον πρώτο Έλληνα ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο.Στις πολλές τιμητικές διακρίσεις του Ελληνοπόντιου Κοσμοναύτη προστέθηκε και αυτή του «Οικουμενικού Αργοναύτ [ ... ]

Περισσότερα...
Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
11 Μαϊ 2018 18:38

Ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν- Γραμματικόπουλος είναι ο πρώτος Ελληνικής καταγωγής Κοσμοναύτης. Ο πόντιος Κοσμοναύτης του οποίου οι γονείς, ο αδερφός και συγγενείς του κατοικούν στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, έχει στο ενεργητικό του πέντε ταξίδια, συνολικά 537 ημέρες παραμονής στο διάστημα και έχει «περπατήσει» 52 ώρες στο κενό.Κατέχει την έκτη θέση μεταξύ όλων των Κοσμοναυτών στον κόσμο και αποτελεί φυσικά μία Παγκόσμια προσωπικότητα, και κάνει τ [ ... ]

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Μαίος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 18 1 2 3 4 5
week 19 6 7 8 9 10 11 12
week 20 13 14 15 16 17 18 19
week 21 20 21 22 23 24 25 26
week 22 27 28 29 30 31

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

4933257
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
1005
1676
8575
4933257