Με πρωτοβουλία μου τον περασμένο Μάρτιο, πραγματοποιήθηκε στη Σίνδο εκδήλωση- ημερίδα  με θέμα: «Η ΚΑΠ μέχρι σήμερα- Αγροτική πολιτική της Ε.Ε. μετά το 2020».Η ανταπόκριση των παραγωγών στο κάλεσμα μου, αποτέλεσε αναμφίβολα την μεγαλύτερη, αξιόπιστη απόδειξη για το ενδιαφέρον που υπάρχει σε ότι έχει σχέση με τη  μετάβαση στη νέα ΚΑΠ μετά το 2020. Επιπλέον τα τρία  χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την αντιαγροτική υφεσιακή πολιτική που εφάρμοσαν,  προκάλεσαν  μεγάλη  δυσαρέσκεια στους αγρότες σε όλη την Ελλάδα.Έβαλαν στην ουσία  φρένο στην Ελληνική γεωργία προς τα εμπρός, με την φορολογική επιδρομή και τη σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το αγροτικό εισόδημα από τη μία,  με την καθυστέρηση αξιοποίησης των πόρων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το υψηλό κόστος παραγωγής και την έλλειψη ρευστότητας από την άλλη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ τιμωρεί τον αγρότη δεν τον στηρίζει. Ξεχνούν  πως ο πρωτογενής τομέας είναι ο σημαντικότερος συντελεστής πλούτου στους 52 από τους 54 νομούς της χώρας και  ότι αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα για ανάκαμψη της οικονομίας μας. 
 
Αυτή την περίοδο σε εξέλιξη βρίσκεται ένας μεγάλος κύκλος συζητήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με θέμα το μέλλον των κονδυλίων που προορίζονται για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα κάθε χώρας με τη νέα ΚΑΠ μετά το 2020.
Τα περισσότερα σενάρια είναι αρκετά  δυσοίωνα, αφού το πιθανότερο για τη Χώρα μας είναι , «ψαλίδι» στις αγροτικές επιδοτήσεις έως και 30%.
Οι λόγοι που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο είναι πρώτον η αποχώρηση της Αγγλίας από την Ε.Ε. καθώς είναι από τις χώρες η οποία συνεισφέρει πολλά χρήματα στον ευρωπαϊκό κορβανά, δεύτερον, ότι οι Χώρες  του ανατολικού μπλοκ διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο από την χρηματοδότηση μέσω της ΚΑΠ για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τους τομέα και τρίτον το γεγονός ότι η Ε.Ε. έχει στρέψει την προσοχή της και σε άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως της Ενέργειας , της Ασφάλειας κα.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα χρειαστεί να σχεδιάσει και να συζητήσει ένα μακροχρόνιο σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, το οποίο να στοχεύσει στην ενίσχυσή του και όχι στη συρρίκνωσή του, όπως με ενέργειές της κάνει  η σημερινή κυβέρνηση.
Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όσο γίνεται  καλύτερα τους πόρους που έχουμε στη διάθεση μας από την ΚΑΠ και να επενδύσουμε σε τομείς τέτοιους στην αγροτική μας ανάπτυξη, ώστε στο μέλλον το αγροτικό εισόδημα να βασίζεται περισσότερο  στην αγορά και την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής Οικονομίας και λιγότερο στις επιδοτήσεις.
Αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το κάνει όταν στις επόμενες εκλογές θα γίνει κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Γιατί πιστεύει στον πρωτογενή τομέα και θα υλοποιήσει τη ριζική μεταρρύθμισή του.
Με φορολογικές ελαφρύνσεις και μείωση του κόστους παραγωγής, το πρόγραμμά της εστιάζει στον επιχειρηματία-αγρότη, αυτόν δηλαδή που παίρνει ρίσκο, εφαρμόζει καινοτόμες τεχνικές και επιδιώκει την ολοένα μικρότερη 
Η  ΝΔ πιστεύει ότι δεν είμαστε αντίπαλοι με τους παραγωγούς αλλά σύμμαχοι και έχουμε κοινή επιδίωξη.
 
Η εξωστρέφεια θα πρέπει να είναι ζητούμενο για τα εγχώρια αγροτικά προϊόντα, ώστε τα δυνατά χαρτιά της ελληνικής παραγωγής να κυριαρχήσουν στις διεθνείς αγορές.
Σάββας Αναστασιάδης: Να επιλυθούν τα προβλήματα των Σχολείων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην ...
22 Σεπ 2018 09:50

Να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σχολεία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, σε ότι αφορά τις υποδομές, τη στελέχωση με το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό, τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας κ.α., ζητάει ο Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών ΝΔ, Απόδημου Ελληνισμού, Βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα (21.09.2018) στη Βουλή προς τους κ.κ. Υπουργούς, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γ [ ... ]

Περισσότερα...
Αναφορά για τις Υποτυπώδεις μεταθέσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο Σάββα...
22 Σεπ 2018 09:49

Α Ν Α Φ Ο Ρ Α, προς την κ. Υπουργό: Προστασίας του Πολίτη Θέμα: Υποτυπώδεις μεταθέσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ΚΑΤΑΘΕΤΩ Ως αναφορά το συνημμένο έγγραφο-επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για τις Υποτυπώδεις μεταθέσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Παρακαλώ την αρμόδια κ. Υπουργό να απαντήσει σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής. Παρασκευή 21η Σεπτεμβρίου 2018 O Αναφέρων Βουλευτής [ ... ]

Περισσότερα...
Ο Σ. Αναστασιάδης στην εκπομπή " Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά" : Δεν στηρίζουμε τη συμφωνία των Πρεσ...
20 Σεπ 2018 13:04

* Η δήλωση Ζάεφ ότι οι Έλληνες θα στηρίξουν τη συμφωνία, αναφέρεται σε αυτό που του υποσχέθηκε ο Τσίπρας.* Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα σήμερα οι Έλληνες , οι Μακεδόνες, θα είναι στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να δηλώσουν την διαφωνία τους με τη συμφωνία των Πρεσπών.* Παρακολουθούμε τελευταία όλους τους ξένους αξιωματούχους από τον Γεν. Γραμ. του ΝΑΤΟ μέχρι τον κ. Τράμπ, την κ. Μέρκελ και τον καγκελάρι [ ... ]

Περισσότερα...
Ο Σ. Αναστασιάδης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης: Η Νέα Δημοκρατία άργησε να κάνει εμπάργκο στη...
19 Σεπ 2018 13:09

«Νομίζω ότι άργησε η ΝΔ να πάρει αυτή την απόφαση, διότι οι ειδοποιήσεις για  συμμόρφωση της κρατικής τηλεόρασης , είναι  πάρα πολλές τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά δυστυχώς η ΕΡΤ και οι διοικούντες… δεν τις έλαβαν υπόψη » δήλωσε σήμερα το πρωι (19.09.2018)στο Δημοτικό Ραδιόφωνο  Θεσσαλονίκη και στον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη, ο Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης, για την απόφαση της  Νέας Δημοκ [ ... ]

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 35 1
week 36 2 3 4 5 6 7 8
week 37 9 10 11 12 13 14 15
week 38 16 17 18 19 20 21 22
week 39 23 24 25 26 27 28 29
week 40 30

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

5020004
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
93
1565
8490
5020004