Με πρωτοβουλία μου τον περασμένο Μάρτιο, πραγματοποιήθηκε στη Σίνδο εκδήλωση- ημερίδα  με θέμα: «Η ΚΑΠ μέχρι σήμερα- Αγροτική πολιτική της Ε.Ε. μετά το 2020».Η ανταπόκριση των παραγωγών στο κάλεσμα μου, αποτέλεσε αναμφίβολα την μεγαλύτερη, αξιόπιστη απόδειξη για το ενδιαφέρον που υπάρχει σε ότι έχει σχέση με τη  μετάβαση στη νέα ΚΑΠ μετά το 2020. Επιπλέον τα τρία  χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την αντιαγροτική υφεσιακή πολιτική που εφάρμοσαν,  προκάλεσαν  μεγάλη  δυσαρέσκεια στους αγρότες σε όλη την Ελλάδα.Έβαλαν στην ουσία  φρένο στην Ελληνική γεωργία προς τα εμπρός, με την φορολογική επιδρομή και τη σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το αγροτικό εισόδημα από τη μία,  με την καθυστέρηση αξιοποίησης των πόρων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το υψηλό κόστος παραγωγής και την έλλειψη ρευστότητας από την άλλη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ τιμωρεί τον αγρότη δεν τον στηρίζει. Ξεχνούν  πως ο πρωτογενής τομέας είναι ο σημαντικότερος συντελεστής πλούτου στους 52 από τους 54 νομούς της χώρας και  ότι αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα για ανάκαμψη της οικονομίας μας. 
 
Αυτή την περίοδο σε εξέλιξη βρίσκεται ένας μεγάλος κύκλος συζητήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με θέμα το μέλλον των κονδυλίων που προορίζονται για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα κάθε χώρας με τη νέα ΚΑΠ μετά το 2020.
Τα περισσότερα σενάρια είναι αρκετά  δυσοίωνα, αφού το πιθανότερο για τη Χώρα μας είναι , «ψαλίδι» στις αγροτικές επιδοτήσεις έως και 30%.
Οι λόγοι που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο είναι πρώτον η αποχώρηση της Αγγλίας από την Ε.Ε. καθώς είναι από τις χώρες η οποία συνεισφέρει πολλά χρήματα στον ευρωπαϊκό κορβανά, δεύτερον, ότι οι Χώρες  του ανατολικού μπλοκ διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο από την χρηματοδότηση μέσω της ΚΑΠ για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τους τομέα και τρίτον το γεγονός ότι η Ε.Ε. έχει στρέψει την προσοχή της και σε άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως της Ενέργειας , της Ασφάλειας κα.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα χρειαστεί να σχεδιάσει και να συζητήσει ένα μακροχρόνιο σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, το οποίο να στοχεύσει στην ενίσχυσή του και όχι στη συρρίκνωσή του, όπως με ενέργειές της κάνει  η σημερινή κυβέρνηση.
Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όσο γίνεται  καλύτερα τους πόρους που έχουμε στη διάθεση μας από την ΚΑΠ και να επενδύσουμε σε τομείς τέτοιους στην αγροτική μας ανάπτυξη, ώστε στο μέλλον το αγροτικό εισόδημα να βασίζεται περισσότερο  στην αγορά και την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής Οικονομίας και λιγότερο στις επιδοτήσεις.
Αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το κάνει όταν στις επόμενες εκλογές θα γίνει κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Γιατί πιστεύει στον πρωτογενή τομέα και θα υλοποιήσει τη ριζική μεταρρύθμισή του.
Με φορολογικές ελαφρύνσεις και μείωση του κόστους παραγωγής, το πρόγραμμά της εστιάζει στον επιχειρηματία-αγρότη, αυτόν δηλαδή που παίρνει ρίσκο, εφαρμόζει καινοτόμες τεχνικές και επιδιώκει την ολοένα μικρότερη 
Η  ΝΔ πιστεύει ότι δεν είμαστε αντίπαλοι με τους παραγωγούς αλλά σύμμαχοι και έχουμε κοινή επιδίωξη.
 
Η εξωστρέφεια θα πρέπει να είναι ζητούμενο για τα εγχώρια αγροτικά προϊόντα, ώστε τα δυνατά χαρτιά της ελληνικής παραγωγής να κυριαρχήσουν στις διεθνείς αγορές.
Σ. Αναστασιάδης: Απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης για τα πλευρικά διόδια-Συνέντευξη ThessToday.gr...
16 Ιουλ 2018 12:52

Σ. Αναστασιάδης: Απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης για τα πλευρικά διόδια.Απαράδεκτη, με εισπρακτικό χαρακτήρα και που εξυπηρετεί συμφέροντα, χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν πλευρικά διόδια στους κόμβους Νέων Μαλγάρων και Χαλάστρας, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης.Συνέντευξη στη Χριστίνα Μισιρλή-Κ. Αναστασιάδη η κυβέρνηση αποφάσισε να τοποθετήσει πλευρικά διόδια στην Εγνατία Οδ [ ... ]

Περισσότερα...
Ερώτηση με θέμα:Μετωπικοί και Πλευρικοί σταθμοί διοδίων – ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, 05.07.2018...
13 Ιουλ 2018 06:46

Θέμα: Μετωπικοί και Πλευρικοί σταθμοί διοδίων – ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ-Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Η κυβέρνηση αποφάσισε στα όρια του νομού Θεσσαλονίκης τη δημιουργία τεσσάρων νέων πλευρικών διοδίων, δύο στον κόμβο Μαλγάρων και δύο στην Χαλάστρα. Προσθέτοντας σε αυτούς, τους μετωπικούς σε Μάλγαρα και Ανάληψη που ήδη λειτουργούν, τους νέους σε Ωραιόκαστρο και Ασπροβάλτα και τους πλευρικούς σε Λαγκαδά, Προφήτη, Βαγιοχώρι και Βρασνά, που προγραμματ [ ... ]

Περισσότερα...
Για το πρόγραμμα Κλεισθένης, που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για την ψήφο των Αποδήμων μ...
13 Ιουλ 2018 06:38

Κύριε Πρόεδρε,Ο απερχόμενος κύριος συνάδελφος, ο κ. Ριζούλης, είπε ότι η απλή αναλογική, ήταν ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς. Μάλιστα. Το υπόλοιπο 90% που διαφωνεί με αυτό το αίτημα, το υπολογίζετε καθόλου, το λογαριάζετε καθόλου;Το νομοσχέδιο, όπως το φέρνετε σήμερα στη Βουλή, δείχνει ξεκάθαρα την αντίληψή σας και τον τρόπο με τον οποίον νομοθετείτε, με μικροκομματική αντίληψη και κομματικές σκοπιμότητες. Αυτό, όσο και να προσπαθείτε, δε [ ... ]

Περισσότερα...
Σάββας Αναστασιάδης: Η χώρα που κατάγεστε, είναι η χώρα που δίδαξε και διέδωσε τον πολιτισμό στον σύ...
13 Ιουλ 2018 06:36

Ομιλία του Αν. Τομεάρχη Εξωτερικών ΝΔ για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς την οποία παρακολούθησαν ομογενείς φοιτητές από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, 11.07.2018.« Αισθάνθηκα υπερηφάνεια, γιατί όλοι σας μιλήσατε πάρα πολύ καλά ελληνικά και να μην έχετε ενοχές, ακόμα και εσείς που δεν ξέρατε αν πρέπει να μιλήσετε αγγλικά ή ελληνικά» τόνισε ο Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών  [ ... ]

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Ιούλιος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

4983329
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
364
3613
18719
4983329