Οι μέρες που προηγήθηκαν όσον αφορά  την προσπάθεια επίλυσης των διαφορών μας με τα Σκόπια, δικαίωσαν όσους υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης Τσίπρα είναι λανθασμένοι και πρόχειροι.Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός, ότι μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ βγαίνει ο δεύτερος και δηλώνει δημόσια ότι διασφαλίστηκε η “μακεδονική” γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών της χώρας του και ότι “η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ ώστε η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία”. Χωρίς προηγουμένως να έχουν απαλειφθεί από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, οι απαράδεκτες αλυτρωτικές αναφορές.Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός, ότι μετά από τις δηλώσεις Ζάεφ και τις αντιδράσεις των κομμάτων το Μαξίμου διέψευσε  αορίστως τον  Ζάεφ –ο οποίος προφανώς νοιώθει στο πετσί του τι θα πει συριζαίικη κολοτούμπα… Ωστόσο, όσα δήλωσε ο Ζάεφ, προφανώς επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει μία συμφωνία, διότι ένας πρωθυπουργός δεν κάνει συνέντευξη Τύπου και δεν βγαίνει να πει αυτά τα πράγματα χωρίς να έχουν κάποια βάση.
Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός,  ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήδη «τα μάζεψε» μόλις είδε την ακαριαία αντίδραση της ΝΔ και των πολιτών;
Λανθασμένοι και επικίνδυνοι χειρισμοί. Γιατί σε ένα τέτοιο θέμα, εθνικού ενδιαφέροντος, που αγγίζει τις ευαισθησίες εκατομμυρίων Ελλήνων, ο κ. Τσίπρας επιμένει να το διαχειρίζεται με τρόπο επιπόλαιο   και διχαστικό.
Φαίνεται πως πίστευε το Μαξίμου ότι τέσσερις μήνες μετά θα έχει κοπάσει ο απόηχος των τεράστιων συλλαλητηρίων του Ιανουαρίου και ότι ο κόσμος θα έχει κουραστεί. Και ότι σε ένα τέτοιο κλίμα θα περάσει… χαλαρά το ξεπούλημα του ονόματός της Μακεδονίας. Και ότι θα χαρίσει χωρίς αντίδραση στους Σκοπιανούς εθνικιστές το δικαίωμα να διεκδικούν τον τόπο μας, την πατρίδα μας, όπου πριν από εκατό χρόνια έδωσαν τη ζωή τους χιλιάδες Έλληνες- Μακεδονομάχοι για να μείνει ελληνική. 
Ευτυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Τα συλλαλητήρια της Τετάρτης ήταν μόνο ο προάγγελος για τι πρόκειται να επακολουθήσει σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας… τολμήσει να αγνοήσει το 80% των Ελλήνων που λένε «όχι» στο ξεπούλημα. Το θέμα της Μακεδονίας, όπως ίσως κάθε θέμα που άπτεται των εθνικών δικαίων, βρίσκεται σταθερά ψηλά στη συνείδηση και στην ψυχή του Έλληνα. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία, θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στις θέσεις μας και δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε λύση αν αυτή δεν είναι ενιαία, άμεση και οριστική, αν δεν περιλαμβάνει  αλλαγή του συντάγματος στην ΠΓΔΜ, την διαφύλαξη δηλαδή των εθνικών μας δικαίων.
Γιατί, εκτός των άλλων, πιστεύουμε ότι μία λύση που θα εκχωρεί το όνομα της Μακεδονίας (είτε ως Βόρεια, είτε ως Γκόρνα, είτε αλλιώς) δεν θα είναι πραγματική λύση. Αντιθέτως, θα διαιωνίσει το πρόβλημα και θα προκαλέσει στο μέλλον, πρωτόγνωρες κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας. 
Ας μας πει τώρα ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τι συμφωνήθηκε στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και αν, ως ‘θιασώτης’ της δημοκρατικής έκφρασης του λαού, θα τολμήσει να θέσει τη συμφωνία σε δημοψήφισμα. 
Γιατί μια συμφωνία που θα «τσακίζει» το ηθικό και το φρόνημα των Ελλήνων και τη συλλογική ιστορική μνήμη της ελληνικής κοινωνίας, που θα αποτελειώνει την Ελλάδα της οκταετούς οικονομικής κρίσης, και θα ανατρέπει τα εθνικά μας δεδομένα, που θα μετατρέπει τον Παύλο Μελά από εθνικό ήρωα σε… γραφικό εθνικιστή, δεν μπορεί να κρίνεται από μια ασθενική κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει έτσι.
Τέλος, όλο αυτό το άθλιο παιχνιδάκι της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται από το πρόσφατο άθλιο, μισελληνικό, εθνομηδενιστικό παραλήρημα Καρανίκα. Ο μασκαρεμένος ως ευρωπαίος σοσιαλιστής (που κάποτε ήθελε να μας βγάλει από την Ευρώπη) κ. Τσίπρας ας αποπέμψει επιτέλους τον ανεκδιήγητο λαγό του Μαξίμου που μίλησε πάλι για «εθνίκια», χαρακτήρισε… ήττα το έπος του ’40, επιστράτευσε το φόβο του πολέμου στα Βαλκάνια και κόλλησε το ταμπελάκι «φασίστες ρατσιστές εθνικιστές» όσους δεν συμφωνούν μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να χαρίσουμε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς εθνικιστές.
Ο Καρανίκας δεν είναι ένας γραφικός τύπος. Είναι αυτός που αρνήθηκε να υπηρετήσει την Πατρίδα  και έχει το θράσος να κάνει μαθήματα πατριωτισμού. Αυτός είναι ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού,που εκφράζει τις θεμελιώδεις πεποιθήσεις με τις οποίες είναι εμποτισμένος ο Τσίπρας και η παρέα του αλλά, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, εκφράζει και την άποψη του Έλληνα Πρωθυπουργού! Συνεπώς δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο που μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Και δεν αρκεί να γελάμε μαζί του ή να τον προσπερνάμε. Αν δεν εκφράζει τον κ. Τσίπρα, ας τον αποπέμψει σήμερα κιόλας. 
"Βουλιάζουν στις Πρέσπες" Εφημερίδα " Εστία" 15.12.2018
18 Δεκ 2018 09:46

«Δεν γινόμαστε Βορειομακεδόνες διότι είναι σαφές καθορισμένο ότι είμαστε Μακεδόνες, που μιλάμε μακεδονική γλώσσα. Και είναι πολύ σημαντικό που αυτό δεν πρόκειται κανείς να μας το αμφισβητήσει. Το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Μακεδόνες θεωρείται πλέον λήξαν». Αυτή η δήλωση έγινε πριν λίγες μέρες και ανήκει στον Ζόραν Ζάεφ, σκοπιανό πρωθυπουργό, όμως δεν διαφέρει καθόλου στην ουσία της από όσα διαδίδει ο υπουργός Εξωτερικών τ [ ... ]

Περισσότερα...
Αναστασιάδης: πολιτική απρέπεια του κ. Τσίπρα η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, 14.12.2018...
14 Δεκ 2018 13:31

Την άποψη ότι είναι μία πρωτοφανής πολιτική απρέπεια του κ. Τσίπρα να προγραμματίσει ομιλία στη Θεσσαλονίκη την ίδια ακριβώς ημέρα και ώρα με εκείνη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη του προγραμματισμένου Συνεδρίου Ν.Δ. εδώ και πολλούς μήνες, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Σ. Αναστασιάδης στο ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 fm (14.12.2018) « Η Ν.Δ. δεν έχει καμία σχέ [ ... ]

Περισσότερα...
Αναστασιάδης: Ευτυχώς, είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, 14.12.2018...
14 Δεκ 2018 09:58

Έντονη  κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε ο βουλευτής ΝΔ  Σάββας Αναστασιάδης , μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής (13.12.2018)  για την κύρωση του προϋπολογισμού 2019.« … μετά από τρία χρόνια αριστερής αφαίμαξης της κοινωνίας, ένα αχρείαστο μνημόνιο που κόστισε πολλά δισεκατομμύρια στους έλληνες φορολογούμενους, 29 νέους φόρους που έφεραν την Ελλάδα στην πρώτη θέση σε υπερφορολόγηση μεταξύ των χωρών του ΟΑΣΑ και 17 περικοπές συντάξεων,  [ ... ]

Περισσότερα...
Παράσταση διαμαρτυρίας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης υπερ των καπνοπαραγωγών του Ν. Θεσσαλονίκης ...
13 Δεκ 2018 13:12

Παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπέρ των καπνοπαραγωγών του Ν. Θεσσαλονίκης, οι οποίοι προκλητικά και αδικαιολόγητα εξαιρούνται από το πρόγραμμα αποζημιώσεων De minimis ύψους 8,2 εκατομμυρίων ευρώ, πραγματοποίησαν οι κύριοι Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης. Έχοντας ενημερωθεί σχετικά από τον πρόεδρο της Κεντρικής Κλαδικής Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνού (Καπνική) αλλά και πρόεδρο του Αγρο [ ... ]

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 48 1
week 49 2 3 4 5 6 7 8
week 50 9 10 11 12 13 14 15
week 51 16 17 18 19 20 21 22
week 52 23 24 25 26 27 28 29
week 1 30 31

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

5105772
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
1119
1417
5657
5105772