Οι μέρες που προηγήθηκαν όσον αφορά  την προσπάθεια επίλυσης των διαφορών μας με τα Σκόπια, δικαίωσαν όσους υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης Τσίπρα είναι λανθασμένοι και πρόχειροι.Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός, ότι μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ βγαίνει ο δεύτερος και δηλώνει δημόσια ότι διασφαλίστηκε η “μακεδονική” γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών της χώρας του και ότι “η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ ώστε η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία”. Χωρίς προηγουμένως να έχουν απαλειφθεί από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, οι απαράδεκτες αλυτρωτικές αναφορές.Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός, ότι μετά από τις δηλώσεις Ζάεφ και τις αντιδράσεις των κομμάτων το Μαξίμου διέψευσε  αορίστως τον  Ζάεφ –ο οποίος προφανώς νοιώθει στο πετσί του τι θα πει συριζαίικη κολοτούμπα… Ωστόσο, όσα δήλωσε ο Ζάεφ, προφανώς επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει μία συμφωνία, διότι ένας πρωθυπουργός δεν κάνει συνέντευξη Τύπου και δεν βγαίνει να πει αυτά τα πράγματα χωρίς να έχουν κάποια βάση.
Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός,  ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήδη «τα μάζεψε» μόλις είδε την ακαριαία αντίδραση της ΝΔ και των πολιτών;
Λανθασμένοι και επικίνδυνοι χειρισμοί. Γιατί σε ένα τέτοιο θέμα, εθνικού ενδιαφέροντος, που αγγίζει τις ευαισθησίες εκατομμυρίων Ελλήνων, ο κ. Τσίπρας επιμένει να το διαχειρίζεται με τρόπο επιπόλαιο   και διχαστικό.
Φαίνεται πως πίστευε το Μαξίμου ότι τέσσερις μήνες μετά θα έχει κοπάσει ο απόηχος των τεράστιων συλλαλητηρίων του Ιανουαρίου και ότι ο κόσμος θα έχει κουραστεί. Και ότι σε ένα τέτοιο κλίμα θα περάσει… χαλαρά το ξεπούλημα του ονόματός της Μακεδονίας. Και ότι θα χαρίσει χωρίς αντίδραση στους Σκοπιανούς εθνικιστές το δικαίωμα να διεκδικούν τον τόπο μας, την πατρίδα μας, όπου πριν από εκατό χρόνια έδωσαν τη ζωή τους χιλιάδες Έλληνες- Μακεδονομάχοι για να μείνει ελληνική. 
Ευτυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Τα συλλαλητήρια της Τετάρτης ήταν μόνο ο προάγγελος για τι πρόκειται να επακολουθήσει σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας… τολμήσει να αγνοήσει το 80% των Ελλήνων που λένε «όχι» στο ξεπούλημα. Το θέμα της Μακεδονίας, όπως ίσως κάθε θέμα που άπτεται των εθνικών δικαίων, βρίσκεται σταθερά ψηλά στη συνείδηση και στην ψυχή του Έλληνα. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία, θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στις θέσεις μας και δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε λύση αν αυτή δεν είναι ενιαία, άμεση και οριστική, αν δεν περιλαμβάνει  αλλαγή του συντάγματος στην ΠΓΔΜ, την διαφύλαξη δηλαδή των εθνικών μας δικαίων.
Γιατί, εκτός των άλλων, πιστεύουμε ότι μία λύση που θα εκχωρεί το όνομα της Μακεδονίας (είτε ως Βόρεια, είτε ως Γκόρνα, είτε αλλιώς) δεν θα είναι πραγματική λύση. Αντιθέτως, θα διαιωνίσει το πρόβλημα και θα προκαλέσει στο μέλλον, πρωτόγνωρες κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας. 
Ας μας πει τώρα ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τι συμφωνήθηκε στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και αν, ως ‘θιασώτης’ της δημοκρατικής έκφρασης του λαού, θα τολμήσει να θέσει τη συμφωνία σε δημοψήφισμα. 
Γιατί μια συμφωνία που θα «τσακίζει» το ηθικό και το φρόνημα των Ελλήνων και τη συλλογική ιστορική μνήμη της ελληνικής κοινωνίας, που θα αποτελειώνει την Ελλάδα της οκταετούς οικονομικής κρίσης, και θα ανατρέπει τα εθνικά μας δεδομένα, που θα μετατρέπει τον Παύλο Μελά από εθνικό ήρωα σε… γραφικό εθνικιστή, δεν μπορεί να κρίνεται από μια ασθενική κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει έτσι.
Τέλος, όλο αυτό το άθλιο παιχνιδάκι της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται από το πρόσφατο άθλιο, μισελληνικό, εθνομηδενιστικό παραλήρημα Καρανίκα. Ο μασκαρεμένος ως ευρωπαίος σοσιαλιστής (που κάποτε ήθελε να μας βγάλει από την Ευρώπη) κ. Τσίπρας ας αποπέμψει επιτέλους τον ανεκδιήγητο λαγό του Μαξίμου που μίλησε πάλι για «εθνίκια», χαρακτήρισε… ήττα το έπος του ’40, επιστράτευσε το φόβο του πολέμου στα Βαλκάνια και κόλλησε το ταμπελάκι «φασίστες ρατσιστές εθνικιστές» όσους δεν συμφωνούν μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να χαρίσουμε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς εθνικιστές.
Ο Καρανίκας δεν είναι ένας γραφικός τύπος. Είναι αυτός που αρνήθηκε να υπηρετήσει την Πατρίδα  και έχει το θράσος να κάνει μαθήματα πατριωτισμού. Αυτός είναι ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού,που εκφράζει τις θεμελιώδεις πεποιθήσεις με τις οποίες είναι εμποτισμένος ο Τσίπρας και η παρέα του αλλά, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, εκφράζει και την άποψη του Έλληνα Πρωθυπουργού! Συνεπώς δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο που μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Και δεν αρκεί να γελάμε μαζί του ή να τον προσπερνάμε. Αν δεν εκφράζει τον κ. Τσίπρα, ας τον αποπέμψει σήμερα κιόλας. 
Επίκαιρη Επερώτηση με θέμα: «Πλήρης αδιαφάνεια και αδυναμία διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για...
15 Οκτ 2018 07:20

Αρ. Πρωτ.: 1/1 Ημερομηνία: 08.10.2018-ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους Υπουργούς:1. Μεταναστευτικής Πολιτικής, κον Δημήτριο Βίτσα,2. Εσωτερικών, κον Αλέξη Χαρίτση,3. Εθνικής Άμυνας, κον Παναγιώτη Καμμένο,4. Οικονομικών, κον Ευκλείδη Τσακαλώτο,5. Προστασίας του Πολίτη, κα Όλγα Γεροβασίλη, 6. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κον Μιχαήλ Καλογήρου και 7. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κον Φώτιο Φανούριο Κουβέλη Θέμα: «Πλήρης αδια [ ... ]

Περισσότερα...
Επίκαιρη Επερώτηση με θέμα: «Επείγουσα Ανάγκη Πάταξης της Εγκληματικότητας και της Ανομίας» 08.10.20...
15 Οκτ 2018 07:15

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ-Προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα Γεροβασίλη.Θέμα: «Επείγουσα Ανάγκη Πάταξης της Εγκληματικότητας και της Ανομίας».Η ελληνική κοινωνία, εδώ και πολύ καιρό, παρακολουθεί την ραγδαία έξαρση της σκληρής εγκληματικότητας, καθώς οι δολοφονίες αποτελούν, πλέον, σχεδόν καθημερινότητα, αλλά και της λεγόμενης μικρής παραβατικότητας. Ταυτόχρονα αυξάνονται και μεγεθύνονται οι περιοχές, στην πρωτεύουσα και στ [ ... ]

Περισσότερα...
Αίτηση κατάθεσης εγγράφων με θέμα: «Κατάθεση Πρακτικών και λοιπών συνοδευτικών εγγράφων συνεδριάσεων...
15 Οκτ 2018 07:05

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-Προς Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη-ΘΕΜΑ: «Κατάθεση Πρακτικών και λοιπών συνοδευτικών εγγράφων συνεδριάσεων του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας, της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης και της αλληλογραφίας της ΕΥΔ ΠΑΑ με υπηρεσίες της Ε. Επιτροπής, σχετικά με της νέα οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών» Κύριε Υπουρ [ ... ]

Περισσότερα...
Ερώτηση με θέμα: «Τραγικές συνέπειες ενδεχόμενης αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης για τους...
15 Οκτ 2018 07:02

Ερώτηση προς:  - Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο - Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Ιωάννη Δραγασάκη με θέμα: «Τραγικές συνέπειες ενδεχόμενης αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών»               Κύριοι Υπουργοί,Ενώ σε λίγες μέρες ξεκινάει η διανομή πετρελαίου προς τους καταναλωτές, τα έντονα καιρικά φαινόμενα κα [ ... ]

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Οκτώμβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 40 1 2 3 4 5 6
week 41 7 8 9 10 11 12 13
week 42 14 15 16 17 18 19 20
week 43 21 22 23 24 25 26 27
week 44 28 29 30 31

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

5029909
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
47
3137
8353
5029909