Οι μέρες που προηγήθηκαν όσον αφορά  την προσπάθεια επίλυσης των διαφορών μας με τα Σκόπια, δικαίωσαν όσους υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης Τσίπρα είναι λανθασμένοι και πρόχειροι.Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός, ότι μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ βγαίνει ο δεύτερος και δηλώνει δημόσια ότι διασφαλίστηκε η “μακεδονική” γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών της χώρας του και ότι “η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ ώστε η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία”. Χωρίς προηγουμένως να έχουν απαλειφθεί από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, οι απαράδεκτες αλυτρωτικές αναφορές.Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός, ότι μετά από τις δηλώσεις Ζάεφ και τις αντιδράσεις των κομμάτων το Μαξίμου διέψευσε  αορίστως τον  Ζάεφ –ο οποίος προφανώς νοιώθει στο πετσί του τι θα πει συριζαίικη κολοτούμπα… Ωστόσο, όσα δήλωσε ο Ζάεφ, προφανώς επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει μία συμφωνία, διότι ένας πρωθυπουργός δεν κάνει συνέντευξη Τύπου και δεν βγαίνει να πει αυτά τα πράγματα χωρίς να έχουν κάποια βάση.
Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός,  ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήδη «τα μάζεψε» μόλις είδε την ακαριαία αντίδραση της ΝΔ και των πολιτών;
Λανθασμένοι και επικίνδυνοι χειρισμοί. Γιατί σε ένα τέτοιο θέμα, εθνικού ενδιαφέροντος, που αγγίζει τις ευαισθησίες εκατομμυρίων Ελλήνων, ο κ. Τσίπρας επιμένει να το διαχειρίζεται με τρόπο επιπόλαιο   και διχαστικό.
Φαίνεται πως πίστευε το Μαξίμου ότι τέσσερις μήνες μετά θα έχει κοπάσει ο απόηχος των τεράστιων συλλαλητηρίων του Ιανουαρίου και ότι ο κόσμος θα έχει κουραστεί. Και ότι σε ένα τέτοιο κλίμα θα περάσει… χαλαρά το ξεπούλημα του ονόματός της Μακεδονίας. Και ότι θα χαρίσει χωρίς αντίδραση στους Σκοπιανούς εθνικιστές το δικαίωμα να διεκδικούν τον τόπο μας, την πατρίδα μας, όπου πριν από εκατό χρόνια έδωσαν τη ζωή τους χιλιάδες Έλληνες- Μακεδονομάχοι για να μείνει ελληνική. 
Ευτυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Τα συλλαλητήρια της Τετάρτης ήταν μόνο ο προάγγελος για τι πρόκειται να επακολουθήσει σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας… τολμήσει να αγνοήσει το 80% των Ελλήνων που λένε «όχι» στο ξεπούλημα. Το θέμα της Μακεδονίας, όπως ίσως κάθε θέμα που άπτεται των εθνικών δικαίων, βρίσκεται σταθερά ψηλά στη συνείδηση και στην ψυχή του Έλληνα. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία, θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στις θέσεις μας και δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε λύση αν αυτή δεν είναι ενιαία, άμεση και οριστική, αν δεν περιλαμβάνει  αλλαγή του συντάγματος στην ΠΓΔΜ, την διαφύλαξη δηλαδή των εθνικών μας δικαίων.
Γιατί, εκτός των άλλων, πιστεύουμε ότι μία λύση που θα εκχωρεί το όνομα της Μακεδονίας (είτε ως Βόρεια, είτε ως Γκόρνα, είτε αλλιώς) δεν θα είναι πραγματική λύση. Αντιθέτως, θα διαιωνίσει το πρόβλημα και θα προκαλέσει στο μέλλον, πρωτόγνωρες κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας. 
Ας μας πει τώρα ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τι συμφωνήθηκε στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και αν, ως ‘θιασώτης’ της δημοκρατικής έκφρασης του λαού, θα τολμήσει να θέσει τη συμφωνία σε δημοψήφισμα. 
Γιατί μια συμφωνία που θα «τσακίζει» το ηθικό και το φρόνημα των Ελλήνων και τη συλλογική ιστορική μνήμη της ελληνικής κοινωνίας, που θα αποτελειώνει την Ελλάδα της οκταετούς οικονομικής κρίσης, και θα ανατρέπει τα εθνικά μας δεδομένα, που θα μετατρέπει τον Παύλο Μελά από εθνικό ήρωα σε… γραφικό εθνικιστή, δεν μπορεί να κρίνεται από μια ασθενική κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει έτσι.
Τέλος, όλο αυτό το άθλιο παιχνιδάκι της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται από το πρόσφατο άθλιο, μισελληνικό, εθνομηδενιστικό παραλήρημα Καρανίκα. Ο μασκαρεμένος ως ευρωπαίος σοσιαλιστής (που κάποτε ήθελε να μας βγάλει από την Ευρώπη) κ. Τσίπρας ας αποπέμψει επιτέλους τον ανεκδιήγητο λαγό του Μαξίμου που μίλησε πάλι για «εθνίκια», χαρακτήρισε… ήττα το έπος του ’40, επιστράτευσε το φόβο του πολέμου στα Βαλκάνια και κόλλησε το ταμπελάκι «φασίστες ρατσιστές εθνικιστές» όσους δεν συμφωνούν μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να χαρίσουμε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς εθνικιστές.
Ο Καρανίκας δεν είναι ένας γραφικός τύπος. Είναι αυτός που αρνήθηκε να υπηρετήσει την Πατρίδα  και έχει το θράσος να κάνει μαθήματα πατριωτισμού. Αυτός είναι ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού,που εκφράζει τις θεμελιώδεις πεποιθήσεις με τις οποίες είναι εμποτισμένος ο Τσίπρας και η παρέα του αλλά, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, εκφράζει και την άποψη του Έλληνα Πρωθυπουργού! Συνεπώς δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο που μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Και δεν αρκεί να γελάμε μαζί του ή να τον προσπερνάμε. Αν δεν εκφράζει τον κ. Τσίπρα, ας τον αποπέμψει σήμερα κιόλας. 
Επικύρωση της πλαστογραφίας των Σκοπίων! Άρθρο μου όπως δημοσιεύθηκε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ blogs, 20.06.201...
21 Ιουν 2018 15:28

Πριν πετεινός λαλήσει τρις το τερατούργημα Κοτζιά – Τσίπρα μπήκε στις σωστές του διαστάσεις με πολύ απλό και καθαρό τρόπο. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός σε άπταιστη «μακεδονική», όπως λέει η συμφωνία, μίλησε μόνο για «Μακεδόνες» και «μακεδονική κοινωνία», χωρίς προσδιορισμούς. Ούτε σεβέρνα, λοιπόν, ούτε βόρεια. Κάθε μέρα άλλαζε ο προσδιορισμός που μας έλεγαν ότι συμφωνήθηκε. Για να καταλήξουμε εν τοις πράγμασι στο σκέτο «Μακεδονία», χάρι [ ... ]

Περισσότερα...
Σάββας Αναστασιάδης: Τσίπρας και Κοτζιάς τους παραχώρησαν τη δυνατότητα να λέγονται «Μακεδόνες», σ...
19 Ιουν 2018 08:32

Σε συνέντευξη  που παραχώρησε  (18.06.2018)  ο Βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 fm και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κανελλάκη, για  την υπογραφή της συμφωνίας, από Τσίπρα και Ζάεφ στις Πρέσπες,  είπε μεταξύ άλλων:- Η δική μου εκτίμηση είναι ότι αυτή  η συμφωνία μέχρι να κυρωθεί  θα δημιουργήσει αλυσίδα προβλημάτων.- Στη Νέα Δημοκρατία ασκήσαμε το έσχατο μέσο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και κατ [ ... ]

Περισσότερα...
Σάββας Αναστασιάδης : Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Η τοποθέτησή μου στη Βουλή, κατά τη ...
18 Ιουν 2018 07:57

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η επιδίωξη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν η επίλυση του Σκοπιανού προβλήματος με έναν τρόπο, όμως, που να μην γεννά νέα προβλήματα, ίσως και μεγαλύτερα, που θα εκδηλωθούν πιθανότατα μετά, όταν οι σημερινές ηγεσίες δεν θα είναι πλέον στην εξουσία. Αυτό που προσπαθούσαν να κάνουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν να πετύχουν μία λύση με όνομα τ [ ... ]

Περισσότερα...
Σκοπιανό: Πείτε μας κ. Τσίπρα τι λέει η συμφωνία με Ζάεφ; Άρθρο μου όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδ...
11 Ιουν 2018 07:19

Οι μέρες που προηγήθηκαν όσον αφορά  την προσπάθεια επίλυσης των διαφορών μας με τα Σκόπια, δικαίωσαν όσους υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης Τσίπρα είναι λανθασμένοι και πρόχειροι.Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός, ότι μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ βγαίνει ο δεύτερος και δηλώνει δημόσια ότι διασφαλίστηκε η “μακεδονική” γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών της χώρας του και ότι “η  [ ... ]

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Ιούνιος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 22 1 2
week 23 3 4 5 6 7 8 9
week 24 10 11 12 13 14 15 16
week 25 17 18 19 20 21 22 23
week 26 24 25 26 27 28 29 30

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

4957159
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
376
15392
22163
4957159