-Έχει λύση το Σκοπιανό και ποιά είναι αυτή;Εφόσον μιλάμε για μια λύση έντιμη απέναντι στην Ιστορία, συμβατή με το παρελθόν αλλά και με το παρόν, η λύση είναι απλή. Ένα όνομα για όλες τις χρήσεις που δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία,  θα είναι φιλική προς τη χώρα μας και θα αρμόζει στην πληθυσμιακή σύνθεση της ΠΓΔΜ. Κυρίως να  αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι οι γείτονες βάζουν στη γωνία τους ακραίους, τους εθνικιστές, να απαρνούνται τον ψευδεπίγραφο αλυτρωτισμό και τις απαράδεκτες αναφορές του συντάγματός τους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η λύση πρέπει να είναι  ταπεινωτική για  τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. -Εάν υπάρξει γεωγραφικός προσδιορισμός (βόρεια Μακεδονία κλπ), υπάρχει κίνδυνος; (Γνωρίζουμε ότι όπου υπήρξαν χωρισμένα κράτη, κάποια στιγμή αυτά ενώθηκαν).Θα συμβιβαστούμε με έναν βιασμό της Ιστορίας; Θα αποδεχθούμε τον αλυτρωτισμό των γειτόνων και την παραχάραξη της ιστορίας ; Θα χαϊδέψουμε τους εθνικιστές των Σκοπίων;Όσο για τα περί ένωσης που αναφέρετε δεν τα αντιλαμβάνομαι. Η Ελλάδα θεωρείται και είναι δύναμη σταθερότητας στη νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, διότι παγίως σέβεται τα σύνορα που καθορίστηκαν με τις διεθνείς συνθήκες παρόλο που έχει ιστορικές αναφορές και εκτός των εθνικών συνόρων.  
Αυτά είναι μουχλιασμένα δολώματα των εθνομηδενιστών που τάχα ενδιαφέρονται για το εθνικό καλό…
 -Είστε ποντιακής καταγωγής και έχετε κάνει αγώνα για το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων. Πως τοποθετείστε σε αυτό σήμερα;
Εννοείται ότι η υπόθεση της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού πρέπει να υποστηριχθεί και να προωθηθεί. Όχι μόνο σε επίπεδο των ποντιακών ομοσπονδιών και συλλόγων αλλά, πλέον, και σε κυβερνητικό επίπεδο. Γι’ αυτό και κατέθεσα πριν από ένα περίπου  μήνα  πρόταση στον πρωθυπουργό να συμπεριληφθεί επιτέλους στην ελληνική διπλωματική ατζέντα το θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας. 
Είναι ένα ζήτημα που ζητά δικαίωση και μάλιστα έχει ξανά μεγίστη επικαιρότητα αν λάβει κανείς υπόψη τη συμπεριφορά Ερντογάν έναντι της Ελλάδας και της Ευρώπης. 
Είναι ένα ζήτημα που καίει όσο τίποτε την τουρκική πλευρά, γι’ αυτό και έχουμε σφοδρές αντιδράσεις κάθε φορά γίνεται κάποια δήλωση από ελληνικής πλευράς. 
Η έλλειψη εθνικής  στρατηγικής στο θέμα τις διεθνοποίησης της Γενοκτονίας και η φοβική και πολλές φορές ενοχική στάση μας απέναντι σε αυτό το τεράστιας και ζωτικής σημασίας ζήτημα, σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες φωνές αμφισβήτησης της Γενοκτονίας, από τους σημερινούς κυβερνώντες, ανοίγουν το δρόμο για τις προκλητικές διεκδικήσεις των Τούρκων και νομιμοποιούν τον Ερτογάν να  λέει ότι << οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη>>.
 -Πως κρίνετε την πορεία της ΝΔ, επί Κυριάκου Μητσοτάκη;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να δημιουργήσει την ελπίδα και το όραμα μιας Ελλάδας που να μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της. Μιας περήφανης και ευημερούσας Πατρίδας που θα αποκαταστήσει το πληγέν κύρος της σε Διεθνές επίπεδο. Έχει επιλέξει απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις του Τσίπρα να απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Με τον λόγο την στάση και την παρουσία του καταφέρνει βήμα - βήμα να ξαναφέρνει το κύρος και τη χαμένη αξιοπιστία στην πολιτική. Η πορεία της νέας Δημοκρατίας μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν πορεία προς την εξουσία, που με βεβαιότητα θα κατακτήσει όποτε γίνουν εκλογές.
 
-Ποιό είναι το δικό σας πολιτικό μέλλον; Η τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχει στο πλάνο σας; Ή μόνο η κεντρική πολιτική σκηνή, μονοπωλεί το ενδιαφέρον σας;
Η κοινοβουλευτική μου θητεία είναι καθημερινά μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Στην παρούσα φάση με ενδιαφέρει μόνο η κεντρική πολιτική σκηνή. Βεβαίως η αυτοδιοίκηση, από την οποία πέρασα, είναι ένας χώρος που πάντα με γοητεύει.
 -Προσφάτως στην εκδήλωση για τον αστροναύτη που τιμήσατε, παρέστη και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Κάνει καλά που στέκεται λιγάκι στα μετόπισθεν ο Καραμανλής;
Στην πολιτική δεν μπορεί να είσαι συνεχώς πρωταγωνιστής. Η σιωπή και η περίσκεψη είναι αρετές για έναν ηγέτη. Ωστόσο ο Καραμανλής είναι διαρκώς παρών. Αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Η στάση που κρατάει είναι προσωπική του επιλογή και απόφαση. Αυτός ξέρει….
 -Κεφάλαιο: Ιβάν Σαββίδης. Τι είναι για εσάς;
Είναι ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες της Διασποράς. Δεν επενδύει απλώς στην Ελλάδα. Αγαπάει την Ελλάδα. Θεωρώ ότι προσφέρει πάρα πολλά σε μια περίοδο που κάθε επένδυση στη χώρα μας είναι ανάγκη , αλλά και  ρίσκο. Καλός πατριώτης και άξιος πόντιος. 
 
-Αν σας αναφέρω τη λέξη ΠΑΟΚ, ποιά θα είναι η επόμενη κουβέντα σας. 
Προσφυγιά, βάσανα, καημοί. Ισχυρό συναίσθημα. Ο ΠΑΟΚ θα  είναι πάντα ένας θρύλος της Θεσσαλονίκης, άσχετα από οποιαδήποτε παραλειπόμενα. 
 -Η ψήφος των απόδημων Ελλήνων, γιατί είναι απαραίτητη; Πόσο γνωρίζει ο απόδημος «τα του οίκου μας»;
Θα σας έλεγα ότι αυτό είναι ένα βολικό επιχείρημα για αυτούς που αρνούνται να δώσουν το δικαίωμα αυτό στους απόδημους. Ο Απόδημος Ελληνισμός έχει περιουσίες, πληρώνει φόρους, έχει αγαπημένα πρόσωπα στην Ελλάδα. Δεν είναι ξένος με τον τόπο. 
Φυσικά κάποιοι τρομάζουν στη σκέψη ότι θα ψηφίζει ο Απόδημος γιατί με τον κοσμοπολιτισμό του και με τη διεθνή εμπειρία που διαθέτει θα ανατρέψει τα ισχύοντα στη χώρα μας. Υπάρχει άραγε έστω ένας Απόδημος που αποδέχεται ως… ακτιβιστές τους μπαχαλάκηδες; 
Οι Έλληνες απ’ άκρου σ’ άκρη της υφηλίου, όπου βρέθηκαν, κατάφεραν να αναπτύξουν κοινότητες που κέρδισαν το σεβασμό των τοπικών και εθνικών κοινωνιών, να κρατούν αναμμένη τη φλόγα του Ελληνισμού, να συμμετέχουν στα κοινά και να διαπρέπουν. Για τη χώρα μας αποτελούν  ισχυρό πλειοψηφικό πακέτο με πολλές δυνάμεις και ψυχή, σχεδόν αναξιοποίητο ακόμη. Είναι καιρός να τους αγκαλιάσουμε και να τους βάλουμε όλους στο παιχνίδι.
 
 
-Τι αρνητικό και τι θετικό έχει αυτή η Βουλή;
 Απαξία, ασέβεια, αδιαφορία, προχειρότητα.
 Ετερόκλητη κυβερνητική πλειοψηφία, ανίκανη και ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα  που ζούμε. 
Το θετικό είναι ότι υπάρχουν δυνάμεις που κράτησαν την Ελλάδα ζωντανή, ισότιμη εταίρο στην Ενωμένη Ευρώπη, όταν οι σημερινή κυβερνώντες, το 2015, έπαιζαν την τύχη της χώρας στα ζάρια.
 
 -Το κεφάλαιο Γιάννης Μπουτάρης, μετρά ακόμη σελίδες;
Τις τελευταίες… 
Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες γιατί ούτως ή άλλως το αλλοπρόσαλλο δεν αξιολογείται εύκολα. Τι να πει κανείς για έναν Δήμαρχο Θεσσαλονίκης που λέει ότι είναι υπέρ του να χαρίσουμε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς;
Να ονομάσουμε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης οδό Κεμάλ Ατατούρκ;
Θεωρώ ότι η στάση του απέναντι στον ποντιακό ελληνισμό, είναι στάση μη σεβασμού,  στάση προκλητική και υβριστική. 
Η Θεσσαλονίκη αξίζει για δήμαρχο έναν άνθρωπο σοβαρό, ανεκτικό απέναντι στους άλλους, ικανό να φροντίζει για τις βασικές λειτουργίες της πόλης. 
-Η Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, κάνουν δουλειά στη Θεσσαλονίκη ή όχι;
Το  Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης είναι το καταλληλότερο γραφείο πρωθυπουργού, εκτός αν ο πρωθυπουργός ενοχλείται από το τίτλο «Μακεδονίας – Θράκης»…
Χρειάζεται πολιτική βούληση και πράξη. Όχι γραφεία και ιδιωτικός στρατός.   
 -Ένας γάμος, τρία αγόρια. Μιλήστε μου λίγο για την οικογένειά σας: πως κρατιέται ζωντανός ένας πολύχρονος γάμος;
Με αγάπη, εμπιστοσύνη, σεβασμό και ελευθερία κινήσεων. Με αρχές και αξιακό πλαίσιο με πολύ συναίσθημα για τα παιδιά μου και την απαραίτητη στήριξη. Κλασική Ελληνική, παραδοσιακή οικογένεια, εμπλουτισμένη με τις σύγχρονες αντιλήψεις.
 -Έχετε γίνει παππούς;
Ναι πριν από ένα περίπου χρόνο και ζώ μια καινούργια, πρωτόγνωρη, όμορφη, δημιουργική σχέση με την εγγονή μου.
 
-Πως ζείτε στον προσωπικό σας χρόνο;
Άσκηση, διάβασμα, παρέα με την οικογένεια και καλούς φίλους.
 -Ακούτε ποντιακή μουσική (αγαπημένο σας τραγούδι); χορεύετε ποντιακά;
Η μουσική και ο χορός, γενικώς, είναι μπολιασμένα μέσα μου από παιδί, οπότε σε ξεχωριστές στιγμές τα απολαμβάνω. Μου  αρέσει και ακούω ποντιακή μουσική και φυσικά χορεύω. Αγαπημένο τραγούδι,” η μάνα εν κρύο νερό”.
Ερώτηση με θέμα:Πρόβλημα με τις εξισωτικές αποζημιώσεις λόγω της νέας οριοθέτησης περιοχών με φυσικο...
10 Δεκ 2018 07:21

  Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η-4128/7.12.2018-Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη-Θέμα: Πρόβλημα με τις εξισωτικές αποζημιώσεις λόγω της νέας οριοθέτησης περιοχών με φυσικούς περιορισμούς. Κύριε Υπουργέ,Σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι πολλών περιοχών της χώρας στα πλαίσια της νέας οριοθέτησης των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς του ΥΠΑΑΤ.Η νέα χάραξη αποκ [ ... ]

Περισσότερα...
Ερώτηση με Θέμα: Κίνδυνος νέων καταστροφών από τη διακοπή των έργων αποκατάστασης των ζημιών στο Δή...
28 Νοε 2018 14:56

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η-3842  28/11/18-Προς τους κκ. Υπουργούς: Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο-Θέμα: Κίνδυνος νέων καταστροφών από τη διακοπή των έργων     αποκατάστασης των ζημιών στο Δήμο Βόλβης.Κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων στις 27 και 28 Ιουνίου του περασμένου καλοκαιριού, προκλήθηκαν εκτεταμένες  καταστροφές στις περιοχές των Βρασνών, της Ασπροβάλτας και του Σταυρού, του Δήμου Βόλβης [ ... ]

Περισσότερα...
Δεν υπάρχουν λύσεις που αγνοούν το Ιστορικα Δίκαιο, Άρθρο μου όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΣυνΔ...
28 Νοε 2018 09:22

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια έχει πολλές αναγνώσεις και πολλά σημεία προς ανάλυση. Αυτό είναι σαφές. Πολλά θα ειπωθούν και πολλά θα γραφτούν. Άλλωστε, αυτό είναι το μυστικό της σύγχρονης δημοκρατίας: Άσ’ τους να λένε ό,τι θέλουν, στο τέλος εμείς θα αποφασίσουμε αυτό που έχουμε... προαποφασίσει!Σε άρθρο μου πριν λίγες μέρες έγραφα ότι «Το δημοψήφισμα της Κυριακής στα Σκόπια δεν θα δείξει αν θα λυθεί ή όχι η 27ετής εκκρεμότη [ ... ]

Περισσότερα...
"Η συμβολή των συλλόγων στη διατήρηση της παράδοσης"Άρθρο μου όπως δημοσιεύθηκε στον «Τύπο Θεσσαλονί...
25 Νοε 2018 16:03

Ο εθνικός μας ποιητής και νομπελίστας  Γιώργος Σεφέρης, έγραψε κάποτε : «Ένα μέρος του παρελθόντος πεθαίνει κάθε στιγμή και η θνησιμότητά του μας μολύνει, αν προσκολληθούμε σ’ αυτό με υπερβολική αγάπη. Ένα μέρος του παρελθόντος μένει πάντα ζωντανό και αν καταφρονήσουμε την ζωντάνια του κινδυνεύουμε ».Πολύ συχνά τονίζουμε την αναγκαιότητα του πολιτισμού στη ζωή μας και της διατήρησης της παράδοσης του τόπου μας, γιατί γνωρίζουμε ό [ ... ]

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 48 1
week 49 2 3 4 5 6 7 8
week 50 9 10 11 12 13 14 15
week 51 16 17 18 19 20 21 22
week 52 23 24 25 26 27 28 29
week 1 30 31

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

5103703
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
55
364
3588
5103703