Σ. Αναστασιάδης: Απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης για τα πλευρικά διόδια.Απαράδεκτη, με εισπρακτικό χαρακτήρα και που εξυπηρετεί συμφέροντα, χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν πλευρικά διόδια στους κόμβους Νέων Μαλγάρων και Χαλάστρας, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης.Συνέντευξη στη Χριστίνα Μισιρλή-Κ. Αναστασιάδη η κυβέρνηση αποφάσισε να τοποθετήσει πλευρικά διόδια στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στους κόμβους Ν. Μαλγάρων και Χαλάστρας. Η απόφαση αυτή για τους κατοίκους της περιοχής, χαρακτηρίζεται ως οικονομική πληγή, ποια είναι η άποψή σας;“Η απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει πλευρικά διόδια στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στους κόμβους Ν. Μαλγάρων και Χαλάστρας, είναι απαράδεκτη έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αναδόχου που θα προκύψει από την παραχώρηση της “Εγνατίας  Οδού”.  Αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε ότι όλοι αυτοί οι κύριοι, ο σημερινός πρωθυπουργός, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ.ά., που σήμερα προγραμματίζουν νέα διόδια, ήταν μέλη του κινήματος “Δεν πληρώνω” συμμετείχαν στις καταλήψεις των διοδίων και προέτρεπαν τους πολίτες, να μην πληρώνουν.
 
Σήμερα από το κίνημα “Δεν πληρώνω” πέρασαν στο κίνημα ”τους τα παίρνουμε όλα” και “εξαθλιώνουμε την κοινωνία”. Οι κάτοικοι του δήμου Δέλτα περνούν καθημερινά από τους κόμβους πολλές φορές για να πάνε και να έρθουν στα χωράφια, στις βιομηχανίες κ.α. Όπως επίσης υπάρχουν και οι εργαζόμενοι που πηγαινοέρχονται στη ΒΙΠΕ Σίνδου και Καλοχωρίου. Είναι τεράστιο το κόστος των διοδίων, δυσβάσταχτο.
 
Οι κάτοικοι του δήμου Δέλτα είναι ανάστατοι και δεν δέχονται την λειτουργία των πλευρικών διοδίων, ενώ, πρωτοβουλίες για την ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης ανέλαβε ο δήμαρχος του δήμου Δέλτα.
 
Προσθέτοντας στους ήδη υφιστάμενους σταθμούς διοδίων σε Μάλγαρα και Ανάληψη, τους νέους μετωπικούς σε Ωραιόκαστρο και Ασπροβάλτα και τους σχεδιαζόμενους πλευρικούς η Θεσσαλονίκη γίνεται μια πόλη ζωσμένη από διόδια. Γι’ αυτό με επιστολή που κατέθεσα άμεσα προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη, ζητώ την απαλλαγή των διοδίων για δημότες και εργαζομένους στους κατά μήκος της Εγνατίας Οδού οικισμούς, στα όρια του νομού Θεσσαλονίκης. Περιμένουμε λοιπόν να ακούσουμε από τον αρμόδιο υπουργό να ανακοινώνει τις προθέσεις του”.
 
Ήσασταν από τους πρώτους που έσπευσαν στις πληγείσες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα περιοχές των Βρασνών και του Σταυρού του δήμου Βόλβης, τι διαπιστώσατε και πως πιστεύετε ότι πρέπει να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν;
 
“Από την πρώτη στιγμή βρέθηκα στις πληγείσες περιοχές των Βρασνών και του Σταυρού του δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης, κοντά στους πολίτες και διαπίστωσα ιδίοις όμμασι τις εκτεταμένες ζημίες που προκλήθηκαν. Υποδομές (οδικό δίκτυο κ.λ.π.) σπίτια, καταστήματα και το παραλιακό μέτωπο των δύο οικισμών, εξ΄αιτίας των καταστροφών που υπέστησαν, δεν μπορούν μέχρι αυτή τη στιγμή να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους, αλλά και τους θερινούς επισκέπτες των δύο οικισμών.
 
Ο δήμος και ο δήμαρχος, με όλες τις υπηρεσίες τους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στους κατοίκους, αλλά τα προβλήματα ξεπερνούσαν τις δυνάμεις τους. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επίσης, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός, αλλά οι καταστροφές είναι μεγάλες.
 
Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους, με επιστολή μου προς τους αρμόδιους υπουργούς (Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Εσωτερικών), καθώς και προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να υλοποιηθούν άμεσα τα έργα. Κάτι που τελικά αποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης  και πιστεύω ότι θα δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι πρόσφατες νεροποντές. Η θερινή τουριστική περίοδος πιέζει και πρέπει να προλάβουμε για να για να μη μεγεθυνθεί περαιτέρω η οικονομική ζημία  των κατοίκων της περιοχής”.
 
 
 
 
 
Ήσασταν παρών και στους οικισμούς του δήμου Χαλκηδόνας που έπληξε η θεομηνία, αυτή τη φορά για τις καταστροφές που προκάλεσε στις καλλιέργειες καρπουζιών και πεπονιών. Πως πιστεύετε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα; 
 
“Επισκέφθηκα την περιοχή των οικισμών Ακροποτάμου, Καστανά και Προχώματος του δήμου Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις) που επικράτησαν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στις πρώιμες και στις κανονικές καλλιέργειες καρπουζιών και πεπονιών, οι οποίες μάλιστα αποτελούν μονοκαλλιέργεια για το μεγαλύτερο μέρος των αγροτών των πιο πάνω περιοχών.
 
Είναι τραγικό να βλέπεις τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να καταστρέφονται, όταν μάλιστα αποτελούν το μοναδικό ετήσιο εισόδημά σου. Επιπλέον υπάρχουν και ζημίες που προήλθαν από την ασθένεια της ανθρακίασης, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, αλλά δυστυχώς μεταδίδεται και στις όψιμες καλλιέργειες.
 
Εκτιμώντας, την τεράστια καταστροφή που υπέστησαν οι αγρότες στις περιοχές αυτές, αποφασίσαμε από κοινού με τον δήμαρχο Χαλκηδόνας και τον πρόεδρο της ΕΑΣΘ, να ζητήσουμε με επιστολή μας προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, την άμεση αποζημίωση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις, αλλά και την κατ΄εξαίρεση αποζημίωση από τις ζημίες που προκλήθηκαν από την ασθένεια της ανθρακίασης.
 
Επίσης, με την ίδια επιστολή ζητάμε η πιο πάνω ασθένεια να ενταχθεί στη λίστα αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Περιμένουμε και ελπίζουμε η απάντηση του αρμόδιου υπουργού να είναι θετική”.
Αναστασιάδης: Απαισιόδοξες οι προοπτικές για την πορεία της Χώρας…, 17.08.2018...
17 Αυγ 2018 17:22

Απάντηση στους  πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την έξοδο  από τα μνημόνια, έδωσε ο  βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωϊ (17.08.2018) στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»« Πρέπει να σας παραπέμψω  σε σημερινό ρεπορτάζ του έγκυρου οικονομικού περιοδικού Economist , στον τίτλο του οποίου αναφέρεται ότι στην Ελλάδα κανείς δεν μπορεί να μιλήσει πλ [ ... ]

Περισσότερα...
Σάββας Αναστασιάδης: Πανικός στην Κυβέρνηση, Στον ΣΚΑΪ , στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτι...
23 Ιουλ 2018 12:21

• Η θέση η δική μου προσωπικά και του κόμματός μου είναι ξεκάθαρη. Αυτά που άκουσα από τον κ. Ζουράρι εκδηλώνουν με καθαρό τρόπο τον πανικό στον οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση.• Η ζημιά έχει γίνει!• Οι γείτονές μας χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία σκέτο, προκλητικά μάλιστα μπροστά σε Έλληνες αξιωματούχους και στον Πρωθυπουργό.• Έχουν προσκληθεί από το ΝΑΤΟ, δημιουργούνται τετελεσμένα.• Το ότι λένε οι ΑΝΕΛ ότι θα καταψηφίσουν τη συμφων [ ... ]

Περισσότερα...
Ο απόδημος ελληνισμός και το μέλλον της πατρίδας μας, άρθρο μου στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Blogs,19.07.2018...
19 Ιουλ 2018 08:47

Περισσότεροι από 30 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2017 καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ. Καθώς οι απεργίες, οι πορείες με τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας από τους «αγανακτισμένους» και από τους μπαχαλάκηδες μειώθηκαν έως εκμηδενίστηκαν για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε αλλά δεν είναι της παρούσης, οι προβλέψεις για τον τουρισμό είναι ανάλογες και για φέτος, όπως φαίνεται μάλιστα θα έχουμε νέο ρεκόρ. Οικονομολόγοι και αν [ ... ]

Περισσότερα...
Άρθρο μου στο Thestival.gr "ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ 4% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" 12.07.2018...
17 Ιουλ 2018 09:15

«Πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει, αλλιώς δεν έχει διακοπές». Η δήλωση αυτή του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά αμέσως μετά την υπογραφή της απαράδεκτης συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, με την οποία τελικά εκχωρήθηκε erga omnes η ταυτότητα της Μακεδονίας (όπως δήλωσε προχθές ο Ζάεφ) αλλά και το όνομα (όπως είναι προφανές από την ανάγνωση της συμφωνίας), μας έβαλε σε μεγάλες ανησυχίες λόγω ακριβώς της συμφωνίας με τα Σκόπια.Και δικαίως, όπως φ [ ... ]

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Αύγουστος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 31 1 2 3 4
week 32 5 6 7 8 9 10 11
week 33 12 13 14 15 16 17 18
week 34 19 20 21 22 23 24 25
week 35 26 27 28 29 30 31

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

5007168
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
219
417
7168
5007168