Σ. Αναστασιάδης: Απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης για τα πλευρικά διόδια.Απαράδεκτη, με εισπρακτικό χαρακτήρα και που εξυπηρετεί συμφέροντα, χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν πλευρικά διόδια στους κόμβους Νέων Μαλγάρων και Χαλάστρας, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης.Συνέντευξη στη Χριστίνα Μισιρλή-Κ. Αναστασιάδη η κυβέρνηση αποφάσισε να τοποθετήσει πλευρικά διόδια στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στους κόμβους Ν. Μαλγάρων και Χαλάστρας. Η απόφαση αυτή για τους κατοίκους της περιοχής, χαρακτηρίζεται ως οικονομική πληγή, ποια είναι η άποψή σας;“Η απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει πλευρικά διόδια στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στους κόμβους Ν. Μαλγάρων και Χαλάστρας, είναι απαράδεκτη έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αναδόχου που θα προκύψει από την παραχώρηση της “Εγνατίας  Οδού”.  Αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε ότι όλοι αυτοί οι κύριοι, ο σημερινός πρωθυπουργός, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ.ά., που σήμερα προγραμματίζουν νέα διόδια, ήταν μέλη του κινήματος “Δεν πληρώνω” συμμετείχαν στις καταλήψεις των διοδίων και προέτρεπαν τους πολίτες, να μην πληρώνουν.
 
Σήμερα από το κίνημα “Δεν πληρώνω” πέρασαν στο κίνημα ”τους τα παίρνουμε όλα” και “εξαθλιώνουμε την κοινωνία”. Οι κάτοικοι του δήμου Δέλτα περνούν καθημερινά από τους κόμβους πολλές φορές για να πάνε και να έρθουν στα χωράφια, στις βιομηχανίες κ.α. Όπως επίσης υπάρχουν και οι εργαζόμενοι που πηγαινοέρχονται στη ΒΙΠΕ Σίνδου και Καλοχωρίου. Είναι τεράστιο το κόστος των διοδίων, δυσβάσταχτο.
 
Οι κάτοικοι του δήμου Δέλτα είναι ανάστατοι και δεν δέχονται την λειτουργία των πλευρικών διοδίων, ενώ, πρωτοβουλίες για την ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης ανέλαβε ο δήμαρχος του δήμου Δέλτα.
 
Προσθέτοντας στους ήδη υφιστάμενους σταθμούς διοδίων σε Μάλγαρα και Ανάληψη, τους νέους μετωπικούς σε Ωραιόκαστρο και Ασπροβάλτα και τους σχεδιαζόμενους πλευρικούς η Θεσσαλονίκη γίνεται μια πόλη ζωσμένη από διόδια. Γι’ αυτό με επιστολή που κατέθεσα άμεσα προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη, ζητώ την απαλλαγή των διοδίων για δημότες και εργαζομένους στους κατά μήκος της Εγνατίας Οδού οικισμούς, στα όρια του νομού Θεσσαλονίκης. Περιμένουμε λοιπόν να ακούσουμε από τον αρμόδιο υπουργό να ανακοινώνει τις προθέσεις του”.
 
Ήσασταν από τους πρώτους που έσπευσαν στις πληγείσες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα περιοχές των Βρασνών και του Σταυρού του δήμου Βόλβης, τι διαπιστώσατε και πως πιστεύετε ότι πρέπει να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν;
 
“Από την πρώτη στιγμή βρέθηκα στις πληγείσες περιοχές των Βρασνών και του Σταυρού του δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης, κοντά στους πολίτες και διαπίστωσα ιδίοις όμμασι τις εκτεταμένες ζημίες που προκλήθηκαν. Υποδομές (οδικό δίκτυο κ.λ.π.) σπίτια, καταστήματα και το παραλιακό μέτωπο των δύο οικισμών, εξ΄αιτίας των καταστροφών που υπέστησαν, δεν μπορούν μέχρι αυτή τη στιγμή να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους, αλλά και τους θερινούς επισκέπτες των δύο οικισμών.
 
Ο δήμος και ο δήμαρχος, με όλες τις υπηρεσίες τους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στους κατοίκους, αλλά τα προβλήματα ξεπερνούσαν τις δυνάμεις τους. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επίσης, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός, αλλά οι καταστροφές είναι μεγάλες.
 
Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους, με επιστολή μου προς τους αρμόδιους υπουργούς (Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Εσωτερικών), καθώς και προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να υλοποιηθούν άμεσα τα έργα. Κάτι που τελικά αποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης  και πιστεύω ότι θα δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι πρόσφατες νεροποντές. Η θερινή τουριστική περίοδος πιέζει και πρέπει να προλάβουμε για να για να μη μεγεθυνθεί περαιτέρω η οικονομική ζημία  των κατοίκων της περιοχής”.
 
 
 
 
 
Ήσασταν παρών και στους οικισμούς του δήμου Χαλκηδόνας που έπληξε η θεομηνία, αυτή τη φορά για τις καταστροφές που προκάλεσε στις καλλιέργειες καρπουζιών και πεπονιών. Πως πιστεύετε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα; 
 
“Επισκέφθηκα την περιοχή των οικισμών Ακροποτάμου, Καστανά και Προχώματος του δήμου Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις) που επικράτησαν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στις πρώιμες και στις κανονικές καλλιέργειες καρπουζιών και πεπονιών, οι οποίες μάλιστα αποτελούν μονοκαλλιέργεια για το μεγαλύτερο μέρος των αγροτών των πιο πάνω περιοχών.
 
Είναι τραγικό να βλέπεις τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να καταστρέφονται, όταν μάλιστα αποτελούν το μοναδικό ετήσιο εισόδημά σου. Επιπλέον υπάρχουν και ζημίες που προήλθαν από την ασθένεια της ανθρακίασης, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, αλλά δυστυχώς μεταδίδεται και στις όψιμες καλλιέργειες.
 
Εκτιμώντας, την τεράστια καταστροφή που υπέστησαν οι αγρότες στις περιοχές αυτές, αποφασίσαμε από κοινού με τον δήμαρχο Χαλκηδόνας και τον πρόεδρο της ΕΑΣΘ, να ζητήσουμε με επιστολή μας προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, την άμεση αποζημίωση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις, αλλά και την κατ΄εξαίρεση αποζημίωση από τις ζημίες που προκλήθηκαν από την ασθένεια της ανθρακίασης.
 
Επίσης, με την ίδια επιστολή ζητάμε η πιο πάνω ασθένεια να ενταχθεί στη λίστα αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Περιμένουμε και ελπίζουμε η απάντηση του αρμόδιου υπουργού να είναι θετική”.
Ερώτηση με θέμα:Πρόβλημα με τις εξισωτικές αποζημιώσεις λόγω της νέας οριοθέτησης περιοχών με φυσικο...
10 Δεκ 2018 07:21

  Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η-4128/7.12.2018-Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη-Θέμα: Πρόβλημα με τις εξισωτικές αποζημιώσεις λόγω της νέας οριοθέτησης περιοχών με φυσικούς περιορισμούς. Κύριε Υπουργέ,Σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι πολλών περιοχών της χώρας στα πλαίσια της νέας οριοθέτησης των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς του ΥΠΑΑΤ.Η νέα χάραξη αποκ [ ... ]

Περισσότερα...
Ερώτηση με Θέμα: Κίνδυνος νέων καταστροφών από τη διακοπή των έργων αποκατάστασης των ζημιών στο Δή...
28 Νοε 2018 14:56

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η-3842  28/11/18-Προς τους κκ. Υπουργούς: Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο-Θέμα: Κίνδυνος νέων καταστροφών από τη διακοπή των έργων     αποκατάστασης των ζημιών στο Δήμο Βόλβης.Κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων στις 27 και 28 Ιουνίου του περασμένου καλοκαιριού, προκλήθηκαν εκτεταμένες  καταστροφές στις περιοχές των Βρασνών, της Ασπροβάλτας και του Σταυρού, του Δήμου Βόλβης [ ... ]

Περισσότερα...
Δεν υπάρχουν λύσεις που αγνοούν το Ιστορικα Δίκαιο, Άρθρο μου όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΣυνΔ...
28 Νοε 2018 09:22

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια έχει πολλές αναγνώσεις και πολλά σημεία προς ανάλυση. Αυτό είναι σαφές. Πολλά θα ειπωθούν και πολλά θα γραφτούν. Άλλωστε, αυτό είναι το μυστικό της σύγχρονης δημοκρατίας: Άσ’ τους να λένε ό,τι θέλουν, στο τέλος εμείς θα αποφασίσουμε αυτό που έχουμε... προαποφασίσει!Σε άρθρο μου πριν λίγες μέρες έγραφα ότι «Το δημοψήφισμα της Κυριακής στα Σκόπια δεν θα δείξει αν θα λυθεί ή όχι η 27ετής εκκρεμότη [ ... ]

Περισσότερα...
"Η συμβολή των συλλόγων στη διατήρηση της παράδοσης"Άρθρο μου όπως δημοσιεύθηκε στον «Τύπο Θεσσαλονί...
25 Νοε 2018 16:03

Ο εθνικός μας ποιητής και νομπελίστας  Γιώργος Σεφέρης, έγραψε κάποτε : «Ένα μέρος του παρελθόντος πεθαίνει κάθε στιγμή και η θνησιμότητά του μας μολύνει, αν προσκολληθούμε σ’ αυτό με υπερβολική αγάπη. Ένα μέρος του παρελθόντος μένει πάντα ζωντανό και αν καταφρονήσουμε την ζωντάνια του κινδυνεύουμε ».Πολύ συχνά τονίζουμε την αναγκαιότητα του πολιτισμού στη ζωή μας και της διατήρησης της παράδοσης του τόπου μας, γιατί γνωρίζουμε ό [ ... ]

Περισσότερα...
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

Ακολουθείστε μας στο...

  • Facebook: savvas.anastasiadis
  • Flickr: photos/savvas_anastasiadis/
  • Twitter: savanastasiadis
  • YouTube: savanastasiadis

Ημερολόγιο δράσεων...

Τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριος 2018 Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 48 1
week 49 2 3 4 5 6 7 8
week 50 9 10 11 12 13 14 15
week 51 16 17 18 19 20 21 22
week 52 23 24 25 26 27 28 29
week 1 30 31

Σύνδεσμοι...

Επισκεψιμότητα...

5103762
Σήμερα
Τρέχουσα Εβδομάδα
Τρέχον Μήνας
Σύνολο
114
423
3647
5103762